DIWA – A kiemelkedő digitális képalkotási termékek azonosítója

0

Új szövetséget jelentett ma be 7 digitális képalkotással foglalkozó internetes magazin. A DIWA (Digital Imaging Websites Association) célja, hogy azonosítsa a digitális képalkotás terén bemutatott legjobb termékeket. A DIWA által felvállalt terület a digitális fényképezőgépeken kívül magában foglalja a nyomtatók, szkennerek, kiegészítők és szoftverek világát is. A komoly, egységesített tesztelési eljárások alapján a szövetség a saját területükön kiemelkedő tulajdonságokkal bíró termékeket díjjal jutalmazza. A díj azokat a termékeket jelöli majd, amelyeket a vásárló bizalommal választhat, mikor digitális képalkotó eszközt keres.

Alapvető különbségek
A DIWA két alapvető területen különbözik, a már ismert díjosztó szervezetektől. A DIWA nem korlátozódik egy évente mindössze egyszer összeülő tanács munkájára. Kihasználva, hogy a DIWA egy dinamikus szervezet, lehetőség nyílik az újonnan megjelenet termékek azonnali megvizsgálására és díjazására. A másik nagy különbség a nagyon pontosan meghatározott tesztelési eljárásban rejlik, ami minden tag számára kötelező érvényű.

Évente egyszer egy éves díj is átadásra kerül, ami az év legjobb termékeinek jár majd.

Szigorú teszt eljárások
Díjat csak olyan termékek nyerhetnek, amelyeket több DIWA tag is megvizsgált. Így kizárhatók a hibás teszt példányokból vagy az egyes tesztelési hibákból adódó helytelen értékelések. A DIWA Díj úgy lett megtervezve, hogy a piac legmegbízhatóbb független díja legyen, amit mind a gyártók, mind pedig a vásárlók értékelni fognak.

Tagok
A DIWA Norvégiából (www.digit.no), Lengyelországból (www.fotopolis.pl), Spanyolországból (www.nuevafotografia.com), Hollandiából (www.letsgodigital.org), az Egyesült Királyságból (www.dp-now.com és www.photo-i.co.uk) illetve Törökorszából (www.diginorm.com) szerkesztett internetes magazinokkal indul.

Az első DIWA Díj kiosztása a következő hetekben, a DIWA hivatalos honlapjának bemutatójával egyidőben várható.