Megjelent: KonicaMinolta Dynax 7D DSLR

0

A KonicaMinolta Dynax 7 Digital (USÁ-ban Maxxum 7 Digital) a cég első digitális tükörreflexes váza. A gépben 6,1 Mpixeles 23,7×15,6 mm-es CCD található. A váz egyik érdekessége, hogy a DiMAGE A1-ben bevezetett CCD-stabilizálást ebben az új gépben is alkalmazzák, így szinte bármilyen Minolta A-bajonettes objektívet is teszünk a vázra, a stabilizálást kihasználhatjuk (kivéve AF 16mm halszem és 1x-3x Macro Zoom. Bekacsolt CCD-stabilizátorral a max. vakuszinkron csak 1/125 mp lehet). Az érzékenység ISO100-3200 közötti lehet, a lépésköz 1 Fé. Legnagyobb felbontásban 3008×2000 pixeles felvételeket készíthetünk RAW, vagy JPEG formátumban. A kiváló képminőségről és a megfelelő sorozat-sebesség eléréséről a CX Process III generációja gondoskodik. Sorozat-felvételkor másodpercenknt 3 képet készíthetünk, maximum 12 JPEG vagy 9 RAW képig.
Az automatikus élességállítást a gép 9 ponton végezheti, a pentaprizmás kereső 95% lefedettségű, a benne lévő mattüveg cserélhető. A fénymérés külön CCD-n történik, amely a képet 14 zónára bontja. A váz hátuljára nagy méretű, 2,5″-os LCD került, ennek felbontása 207 ezer pixel. Természetesen ezen a kijelzőn csak a kész képek jeleníthetők meg, a komponálást csak a keresőben végezhetjük. A tükörreflexes vázaknál megszokottól eltérően a Dynax 7 Digital nem kapott külön (szegmenses) státusz LCD-t, viszont a kezelőszervek több beállítást engednek menü használata nélkül is (sorozat-mód, fénymérés, exp. komp., vaku telj. komp., AF/MF, stabilizátor, fehér-egyensúly).

Az új vázhoz két új objektívet is bejelentettek, valamint egy függőleges markolatot és új DiMAGE Master szoftvert is. A VC-7D markolat két NP-400-as lítium-ion, vagy 6 AA méretű NiMH akkut képes befogadni, ezáltal akár 800 felvételre elegendő energiát tárolva. A markolat 265 gramm tömegű.
A DiMAGE Master a cég új képszerkesztő és feldolgozó programja, amely külön vásárolható meg.