Vosonic: új X’S-Drive II Plus

0

Az új modell jópár paraméterében jobb, mint az X’S Drive II. Elsősorban érdemes megemlíteni az Li-ion akkumulátort, ami a korábbi modellben még egyedi akkumulátor volt (2x720mAh), azt az új változatban az elterjedten alkalmazott Fuji NP-600-as akkura cserélték (1100 mAh). Ezzel együtt a fogyasztást is jelentősen sikerült csökkenteni, a 1,6 óra üzemidő helyett az X’S Drive II Plus már 3 órával büszkélkedhet.
A kijelző is új, a korábbi kisebb méretű megjelenítő helyére nagyobb LCD került, erről a készülék állapota olvasható kép megjelenítésére nem alkalmas (fekete-fehér kijelzésű). Újdonság, hogy a kártyafoglalatok között már az xD foglalat is megtalálható, így elmondható, hogy a jelenleg forgalomban lévő összes digitális fényképezőgép memóriakártyáját adapter nélkül képes fogadni a készülék: Compact Flash Type I és Type II, Microdrive, SmartMedia, MemoryStick, MemoryStick Pro, SecureDigital, MultiMediaCard, xD Picture Card. Ezen kívül adapter segítségével természetesen olvashatók a miniSD, RS-MMC, MemoryStick Duo és MemoryStick Pro Duo kártyák is.

A gyár adatai alapján 1 GB-os kártya átmásolása az X’S Drive-ra 8 percig tart. A mobil háttértárra a kártyákról felmásolt képeket később nagy sebességű Hi-Speed USB2.0 csatlakozáson keresztül másolhatjuk át számítógépre.
Az eszköz HDD-vel együtt mindössze 230 grammos (elődje 300 grammot nyomott). Ára 20 GB-os merevlemezzel együtt mindössze 155 angol font, míg a 40 GB-os változat 165 angol font. Ez lett tehát az eddigi legolcsóbb X’S Drive.