Új szoftver: BreezeBrowser Pro

0

A BreezeBrowser név sokak számára már ismerősen csenghet, hiszen a BreezeSys olcsó képnézegető és manipuláló szoftvere igen hatákonyan dolgozott és nagyon látványos webgalériákat lehetett vele készíteni.
A cég most elkészítette ennek újabb változatát, a BreezeBrowser Pro-t. A Pro kiegészítésű programban a legelterjedtebb digitális fényképezőgépek „digitális negatívjai”, vagyis RAW fájljai is konvertálhatók, így a Canon, Nikon, Pentax, Minolta és Olympus RAW fájljaival bírkózik meg a program ezen verziója.
A RAW konverzión túl igényes webgalériák is készíthetők, méghozzá 17 sablonból választva, amelyek természetesen részletesen paraméterezhetők is.
A könyvtár kiválasztása után a képek indexképes megjelenítése igen gyorsan történik, hiszen a program az EXIF-ben tárolt kis méretű JPEG képeket olvassa ki. Az EXIF-fel is jól bánik tehát a BreezwBrowser Pro.
Sokak számára lehet fontos, hogy a program képes az orientációs szenzorral ellátott fényképezőgépek képeinek automatikus elforgatására. Igy tehát nincs többé gond a képekkel, hogy álló-e vagy fekvő, a BreezeBrowser Pro-t ráengedve a képekre, ha szükséges, azokat automatikusan elforgatja, ügyelve az EXIF megtartására is (a fájlok dátuma változik, de ezt ismét egy gombbal vissza lehet állítani EXIF-ből!). A forgatás ráadásul JPEG esetén is veszteségmentes.
A képek hisztogramját is meg lehet nézni, sőt a képet magát úgy is meg lehet tekinteni, hogy a túlexponált részeket a program villogtassa. Ha a fényképezőgépet a BreezeBrowser Pro támogatja, akkor akár a használt fókuszpontot is meg lehet jeleníteni a képen.
A kötegelt átnevezést, az e-mailhez leméretezést és a diavetítések készítését már meg sem kell említenünk, ezek a funkciók már minden képnézegetőben megtalálhatók.

A program 15 napos próbaverziója ingyen letölthető a cég weboldaláról, a teljes verzióért 60 amerikai dollárt kell fizetni.