Ultravékony Olympus FE-5500

0


SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Vonzóan stílusos, karcsú, zsebhez illő fényképezőgép

Az Olympus FE-5500 digitális fényképezőgép

Hamburg, 2005. február 17. – Ezt a formatervezett fényképezőgépet, amely figyelemfelkeltő objektívvel rendelkezik, bárhová könnyedén magunkkal vihetjük. Az Olympus FE-5500 segítségével a fotósok soha egyetlen fényképről sem maradnak le. Karcsú vonalainak és kis súlyának köszönhetően gond nélkül magunkkal vihetjük bárhová. Az 5 millió pixeles felbontás és a 3x-os optikai zoom (35-105 mm 35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatott gyújtótávolság) garantálja a felvételek részletességét. A rugalmasság növelése érdekében a teljes nagyítás 12x-es értékig fokozható a digitális zoommal. A fotózás könnyebbé tételéhez az előre programozott expozíciós üzemmódokból válogathatunk. A felvételek a nagyméretű 5,1 cm-es LCD kijelzőn nézhető vissza.

Karcsú váz és különleges objektív
Mindössze 24,3 mm-es vastagságával és vonzó árával, a karcsú FE-5500 bizonyára sokak tetszését megnyeri majd. A kompakt méretek jelentette kényelem és a kis súly könnyű hordozhatóságot kínál, mégis nagy teljesítménnyel büszkélkedhet minden helyzetben. Ugyanakkor e modellek kiemelkedő jellemzője a figyelemfelkeltő külső is. Ez a letisztult vonalvezetésű fényképezőgép jellegzetes megjelenését a karcsú vonalak mellett, objektívjének is köszönheti.

Könnyed fotózás 5 millió pixeles képminőséggel
A külső mellett a belső tulajdonságok sem elhanyagolhatóak: a magas minőségű optikai rendszer három aszférikus lencsetagot tartalmaz, és a 3x-os zoom (35mm-es fényképezőgépre átszámítva 35-105 mm-nek felel meg, 1:2,8-4,8 fényerő) lehetővé teszi távoli tárgyak jelentős mértékű közelítését. Mindegy, hogy milyen nagyítási értéket használunk, a képek részletekben gazdagok és élethűek lesznek.

Expozíció vezérlési üzemmódok sorozata segíti a fotósokat a különböző körülményekhez való alkalmazkodásban. Az önarcképtől a beltéri fotókon keresztül, a tájképekig vagy sportfotókig a fényképezőgép automatikusan választja ki az optimális paramétereket az adott helyzethez, a tökéletes végeredmény elérése érdekében. Ezeket azonnal ellenőrizhetjük is az 5,1 centiméteres LCD kijelzőn. A mozgókép felvételi lehetőség hanggal és a makró üzemmód bővíti az FE-5500-as szolgáltatásainak körét.

Kibővített sokoldalúság
A fotók és mozgóképek elmenthetők a belső 14 MB-os memóriára, de ha nagyobb kapacitásra van szükségünk, természetesen rendelkezésünkre áll egy xD-Picture Cards memóriakártya foglalat is. Ez a cserélhető média már most széles választékban kapható egészen 1 GB-os kapacitásig. Az Olympus xD-Picture Card használatával a fotósok élvezhetik az olyan funkciók által nyújtott előnyöket, mint például a panoráma fotók készítése.

A fényképek kinyomtatása igazán könnyű feladat, mivel a PictBridge kompatibilitásnak köszönhetően a fotók, a szabványt támogató nyomtatóval – mint például az Olympus P-10 – kinyomtathatók, anélkül, hogy számítógépre lenne szükségünk.

A fényképezőgép előreláthatólag 2005. májusától kerül kereskedelmi forgalomba. Lítium-ion akkumulátorral, töltővel, USB és A/V kábellel, valamint a képek könnyed rendszerezését és szerkesztését biztosító Olympus Master 1.2 szoftverrel kerül forgalomba.

Az Olympus FE-5500 főbb jellemzői:

  • 5 millió pixeles felbontás
  • 3x-os zoomos objektív (35mm-es fényképezőgépre átszámítva 35-105 mm-nek felel meg), 1:2,8-4,8 fényérték
  • 5,1 cm / 2,0 collos LCD kijelző, 115 000 képpont felbontással
  • Karcsú váz mindössze, 24,3 mm vastagsággal
  • Expozíció-vezérlési üzemmódok (többek között: portré, éjszakai felvétel, tájkép)
  • Szerkesztési funkciók (beleértve: átméretezés, fekete-fehér és szépia effektus)
  • Mozgókép felvételi lehetőség hanggal
  • PictBridge kompatibilitás
  • 14 MB-os belső memória, xD-Picture Card memóriakártya aljzattal kiegészítve
  • Többnyelvű menü (további nyelvek letölthetők az mellékelt Olympus Master szoftver segítségével az internetről)
  • Lítium-ion akkumulátorral, töltővel, USB és A/V kábellel, Olympus Master 1.2 szoftverrel kerül forgalomba