Olympus Picture Express

0

Az Olympus Picture Express speciális hőszublimációs nyomtatójával 10×15 cm-es papírképeket képes készíteni többféle médiáról: SD, SM, CF, MS és CD-ROM, sőt támogatja a Bluetooth és infravörös átvitelt a kamerás mobiltelefonokkal rendelkezők számára.



SAJTÓKÖZLEMÉNY

Egyedülálló megoldás a bővülő piacon

A többfunkciós Olympus Picture Express.

Köln, 2004. szeptember 27. – A digitális fényképezőgépek piaca világszerte, évek óta virágzik. Kétségtelenül egyre több vásárlót győz meg a digitális fotózás kényelme és teljesítménye. Míg a képek archiválása személyi számítógépen határozottan pluszt jelent, egyre több felhasználó tart igényt papírképekre is. A piackutatási eredmények azt mutatják, hogy Európában 2003-ban például több mint 21 milliárd felvétel készült. Itt a digitális fotókidolgozó és nyomtató piac forgalma 5 milliárd USD volt, és ez a szám évről évre nő. A Photokina 2004 kiállításon az Olympus optimális, elérhető megoldást mutat be, amely jövedelmező ezen a gyorsan bővülő piacon. Az Olympus Picture Express instant nyomtatóállomás csúcsminőségű fotónyomatok gyors és közvetlen sokszorosítását teszi lehetővé. Ez a csúcskategóriás szolgáltatás tökéletes plusz üzleti ajánlat a fotókereskedők számára: nem csak a gyakoribb látogatásokat serkenti, de a vásárlói elégedettséget is fokozza. Ez a rendkívül sokoldalú megoldás, az Olympus Picture Express, valamennyi adattároló eszköz olvasására alkalmas – az xD memóriakártyától a CD-ROM-ig. Mindemellett támogatja az infravörös és Bluetooth technológiát.

Egészen idáig a fogyasztók vagy otthon nyomtathatták ki fotóikat, ami kényelmes, de viszonylag költséges megoldás vagy elvihették az adattárolót egy fotólaborba, majd néhány nap múlva átvehették a nyomatokat. Bár létezik egyórás előhívási szolgáltatás, még mindig költségesebb és időigényesebb megoldás az azonnali nyomtatáshoz képest. Az átlagos előhívási költségeknél jóval olcsóbb Olympus Picture Express új lehetőséget kínál a digitális fotók gyors és egyszerű, laborminőségű kinyomtatására.

A gyors betöltési és nyomtatási idő teszi az Olympus Picture Express-t egyedi, csúcskategóriás megoldássá. A teljes nyomtatási folyamat képenként mindössze körülbelül 11 másodpercet vesz igénybe. Ha az adattárolót behelyeztük a gépbe, a képek azonnal megjelennek az érintőképernyőn kiválasztás céljából. A képek levághatóak vagy feldolgozhatóak, például a vörös szem eltávolító funkció alkalmazásával. Mindemellett ráközelíthetünk egyes képrészletekre, amelyeket kivághatunk és felnagyíthatunk a nyomtatáshoz. A képek archiválása és kiírása CD-re szintén lehetséges. A rendkívül felhasználóbarát számítógépes szoftver lehetővé teszi a kívánt képek közvetlen kiválasztását. A többnyelvű navigáció pedig, bárki számára egyszerű kezelhetőséget biztosít.

Innovatív technológia
Az Olympus Picture Express, mint egyedülálló megoldás, csúcskategóriás hőszublimációs nyomtatót alkalmaz, amellyel 10 x 15 cm-es nyomatok készíthetőek. Indexkép-nyomtatás és üdvözlőlap funkcióval is rendelkezik. Mint ilyen, ideálisan elhelyezhető kioszkokban, kávézókban, hotel bejáratoknál, repülőterek várótermében vagy vállalati irodákban. A rendszer kompatibilis az adattárolók teljes skálájával, beleértve az xD, SmartMedia, SD és CompactFlash memóriakártyákat, a Memory Stick-et valamint a CD-ROM-ot. Mindemellett a mobiltelefonok növekvő elterjedését tükrözi, hogy támogatja a Bluetooth infravörös technológiát, így lehetővé teszi a mobil eszközökön tárolt képfájlok áthelyezését a nyomtatáshoz.

Torsten Löhr, a lakossági digitális termékek divíziójának vezetője az alábbiak szerint magyarázza az új rendszer előnyeit: „Az Olympus, mint az optikai digitális megoldások egyik világvezető gyártója csúcstechnológiát kínál a kereskedők számára, amely kielégíti a papírképek iránti növekvő igényeket. A Picture Express instant nyomtatóállomással az Olympus gyors, rendkívül kedvező áron elérhető, rugalmas megoldást hozott létre, amely lehetőséget nyújt a kereskedők számára, hogy profitáljanak ezen a növekvő piacon, valamint kialakítsák a vásárlói lojalitás innovatív módját.”

A rendszer várhatóan 2004. telétől lesz elérhető.