Gépfrissítés: Sony DSC-P200

0

Az 1/1,8″-os tokozott méretű, 7 Mpixeles CCD-t használó DSC-P200 az előd DSC-P150-hez képest elsősorban a hátsó LCD-ben különbözik. A korábbi 1,8″-os folyadékkristályos megjelenítő helyére 2″ képátlójú került, de ennek felbontása maradt 134.400 pixeles. Ezen kívül változott a gép hátulján lévő üzemmód tárcsa is, a SetUp állás lekerült a P200-as modellről, az menüből érhető el. Kis mértékben változtak a gombok és az előlap formái.

A manuálisan is vezérelhető fényképezőgép rekeszértékét F2,8 és F10 között változtathatjuk, zársebességét 30 mp és 1/2000 mp közötti értékre állíthatjuk. Az érzékenységet a fényképezőgép önmaga is képes az ideális értékre változtatni, de a fotós is megadhatja azt ISO100/200/400 értékek közül választva.
A Carl Zeiss Vario-Tessar objektív kisfilmes formátumra átszámítva 38-114 mm-nek megfelelő fókusztávolságú, fényereje nagylátószögnál f/2,8, míg tele állásban f/5,2.
Bár közvetlen kézi élességállítás nem lehetséges, a legáltalánosabb helyzetekre előre beállított tárgytávolságokat választhatunk ki: 0,5m, 1m, 3m, 7m, végtelen. S Ez bizony gyenge fénynél határozottan hasznos szolgáltatásnak bizonyulhat (kézi élességállításkor egyébként sem látnánk az LCD-n, hogy sikerült-e élesre állítani a gépet, vagy sem, így ez a módszer célravezetőbb). Gyenge megvilágításnál egyébként az autofókusz rendszert AF segédfény támogatja, így közeli témákra még rossz fényviszonyok mellett is sikeresen fókuszálhat az automatika.

Sorozatfelvételkor 1,1 mp-enként készülnek a képek, 7 Mpixeles felbontásban maximum 5 képig. Videófelvételkor akár VGA felbontást is használhatunk, s még ekkor is csak a kártya szabad kapacitása korlátozza a rögzítésre kerülő anyag hosszát.





Sajtóközlemény

A 7.2 Megapixel tényleges felbontású, kompakt Cyber-shot P200 a méret, a képminőség és a kitartás szempontjából is a legkiválóbbak közé tartozik

A Sony Carl Zeiss Vario-Tessar zoom lencsével és 2,0 colos LCD kijelzővel rendelkező, 7,2 Megapixel tényleges felbontású csodája csak fotóz és fotóz, kiváló minőséget, egyszerűséget és értéket képviselve

Kompakt minőség
A Sony legújabb, karcsú fémtestbe foglalt zsebméretű digitális fényképezőgépe, a Cyber-shot P200. De ne csak a stílusos külső ragadja meg figyelmét, ugyanis odabent egy erőmű lakozik. A kimagaslóan nagy felbontású képek elérhető közelségbe kerülnek, a 7,2 Megapixel tényleges felbontású Super HAD CCD és a 3X-os optikai zoom lencse jóvoltából. A garantált minőségű és megbízhatóságú Carl Zeiss Vario-Tessar lencse csak szükség esetén bukkan elő a készülék testéből, megőrizve így annak elegáns és karcsú megjelenését. A nagyobb felbontás azt jelenti, hogy a képek nagyobb méretben nyomtathatók, és részletekben gazdagabbak lesznek, míg a 7,2 Megapixel tényleges felbontású CCD a Sony Smart Zoom képességeit is kibővíti.

Csúcsteljesítmény a zsebben

Természetesen ez csak a kép egyik fele. Folytathatja a fotózást, ameddig csak kedve tartja, mert a Sony STAMINA technológiája azt jelenti, hogy a Cyber-shot DSC-P200 akár 370 (CIPA mérés szerint) csúcsminőségű felvétel elkészítésére képes az InfoLithium akkumulátor egyszeri feltöltésével. Ebben segítséget nyújt a Sony egyedülálló Real Imaging Processor-a, aminek a Cyber-shot P200 kimagasló hatékonyságát és a műveletek végrehajtási sebességének gyorsulását köszönheti – így biztos lehet abban, hogy egyetlen témáról sem marad le a megkésett exponálás miatt!
A fényképezőgép teljesítményének növelése mellett a Valósághű Képalkotó Processzor együttműködik a nagy felbontású Super HAD CCD-vel és a Carl Zeiss lencsével a felülmúlhatatlan minőségű képek elkészítése érdekében. Telt színek, tiszta képek, élesebb fókusz és pontosabb expozíció – mindez lehetségessé válik a Cyber-shot P200 lelkét alkotó Valósághű Képalkotó Processzor jóvoltából.

Szemet gyönyörködtető látvány
A Cyber-shot P200 hátoldala újabb meglepetést tartogat. Nagyméretű, 2 colos LCD szolgál a képek megjelenítésére és a készülék beállításainak módosítására. A zsebfényképezőgépek körében szokásosnál nagyobb LCD-t tiszta polikarbonát lap óvja. Az LCD illeszkedik a készülék karcsú vonalaihoz, mivel tökéletesen belesimul a fém készülékházba. Az animált és nagyobb méretű ikonok egyszerűbbé teszik a funkciók kiválasztását és a menü olvasását, vagy a készülék expozíciós opcióinak és kilencféle Helyszínválasztási üzemmódjának beállítását.
Az egyszerű használatot segítő teljesen automatikus vagy a finomabb beállításokat lehetővé tevő kézi expozíciós üzemmódoknak köszönhetően olyan kreatív lehet, amennyire csak szeretne. A jelenet kiválasztási üzemmódok biztosítják, hogy mindig ideális képeket készíthessen a kilencféle helyszín bármelyikén, beleértve a tűzijátékokat, a tengerparti eseményeket vagy a hóban zajló játékokat.

Fokozza az élményt
Valóban sokkal több rejlik ebben a fényképezőgépben, mint a vonzó külső. Az USB2.0 használatával közvetlenül csatlakoztatható egy PictBridge nyomtatóhoz vagy egy PC-hez, és a mellékelt szoftverrel még kreatívabb végeredményt hozhat ki képeiből. Képei tárolására egy Memory Stick-et mellékelünk – egyszerűen vegye ki a készülékből a Memory Stick-et és helyezze bármilyen, azt támogató eszközbe, például VAIO számítógépbe a további lehetőségek kiaknázásához. Mindezen felül a Cyber-shot P200 képes teljes képernyős csúcsminőségű MPEG mozgóképek felvételére is, amelyek tv képernyőn is megtekinthetők.
A bővíthetőség érdekében a Cyber-shot P200 támogatja a külön beszerezhető toltőállomást, a Cyber-shot Stationt. Ennek segítségével könnyedén csatlakozhat egy PC-hez, nyomtatóhoz vagy AV berendezéshez, távvezérlőt használhat a képek tv képernyőn való megtekintése közben, mialatt a fényképezőgép akkumulátorának töltése zavartalanul zajlik.

A Cyber-shot P200 2005. februárjától kapható Európa-szerte.