Irigység, Falánkság, Bujaság, Bosszú, Lustaság, Kapzsiság, Hiúság

0

Eredeti témában indított fotópályázatot a jégkrémeiről ismert Algida. A feladat a hét „Édes kísértés” megörökítése.

Sajtóközlemény:

Érezted már valaha a csábítás kísértését? Gondoltál már arra, hogy mennyire erotikus egy lustálkodó nő? Álmodoztál már lakomáról, lustálkodásról? Csak a képzeleted szabhat határt, hiszen most titkos álmaidat és kísértéseidet is felfedheted és ország-világ előtt is bemutathatod! Az Algida április közepén indítja útjára „Magnum Édes Kísértések” címmel fotópályázatát, amelyre egészen május végéig lehet küldeni fotókat a következő témákban: Irigység, Falánkság, Bujaság, Bosszú, Lustaság, Kapzsiság, Hiúság. A legjobb képek egy vándorkiállításon vesznek majd részt a nyár folyamán.

„Célunk, hogy amatőr és profi fotósok szemszögéből bemutassuk a Magnum Édes Kísértések világát, és hogy felhívjuk a figyelmet egy nagyon finom, különleges, limitált mennyiségű jégkrém-szériára. Szeretnénk ösztönözni a fotósokat, hogy könnyedén és eredeti módon jelenítsék meg a Magnum által bevezetett hét édes kísértést. A fotók elbírálásánál feltétlenül figyelembe vesszük az ötlet eredetiségét, a téma megvalósítását, valamint a technikai kivitelezést. A zsűri tagjai között ismert és elismert fotóművészeket köszönthetünk, mint Baricz Katalint, Benkő Imrét és a fiatal fotográfus Köő Adriennt.” Boródi Tamás, az Algida impulzus jégkrémekért felelős márkamenedzsere hozzátette: ” A pályázati anyagok lehetnek önállóak, egymástól függetlenek, de alkothatnak több részből álló sorozatot is.”

Algida nem titkolt reménye, hogy a fotópályázat témája és a kategóriák sokszínűsége, érdekessége amatőr és profi fotósok százait fogja megmozgatni. Magukért beszélnek a pályázati nyeremények is, hiszen a fődíj egy professzionális digitális fényképezőgép (Olympus E-1 váz, Zuiko Digital 14-54mm-es f2,8-3,5 típusú objektívvel), különdíj pedig egy limitált szériájú, Ferrari emblémával ellátott digitális fényképezőgép. Mindkettő az Olympus Hungary felajánlásával. Minden kategória első helyezettje a zsűri kedvező döntése esetén megkaphatja az Olympus különlegességét, a W-10-es modellt is, mely digitális fényképezőgép és MP3-as hangrögzítő is egyben. A díjakat a zsűri döntése alapján ítélik oda a legjobb fotók alkotóinak. A sikert segíti elő az is, hogy a Photohall – mint támogató -országos üzlethálózatában is meghirdeti a pályázatot. A pályázati feltételekről és a nyereményekről bővebben olvashatnak a www.algida.hu oldalán.

Az ünnepélyes díjátadásra és a kiállítás megnyitójára 2004. Június 15-én kerül sor a Hollywood Multiplex Lurdy-ház mozijában. A legjobb 50 pályázati anyag ezt követően hat hetes vándorkiállításra indul, melynek helyszínei a Hollywood Multiplex Lurdy-ház, Duna Plaza és a Pólus Center, de a fényképek megtekinthetőek lesznek a www.fotogaleria.hu internetes oldalon is. A Magnum Édes Kísértések fotópályázatot a Pesti Est is támogatja médiaszponzorként.