SanDisk újdonságok

0

A SanDisk megkezdi korábban bemutatott Shoot&Store memóriakártyáinak európai forgalmazását. Az igen hosszú távú tárolásra kifejlesztett memóriakártyák 32 és 64 MB kapacitással kerülnek forgalomba 10 illetve 15 eurótól. A Shoot&Store memóriákat CompactFlash, SecureDigital, MemoryStick és xD kártyákként októbertől árulják majd.



SanDisk Shoot&Store SanDisk Shoot&Store


SanDisk Extreme III

A SanDisk tovább gyorsította memóriakártyáit, így bejelenthette a leggyorsabb, Extreme III kártyacsaládot. Az Extreme III családban CompactFlash, SecureDigital és MemoryStick Pro kártyák találhatók. A CF és SD kártyákra 20, a MS kártyákra 18 MB/s írási és olvasási sebességet igér a gyártó (megj.: a CompactFlash kártyát kezelő CFA V2.1 szabvány átviteli-sebességének elméleti maximuma jelenleg 16,6 MB/mp). A nagy sebességen kívül az extrém körülményeket is jól bírják az új kártyák: -25..+85oC között garantálja a gyártó a hibátlan működést.
A kártyák CF tokozásban 1, 2 és 4 GB (135-540 euro), SD tokozásban 1 GB (140 euro) illetve MS Pro tokozásban 1 és 2 GB kapacitásban (290-580 euro) lesz kapható. A memóriákra 10 év garanciát vállal a gyártó.


SanDisk Extreme II

A korábbi Ultra II sorozatot is bővítette a SanDisk. Ennek a sorozatnak új, nagyobb kapacitású tagjai lettek. A min. 9 MB/mp írási és 10 MB/mp olvasási sebességű kártyákból CompactFlash, SecureDigital és MemoryStick Pro változatok kaphatók. A CompactFlash formátumban a 4 és 8 GB-os (465 és 930 euro), a SecureDigital kártyákból az 1 és 2 GB-os (120 és 240 euro), míg a MemoryStick Pro változatból a 2 és 4 GB-os (495 és 990 euro) méretek jelentek meg most. Ezek október és november folyamán kerülnek piacra. Így a CF Ultra II kártyák 256 MB – 8 GB, az SD Ultra II kártyák 256 MB – 2 GB, az MS Pro UltraII kártyák pedig 256 MB – 4 GB közötti kapacitásban lesznek megvásárolhatók.



CompactFlash sorozat a Photokinán A Secure Digital és a Memory Stick sorozatok

Sajtóközlemények

A SANDISK EURÓPÁBAN IS BEMUTATJA A SHOOT & STORE FLASH KÁRTYÁIT

Kedvező árú kártyák forgalmazását kezdik meg a fotószaküzletekben KÖLN, 2004. szeptember 29. – A SanDisk® Corporation (NASDAQ: SNDK) a Photokina 2004 kiállításon ma bejelentette, hogy Európában is bemutatja a Shoot & Store™ családba tartozó alacsony árú memóriakártyáit. A SanDisk a Kölni Kiállítási Központ 1.2-es csarnokában, az A szárny 059-es standján állít ki.

A normál kártyákhoz hasonlóan működő, újraírható kártyák a következő változatokban léteznek: 32 megabájt (MB) maximum 50 fénykép, és 64 MB maximum 100 fénykép tárolására, ha a képek felbontása 1 megapixel*. A Shoot & Store olyan felhasználók számára készült, akiknek kényelmesebb a flash kártyákat szakemberekre bízni – pontosan úgy, mint az analóg filmek esetében – vagy nincs idejük vagy kedvük áttölteni képeiket számítógépükre, vagy felírni CD-kre. A termékcsalád négy formátumot foglal magába: CompactFlash®, SD™, Memory Stick PRO™ és xD-Picture Card™.

A Shoot & Store kártyákat ebben a hónapban kezdik el forgalmazni Nagy-Britanniába, és októbertől kezdve Európa többi országában is. A kiskereskedelmi csatornák országról országra változnak a fotós boltoktól a nagy diszkont áruházakig. Az Egyesült Államokban a termékcsaládot több mint 10 000 boltban forgalmazzák, beleértve a nagyobb vegyesboltokat, áruházakat, valamint a nagyáruházakat is.

Az Egyesült Államokban a javasolt kiskereskedői ár 9,99 USD a 32 MB-os változat, illetve 14,99 USD a 64 MB-os változat esetében. Európában az árak 10 € (32 MB-os kártyák) és 15 € (64 MB-os kártyák) között lesznek, ÁFA nélkül.

Alacsony áruk és elérhetőségük révén a kártyák „fogyóeszköznek” tekinthetők – a hagyományos 35 mm-es analóg filmekhez hasonlóan –, és digitális fényképek tárolására használhatók. A fogyasztók törölhetik a nem kívánt képeket, illetve „digitális negatív”-ként használhatják azokat az értékes képek végleges tárolására. Az alacsony árnak köszönhetően minden utazáshoz új kártyát vásárolhatnak, sőt a kártyákat egyórás kidolgozásra beadhatják, és a filmtekercsekhez hasonló képeket rendelhetnek. A Shoot & Store kártyákon tárolt digitális fényképek minősége az idő előrehaladtával nem romlik, és ha a kártyákat száraz helyen és szobahőmérsékleten tárolják, örökre felhasználhatók maradnak.

