Bubble Jet i250/i350

0

A Canon két új nyomtatóval jelent meg a piacon. A Bubble Jet i250 és Bubble Jet i350 néven bemutatott új modellek az otthoni felhasználók egyre növekvő igényét hivatottak kielégíteni, ahol a magas minőségi elvárások mellett fontos az elérhető ár.

A Canon S200x és az i320 típust felváltó Bubble Jet i250 és i350 4800×1200 dpi felbontású nyomtatásra képes – ami ebben a piaci szegmensben egyedülálló. A Bubble Jet i320 népszerű, díjnyertes formatervezésének átvételével a Bubble i250 és i350 méretét sikerült tovább csökkenteni, így akár egy asztalfiókban is megbújhatnak, ráadásul 20%-kal gyorsabbak, mint a Canon korábbi alsó kategóriás nyomtatója, az S200x.



„A Bubble Jet i250 és i350 révén jelentősen erősítjük a Canon jelenlétét a piac ezen szegmensében, mivel a Canon élvonalbeli nyomtatási minőségének minden előnyét megfizethető áron biztosítjuk már a kezdő otthoni felhasználók számára is” – mondta a bejelentés alkalmával Hiroshi Komatsuzaki, a Canon Consumer Imaging üzletág európai igazgatója.

Díjnyertes formatervezés
A helykihasználás két bajnoka, a Bubble Jet i250 és i350 egyaránt a Bubble Jet i320 különleges megjelenését örökölte, amely megnyerte a német IF formatervezési díjat. Divatos vonalaikkal és tökéletes eleganciájukkal mindkét modell bármilyen környezetben jól mutat, papírtartóik lehajtásával olyan méretűvé alakíthatók, hogy akár íróasztalunk fiókjában is tárolhatjuk.

Szegély nélküli nyomtatás
A Bubble Jet i350 támogatja a 4″×6″-os (10,16cm×15,24cm) és a 5″×7″-es (12,7 cm×17,78 cm) szegély nélküli nyomtatást, így a fényképek (fehér szegély nélkül) pontosan olyan hatást nyújtanak, mintha azok hagyományos eljárással készültek volna. Jelentős előrelépés ez a használhatóság terén a Bubble Jet i320-hoz képest, amely szegély nélküli nyomtatáskor csak a 4″×6″-es (10,16cm×15,24cm) méretet kezelte.

Kategóriájának legnagyobb felbontása
Mindkét nyomtató a Canon továbbfejlesztett mikrocsepp technológiájával (MicroFine Droplet Technology™) ér el stabilan 5 pikoliteres tintacsepp-térfogatot és 4800×1200 dpi címezhető felbontást. Ez a forradalmi félvezető-gyártási eljárás — a Canon szabadalmával védve — olyan nyomtatófejek gyártásához használatos, amelyek a tinta kifecskendezéséhez használt fúvókákat és fűtőelemeket egyaránt magukban foglalják. Ez teszi lehetővé a versenytársak nyomtatóiban alkalmazott megoldásoknál nagyságrenddel rövidebb fúvókák gyártását, ami a nemcsak a cseppméretben, hanem a képpontok alakjában és elhelyezésében is a legigényesebb pontosságában mutatkozik. Az eredmény: egyenletes színeloszlás és folyamatos színátmenetek, hihetetlenül finom részletek.

Még gyorsabb
A két új modell 20%-kal gyorsabb, mint a Canon előző, „low-end” kategóriás nyomtatója, az S200x:
a Bubble Jet i250 fekete-fehérben 12 oldal/perc, színesben 9 oldal/perc sebességgel nyomtat;
a Bubble i350 fekete-fehérben 16 oldal/perc, színesben 11 oldal/perc nyomtatási sebességre képes.

A sebesség a két új nyomtatási üzemmódban is növekszik. A „takarékos” üzemmód (Economy Mode) a hagyományos „vázlat” üzemmódnál gyorsabb és hatékonyabb nyomtatást tesz lehetővé, míg a „gyorsfénykép” üzemmód (Photo Speed Mode) akkor vehető igénybe, ha fényképpapírra nyomtatunk és hozzávetőlegesen 55%-kal gyorsabb a „normál” üzemmódnál (Standard Mode).

Szoftverek és szolgáltatások
Mindkét nyomtató alaptartozéka az Easy-WebPrint szoftver, amely az Internet Explorer eszköztárából indítható. A világhálóról letöltött oldalak nyomtatása így már nem jár annyi bosszúsággal, mivel az Easy-WebPrint időt, festéket és papírt takarít meg azzal, hogy a kimenetet megfelelően átméretezve lehetővé teszi az egész oldal kinyomtatását (akkor is, ha az több képernyőnyi helyet foglal el). Így megelőzhetjük, hogy az oldal jobb széle lemaradjon a nyomtatáskor.

A csomag része az Easy-PhotoPrint program is, amely a fényképnyomtatást olyan szolgáltatásokkal segíti, mint például a hordozóanyag kiválasztása vagy a méretezés. Az Easy-PhotoPrint az Exif 2.2 szabvánnyal kompatibilis digitális fényképezőgépekben a felvétel készültekor rögzített beállítási információkat is értelmezni tudja, így javítva a fotók minőségét és természetes hatását.

A képminőség további tökéletesítésére egy sor egyéb, a nyomtatók vezérlőszoftverébe integrált szoftver is rendelkezésre áll. A Photo Noise Reduction, a Vivid Photo és a Photo Optimizer PRO együttesen segít fokozni a megjelenítés élethűségét, a fényképek jó minőségét és természetességét — különösen, ha a felvételek rossz fényviszonyok között készültek.

Mindkét nyomtató támogatja a Canon összes népszerű speciális hordozóit, mint például fényes vagy matt fényképpapír, fólia, boríték vagy pólóra vasalható fólia.