Nikon: 3 új filmszkenner

0

A Nikon új filmszkennereket jelentett be.

Nikon SUPER COOLSCAN 5000 ED

A professzionális 135/IX240 filmszkenner, kiváló képminőséggel és szkennelési sebességgel

A Nikon cég örömmel jelenti be a SUPER COOLSCAN 5000 ED új filmszkenner piacra bocsátását.

A SUPER COOLSCAN 5000 ED filmszkennert képek professzionális szkennelésére hozták létre, amely 135/IX240 filmek szkennelését végzi 20 s/kép sebességgel (beleértve a képek letöltését a megjelenítéshez) – 4000 dpi optikai felbontásnál. Rendkívül pontos színhűség és a részletek megjelenítése a 16-bites A/D konverterrel érhető el, valamint a 16-bites kimeneti értékkel.

A SUPER COOLSCAN 5000 ED szkenner elsősorban az üzleti életben tevékenykedő felhasználókat célozza meg; profi fotósokat, valamint a fotólaborokat, akik a legkiválóbb képminőséget és a nagyon gyors szkennelést igénylik. A 135/IX240 formátumú kamerák magán használói is – a haladó amatőr tükörreflexes fotósok például – üdvözölni fogják a szkenner gyorsaságát és képminőségét. Azok a fotósok, akik nagyszámú diaképpel és vágatlan filmek szkennelésével foglalkoznak, örömmel veszik a szkenner egyszerű használatát és termelékenységét azokkal a külön beszerezhető tartozékokkal, mint pl. az SF-210 DIAKÉP ADAGOLÓ és az SA-30 FILMTEKERCS ADAPTER. A SUPER COOLSCAN 5000 ED szkenner hatékonyságot és teljesítményt kínál, mint a digitális archiválás ideális eszköze.

A 16-bites színmélység bemenő konverziója jelentősen szélesebb dinamikus tartományt tesz lehetővé. Működik 16-bites kimenettel is és többszörös szkennelésre is használható az árnyékokban és csúcsfényekben elrejtett részletek még jobb kihozatala érdekében, miközben ténylegesen kiküszöböli a képzajokat. A rendkívül gyors 20 mp-es szkennelési idő és a javított képminőség az újonnan kifejlesztett két-soros CCD képérzékelővel jöhet létre.

A SUPER COOLSCAN 5000 ED szkenner tökéletes teljesítménye a Nikon egyedülálló alaptechológiának köszönhető. A szkenner Nikkor ED üveg tagokat tartalmaz, melyek ténylegesen csökkentik a kromatikus eltéréseket és a képtorzításokat. Ennek az eredménye a kiváló élesség és kontraszt. A Nikon saját LED megvilágítási technológiáját alkalmazva pontos és stabil fénykibocsátást kapunk, nincs karbantartási és felmelegedési idő és nem károsodnak a filmek a fényforrás hőhatásától. A Nikon CMS színkezelési rendszere [Nikon Color Management System] stabil színeket biztosít a képek számára monitoron és nyomtatón egyaránt. Ezek azok a technológiai elemek, amelyek a Nikon COOLSCAN sorozat szkennereit megkülönböztetik a többitől.

Ha a külön beszerezhető SA-30 FILMTEKERCS ADAPTERT csatlakoztatja a SUPER COOLSCAN 5000 ED szkennerre, vágatlan filmtekercsen lévő képeinek egyszerre való szkennelését végezheti el; akár 40 képkocka is lehetséges. A külön beszerezhető SF-210 DIAKÉP ADAGOLÓ összesen 50 keretezett diakép szkennelését teszi lehetővé, amely idő-hatékony és kiváló minőségű szkennelést jelent.

A SUPER COOLSCAN 5000 ED szkenner nagy hatásfokú képjavító technológiával is rendelkezik. A Digital ICE4 Advanced™ újonnan továbfejlesztett képmódosítási technológiája a Digital ICE™ (képjavító, retusáló funkció), Digital ROC™ (színrekonstrukció), Digital GEM™ (szemcsésség csökkentése) és a teljesen új Digital DEE™ (dinamikus expozíció bővítés) funkciókból áll. És a szkennelt képet javító [Scan Image Enhancer] funkció a kép világosságát és színeit szabályozza egy gomb megnyomásával.