Ahhoz, hogy a fogyasztók könnyebben megállapítsák, hány képet tárolhatnak el egy Shoot & Store kártyán, a kártya címkéjén utalást találnak egy megközelítő tárolási mennyiségre. Például a 64 MB-os kártyán maximum 100 darab 1 megapixel felbontású és 11 darab 5 megapixel felbontású kép tárolható*.

A SanDisk a világ legnagyobb flash memóriakártya, kártyaszabvány, digitális kép- és hangtárolási termékek forgalmazója. A SanDisk székháza Sunnyvale-ben van, Kaliforniában.

* A fényképek tényleges száma a fényképezőgép típusának, felbontásának és sűrítésének függvényében változik.


A SANDISK – JELENTŐSEN MEGELŐZVE VERSENYTÁRSAIT– MEGNÉGYSZEREZI A NAGYSEBESSÉGŰ ULTRA II FLASH MEMÓRIAKÁRTYÁK MAXIMÁLIS KAPACITÁSÁT

Az új kártyák között található a világ első 8 gigabájtos (GB), I-es típusú nagysebességű CompactFlash kártyája

BUDAPEST, 2004. szeptember 29. – A SanDisk® Corporation (NASDAQ: SNDK) ma bejelentette, hogy megnégyszerezte a nagysebességű Ultra II családba tartozó flash memóriakártyák kapacitását, kifejlesztve az új 8 GB-os CompactFlash® I-es típusú kártyát. A SanDisk legjobb minőségű Ultra II Memory Stick PRO és SD kártyái most 4, illetve 2 GB-os változatban is rendelkezésre állnak. A bejelentés a Photokina kereskedelmi bemutatón történt, ahol a SanDisk a 059-es standon az 1.2-es terem A folyosóján mutatja be termékeit.

Minden SanDisk Ultra II kártya írási sebessége meghaladja a 9 MB-ot, olvasási sebessége pedig a 10 MB-ot másodpercenként.* (A HDBENCH tesztelőszoftverrel végrehajtott teszteken alapuló eredmények; a digitális fényképezőgépekkel elérhető eredmények ezek típusától is függnek). Az Ultra II kártyákat főleg a fotózással magasabb szinten foglalkozóknak szánják, akik 4 megapixeles vagy nagyobb felbontású digitális fényképezőgépeket használnak, gyors, nagy kapacitású memóriakártyákra van szükségük, amelyekkel rövid idő alatt sok nagy felbontású képet tudnak készíteni.

Tanya Chuang, a SanDisk kiskereskedelmi marketingmenedzsere szerint: „A díjnyertes SanDisk Ultra II család ideális ötvözete a nagy tárolókapacitásnak, a tartósságnak, teljesítményének és a kedvező árnak. Ezek a kártyák arra születtek, hogy minél több fényképezőgép teljesítményjavulását segítsék elő. Az Ultra II család a mércét a versenytársak által nehezen elérhető magasságba helyezte.”

Árak és elérhetőség
A SanDisk Ultra II termékcsalád CompactFlash, Memory Stick PRO és SD formátumban érhető el. Az árakat és elérhetőséget a következő táblázat tartalmazza:

Kapacitások Ár USD-ben Ár €-ban (ÁFA nélkül) Elérhetőség
Ultra II CF 256 MB–2 GB 49,99–249,99 44,00–245,00 Jelenleg
4GB 479,99 465,00 Októbertől
8GB 959,99 930,00 Novembertől
Ultra II MS PRO 256 MB–1 GB 74,99–249,99 73,00–259,00 Jelenleg
2 GB–4 GB 479,99–959,99 495,00–990,00 Novembertől
Ultra II SD 256 MB–512 MB 64,99–89,99 45,00–72,00 Jelenleg
1 GB–2 GB 119,99–239,99 119,00–239,00 Novembertől

A SanDisk Ultra II kártyákat a SanDisk termékeket forgalmazó 80 000 üzlet zömében, illetve egyéb forgalmazási csatornákon keresztül vásárolhatók meg.

A SanDisk a világ legnagyobb flash memóriakártya, kártyaszabvány, digitális kép- és hangtárolási termékek forgalmazója. A SanDisk székháza Sunnyvale-ben van, Kaliforniában.

Az ebben a sajtóközleményben szereplő adatok a jövőre vonatkozó utalásokat is tartalmaznak, amelyek nem teljesen bizonyosak. Ezeket a ”Tényezők, melyek a jövő eredményeit befolyásolhatják” címszó alatt találhatják a vállalat évi jelentésében a 10-K-A lapon, valamint a negyedéves jelentés 10-Q lapján, amelyek az Értékpapír és Tőzsde Bizottságnál találhatók. A vállalatoknak nem kötelességük az információt a közleményben frissíteni.