Olympus VA-1 szögkereső

0

Az új VA-1 szögkereső 2x-es nagyítást nyújt a pontos kézi élességállításhoz, amellett, hogy 360 fokban elforgatható, így a legextrémebb helyzetekben is könnyű élességállítást és komponálást tesz lehetővé.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Bővülnek az Olympus E-Rendszer lehetőségei

Az Olympus VA-1 szögkereső


Köln, 2004. szeptember 27. – Míg a fotók általában kényelmes, álló helyzetből készülnek, a fotózás művészete a szokatlan perspektívákból is táplálkozik. Ahogyan a neve is jelzi, az Olympus VA-1 szögkereső kettős megoldást kínál az egyedi felvételkészítésre; az élességállítást gyakorlatilag bármilyen helyzetből lehetővé teszi kiegészítő nagyítás segítségével. A szögkereső az Olympus E-1 és Olympus E-300 fényképezőgépekkel is használható olyan esetekben, amikor a talaj szintjéhez közel fotózunk sporteseményeken vagy, ha a fényképezőgépet reprodukciós állványra helyezzük a másolási munka során. Mindemellett a valós méretű nézet és a 2.0x-es nagyítás, különösen alkalmassá teszi a VA-1 szögkeresőt teleobjektívek, makró előtétlencsék és makró objektívek használata esetén.

A speciális adapter gyűrűvel rendelkező VA-1 a fényképezőgép optikai keresőjére illeszthető. A szögkereső 360o-kal elforgatható, és 90o-onként kattan, így minden nehéz felvételi szög kihasználható. A beépített kar lehetővé teszi a mattüvegről visszaverődő kép méretének változtatását 1,0x-es és 2,0x-es nagyítás között, amely 90o-kal szintén elforgatható. Így a kép vagy valós méretben jeleníthető meg, ami segíti a kép megkomponálását, vagy a kép középső része jelenik meg 2,0 x-es nagyításban, ami a fókuszálást segíti. A beépített dioptria-szabályzó gyűrű egyedi beállítást tesz lehetővé +3 és -5 dioptria között, így minden felhasználó, pontosan állíthatja be az élességet. Mint ilyen, az Olympus VA-1 szögkereső kényelmes élességállítást és egyszerű kompozíciót tesz lehetővé, amely a professzionális fotózás két kulcsfontosságú szempontja.

Várhatóan 2004. telén kerül kereskedelmi forgalomba.