Epson képnézegető

0

Az Epson P-1000 képnézegetője bárhol lehetővé teszi, hogy digitális fényképezőgéppel készült képeinket megmutathassuk ismerőseinknek, barátainknak. A P-1000 3,8″-os (közel 10 cm-es) képátlójú TFT-LCD-n jeleníti meg a képeket, melynek felbontása 640×480 pixel. Ez több, mint kétszeres pontsűrűséget jelent, mint amekkora a digitális fényképezőgépeken alkalmazott LCD-knél előfordul. A P-1000 megjelenítője colonként 212 pixelt, míg az átlag digitális fényképezőgépeknél alkalmazott LCD-k pixelenként 100 pixelt tartalmaz. Ez a nagy pontsűrűség 0,12 mm-es ponttávolságot eredményez, vagyis gyönyörűen éles képet. Az LCD további jellemzője a 18 bites színmélység, amelynek köszönhetően 262 ezer színt képes megjeleníteni.

A készülékkel megjeleníthető, elforgatható, nagyítható, eltárolható, vagy nyomtatható a kártyán lévő fájl. Alapesetben csak CompactFlash kártyáról képes a képeket beolvasni, de adapterek segítségével más kártyák használata is lehetséges. A megjelenítés során maximum 6 Mpixeles képeket nézhetünk meg, amely vagy JPEG, vagy RAW formátumú, ez utóbbiból azonban csak néhány tipust támogat.

A beépített 10 GB-os 1,8″-merevlemezére akár fel is másolhatjuk a képeket (elérhető lemezterület: 9 GB), vagyis mobilháttértárként is működtethető. Az eszközt PC-vel, nyomtatóval, TV-vel, vagy akár külső CD-újraíróval is összeköthetjük. Támogatja az ExifPrint és PrintImage Matching II közvetlen nyomtatási szabványt, így az ezzel kompatibilis nyomtatókkal PC nélkül képes kommunikálni.

Az Epson P-1000 méretei: 140x91x23 mm, tömege 317 gramm. A készülék nem nevezhető olcsónak, de ha figyelembe vesszük, hogy akár mobilháttértárként is funkcionálhat, akkor a közel 600 dolláros ár talán már nem is annyira rémisztő.