Az USB 2.0 interfész meggyorsítja a képek letöltését, és a SUPER COOLSCAN 5000 ED készülékkel olyan szkennert fog birtokolni, amely elképzelhetetlenül erőteljes, rendkívül gyors, rendkívül hatékony asztali filmszkenner és termelékenysége javítani fogja termelékenységét, a szkennelt képek minősége pedig elállítja lélegzetét.

Forgalomba hozatal:
A szkenner piacra kerülése 2003. novemberére várható. * * Országonként és területenként eltérések lehetnek.

Nikon SUPER COOLSCAN 9000 ED

Több formátumot kezelő filmszkenner, az asztali filmszkennelés új kiválósága A Nikon cég örömmel jelenti be a SUPER COOLSCAN 9000 ED új filmszkenner piacra bocsátását.

A SUPER COOLSCAN 9000 ED filmszkennert a profi fotósok általános igényeinek a kielégítésére alkották meg úgy, hogy lehetőleg minél több filmformátum számára megfeleljen, pl. 35 mm-es, 120/220, 16 mm-es, 6×7, 6×9, elektronmikroszkópos film és egyéb formátumok számára. A valós 4000 dpi optikai felbontás, a 16 bites színmélység (A/D konverzió) a bemenő jel és 16-bit a kimenő jel számára is, együttesen briliáns, valós színű képek megalkotására képesek.

Reklámcégek és stúdiófotósok, akik rendszeresen dolgoznak 120/220 formátumú filmmel, értékelni fogják a SUPER COOLSCAN 9000 ED filmszkenner sokoldalúságát és kiváló szkennelési minőségét. A lelkes, közepes formátumú filmes kamerák tulajdonosai szintén nagyrabecsülik majd nagyszerű teljesítményét, kiváló minőségű szkennelését.

A 4000 dpi valós optikai felbontás és a 16-bites A/D konverzió képessé teszik a SUPER COOLSCAN 9000 ED filmszkennert, hogy a kép teljes felületén kiváló minőséget alkossanak, és a szélesebb dinamikus tartomány lehetővé teszi a kompozíció sötétebb részleteinek előhívását. A 16-szoros mimntavételezésű szkennelés, simább gradációval, valós színhűséget biztosít. Az újonnan kifejlesztett 3-soros CCD képalkotó hozzájárul a kiváló képminőséghez, nem beszélve a gyors szkennelési teljesítményről (35 mm: 40 s; 6×9: 185 s).

A SUPER COOLSCAN 9000 ED filmszkenner páratlan teljesítményét a Nikon rendkívüli alaptechnológiája hozza. A Scanner Nikkor ED (extra kis diszperziójú) üveg objektív tagok kiváló széltől-szélig megfelelő élességet, kontrasztot és nagyszerű színhűséget hoznak létre. A szkenner alkalmazza a Nikon szabadalmazott rúd-diszperziós LED megvilágítását – nem igényel karbantartást, nincs felmelegedési idő és nem okoz hő-károsodást a film felületén. A mindenkor pontos színhűség érdekében monitorokon és nyomtatókon egyaránt, a SUPER COOLSCAN 9000 ED filmszkenner fő jellemzője a Nikon színkezelési rendszere (Nikon CMS) – [Color Management System]. Rendkívüli színhűséget és pontosságot eredményez a többszörös RGB színrendszereken keresztüli színadat kezelési képesség. Ezek a technológiák alkotják annak az optikai rendszernek a gerincét, amelyek csodálatra méltó minőségű képeket hoznak létre.

A SUPER COOLSCAN 9000 ED filmszkennert a páratlan képrestaurálási képessége is jellemzi. A Digital ICE4 Advanced™ technológia újonnan frissített digitális képmódosító módszer, amelyet a Digital ICE™ (képretusáló és képjavító), a Digital ROC™ (színrekonstrukció), a Digital GEM™ (szemcsésség kezelő) és az új Digital DEE™ (dinamikus expozícióbővítő) funkciók alkotnak. A SUPER COOLSCAN 9000 ED filmszkenner rendkívüli Digital ICE PROFESSIONAL™ képkezelő eszköze szintén kompatibilis a Kodakchrome filmekkel is. A fényesség és a színtelítettség kezeléséhez egy-érintéssel szintén rendelkezésre áll a [Scan Image Enhancer] kezelőeszköz.

