(9 helyett) 7 jó ötlet fotózáshoz

1
2 065

A Cooperative of Photography Youtube videócsatornáján 9 egyszerű ötletet osztott meg, amelyeket fotózásokhoz (vagy videózáshoz) használhatunk.
A kilencből mi hetet ajánlunk megvalósításra, kettőt azonban kerülendőnek tartunk.

7-trukk-fotozashoz-2
A saját készítésű makró objektívet így semmiképpen ne használj, mert ha ügyetlenül helyezed be a WC papír gurigát a tüköraknába, akkor károsíthatod a géped tükrét! Ne csináld! Ha van 50 mm-es objektíved, inkább vásárolj közgyűrűt, vagy fordítógyűrűt!
7-trukk-fotozashoz-1
Szintén nem ajánljuk a mágneses akciókamera rögzítést, ugyanis annak ellenére, hogy a mágnes jól tarthat, a menetszél elmozdíthatja azt a helyéről, vagy egy komolyabb kátyúba érkezésnél elengedhet a mágneses kötés és búcsút inthetünk a kütyünknek.

Jó ötlet viszont a perspektívával való játék, igaz, ez nem barkácsolás kérdése 🙂
7-trukk-fotozashoz-3
Hatásos az alufólia bokeh háttér, remek a zuhanyozó függöny szoftbox (de reflektor helyett inkább vakut használjunk, nehogy a reflektor hője megolvassza a műanyagot), ügyes az akvárium használata a vízfelszínhez közeli fényképezéshez.
7-trukk-fotozashoz-4
7-trukk-fotozashoz-5
Kifejezetten pofás viszont a csillagszórós móka. Érdemes kipróbálni, de a modellt ne engedd túl közel a csillagszórókhoz, nehogy a szemébe pattanjon egy szikra!

 • Hát igen, megint a bokeh, mint művi háttér vízcseppel.
  Eszembe jut egy kiváló madárfotós jó ismerősöm, mikor kivételesen nem a természetet járta, hanem beetett helyre ment, ahol nem volt lehetőség elmosott háttérre, festettek.
  Persze ez kivételes eset volt, a képei tanúskodnak.
  http://balicsga.blogspot.hu
  Az jó érzés, hogy a partifutók réti cankói az általam ajánlott helyen, a képeim ihlették meg😑
  Mostanában találkozunk, kicsit feldobom az agyát, a mostanság készült kacsafarkú szenderemmel.😊