Szeptembertől Sony árcsökkentés

0

Jelentős árcsökkentéssel készül az idei őszi szezonra a Sony. Az egyre élesedő piaci versenyben az innovatív technológiák (Carl Zeiss optikák, Stamina akkuk, stb.) felhasználásával nem fukarkodó gyártó a termékeit azok tudása mellett az árral is egyre vonzóbbá kívánja tenni. Ennek keretében a digitális fényképezőgépek és digitális videokamerák árai szeptember 1-től 7-20%-kal csökkennek.

„A piac digitalizációja közismert dolog. A kamkorderek forgalmának 67%-a már ebből a szegmensből származik, ahol a Sony 37% fölötti részesedéssel piacvezető szerepet tölt be. A fényképezőknél a 2004-es előrejelzések szerint 75:25 arányban viszi el a pálmát a digitális piac. A Sony darabszámos eladása közel 30%-kal növekedett a kamkordereknél ezév második negyedévében az előző év hasonló időszakához képest, míg digitális fényképezőgép eladásunkat megháromszoroztuk hasonló időszakban.” – áll az árcsökkentésről kiadott sajtóközleményben.

Az árak kialakításánál a Sony Hungária fontosnak tartotta, hogy a Cyber-shot DSC-P43, DSC-P73 és DSC-W1, illetve a Handycam DCR-TRV255 és a DCR-HC14 modellek kategóriájukban a legjobb, vagy közel a legjobb áron legyenek kaphatók.

A táblázatot az abban szereplő pontatlan, néhol félrevezető árak miatt kivettük.