A felsorolt rendkívül korszerű jellemzők és tulajdonságok mindegyikét kiegészíti, rendkívül gyors adatletöltéssel az IEEE 1394 interfész, és ezzel együtt alkotják meg közösen a SUPER COOLSCAN 9000 ED filmszkennert – az asztali filmszkennelés világának új királyát.

Nikon COOLSCAN V ED

Könnyen beszerezhető, felhasználóbarát 135/IX240 filmszkenner, még jobb képminőséggel és szkennelési sebességgel

A Nikon cég örömmel jelenti be a COOLSCAN V ED új filmszkenner piacra bocsátását.

Gazdaságos, felhasználóbarát, kiváló teljesítményű filmszkenner, és a COOLSCAN V ED filmszkennert olyan egyszerű működéssel alkották meg, hogy még az első használat is könnyen végrehajtható legyen. A 4000 dpi optikai felbontás és a 14-bites A/D konverzió olyan szkennelési minőség elérését teszi lehetővé, amelyet korábban csak magas árfekvésű szkennerekkel érhettek el. A szkennelési sebesség is meglepően gyors – a COOLSCAN a képet mintegy 38 s alatt szkenneli be (beleértve a kép letöltését és megjelenítését).

Azok a fotósok, akik a beszkennelt film képét ki akarják nyomtatni, vagy csatolni szeretnék e-mailhez, és természetesen azok is, akik régi és új filmjeik képeit digitális formában szeretnék archiválni – nem beszélve a magán, vagy hivatásos weboldal szerkesztőkről – a COOLSCAN V ED szkenner működését egyszerűnek fogják találni, a képminőséget pedig kiválónak. A síkágyas szkennerek fel sem érnek ehhez a képminőséghez. A COOLSCAN V ED szkennerhez olyan tartozékok találhatók, amelyek tovább növelik az értékét, mert különböző filmtípusokat, beleértve a 35 mm-es filmcsíkokat, a diaképeket és az IX240 filmkazettákat is.

A nagy felbontású 4000 dpi szkennelés rendkívül részlet gazdag képeket hoz létre. A 14-bites színmélységen történő A/D konverzió, valamint a 8-/16-bites kimenő színmélység valódi, élethű színeket alkot. A COOLSCAN V ED szkenner kiváló, csúcsminőségű CCD képalkotóval rendelkezik, ami minden szempontból kiváló minőségű képeket alkot.

A SUPER COOLSCAN 5000 ED szkenner tökéletes teljesítménye a Nikon egyedülálló alaptechológiának köszönhető. A szkenner Nikkor ED üveg tagokat tartalmaz, melyek ténylegesen csökkentik a kromatikus eltéréseket és a képtorzításokat. Ennek az eredménye a kiváló élesség és kontraszt. A Nikon saját LED megvilágítási technológiáját alkalmazva pontos és stabil fénykibocsátást kapunk, nincs karbantartási és felmelegedési idő és nem károsodnak a filmek a fényforrás hőhatásától. A Nikon CMS színkezelési rendszere [Nikon Color Management System] stabil színeket biztosít a képek számára monitoron és nyomtatón egyaránt. Ezek azok a technológiai elemek, amelyek a Nikon COOLSCAN sorozat szkennereit megkülönböztetik a többitől.

A COOLSCAN V ED szkenner nagy hatásfokú képjavító technológiával is rendelkezik. A Digital ICE4 Advanced™ új és javított képmódosítási technológiája a Digital ICE™ (képmódosító funkció), Digital ROC™ (színrekonstrukció), Digital GEM™ (szemcsésség csökkentése) és a teljesen új Digital DEE™ (dinamikus expozíció bővítés) funkciókból áll. És a szkennelt képet javító [Scan Image Enhancer] funkció a kép világosságát és színeit szabályozza egy gomb megnyomásával.

A plug-and play USB 2.0 interfész meggyorsítja a képek letöltését, és olyan szkennert fog birtokolni, amely az Ön számára is eddig elképzelhetetlenül egyszerű működést és képminőséget kínál.