TIPA díjat nyert a Nikon is

0

A fotózás, videózás és képfeldolgozozás díjait kisztó TIPA (Technical Image Press Association) a Nikon D70-nek osztotta ki az „Európa legjobb fogyasztói kategóriájú digitális tükörreflexes fényképezőgépe”, valamint a Nikon Coolscan V ED kapta az „Európa legjobb filmszkennere ” díjat.

Sajtóközlemény:
A TIPA bejelentette, hogy rangos díjjal jutalmazott két fogyasztói kategóriájú Nikon terméket.

Amszterdam, Hollandia: A Nikon Europe örömmel jelenti be, hogy a Technical Image Press Association (TIPA) ebben az évben két fogyasztói kategóriájú Nikon terméket jutalmazott jelentős díjjal.
A Nikon D70 digitális tükörreflexes fényképezőgép az „Európa legjobb fogyasztói kategóriájú digitális tükörreflexes fényképezőgépe 2004-ben” díjat kapta, a Nikon Coolscan V ED pedig az „Európa legjobb filmszkennere 2004-ben” díjat nyerte el.

A már széles körben elismert Nikon D70 digitális tükörreflexes fényképezőgépről ez volt a TIPA véleménye:
A Nikon D70 egy igen sokoldalú digitális tükörreflexes fényképezőgép, amelyen nagyon kevés dolog hiányolható, ugyanakkor ára rendkívül kedvező. Olyan szolgáltatásokat is tartalmaz, amelyek a jóval drágább digitális tükörreflexes gépekben nem találhatók meg, így a tükörreflexes gépek piacán pillanatnyilag a leggazdaságosabb befektetésnek tekinthető.

Robert Cristina, a Nikon Europe SLR Systems részlegének marketingigazgatója hozzátette: „Igazán felvillanyozott minket, hogy a TIPA zsűrijétől a „legjobb” minősítést kaptuk. Fogyasztóink már megértették, hogy egy termék értékarányossága nem feltétlenül jelenti azt, hogy az adott termék a legolcsóbb a piacon. A D70-es sokoldalú és kiváló szolgáltatásai, valamint könnyű kezelhetősége túlmutat azon, amit csak a vonzó ár alapján várnánk el.

Ez a harmadik alkalom, hogy a TIPA egy Nikon filmszkennernek ítélte a képfeldolgozó piac „Oscar-díját”.

Idén a TIPA bizottsága a következő véleményt fűzte a díjhoz: A Nikon Coolscan V ED új mércét állított fel a fogyasztói kategóriájú filmszkennerek piacán. A készülék 4000 dpi optikai felbontást és 14 bites színmélységet nyújt, valamint továbbfejlesztett Digital ICE képjavítási funkcióval rendelkezik, és mindez igen vonzó áron érhető el.

Robert Cristina ezt ezzel egészítette ki: „Ezzel a TIPA-díjjal az LS8000 ED 2003-as és az LS 4000 ED 2002-es sikere után „mesterhármast” sikerült elérnünk a Nikon filmszkennereivel.