Új szoftver: Olympus Master 1.0

0

Azok a fotósok, akik már több ezer képet készítettek bizonyára ismerik azt a kellemetlen érzést, amikor egy adott kép felkutatása során a rengeteg album között nem találják a megfelelőt. Több ezer felvétel rendezetten tartása bizony nem is egyszerű feladat, de szerencsére ezt a gondot is képesek levenni az ember válláról okos szoftverek.

Az Olympus Master v1.0 elsődleges feladata a felvételek rendszerezés, vagyis egyfajta kép-katalogizáló. Ezen kívül azonban további szolgáltatásokat is nyújt, mint például többféle szerkesztési funkció, többféle megtekintési mód, illetve online fényképezőgép firmware frissítés. A haladó felhasználóknak az Olympus Master Plus v1.0 további lehetőségeket kínál, így lehetőség nyílik a video-szerkesztésre, illetve a CD/DVD-írásra.

Az Olympus Master 1.0 segítségével könnyedén megtalálhatók a képek illetve videók kulcsszavak, albumnevek, vagy ikonok segítségével. A további kényelem érdekében a naptár funkció napokra bontva képes megjeleníteni a készített képeket.
Az Olympus Master 1.0 főbb jellemzői:
– közvetlen képáttöltés a fényképezőgépből
– egyszerű fájlkategorizálás kulcsszó, albumnév, idő vagy ikonok alapján
– képszerkesztés (RAW is), diavetítés és mozgókép-lejátszás funkciók
– auto-panoráma lehetőség
– e-mailbe csatolás támogatása
– online program és fényképezőgép firmware frissítés interneten keresztül
– új menünyelvek letöltése (csak az új modellek esetén).

Az Olympus Master októbertől az összes Olympus fényképezőgéphez jár, a Plus verzió eléréshez pedig az internetről kell majd frissíteni.