Nagyobb felbontásban: Olympus mju-mini Digital S

0

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Megnövelt pompa és még nagyobb felbontás az egyedülállóan formatervezet szériában

Az Olympus µ-mini DIGITAL S

Hamburg, 2005. február 17. – Amikor az Olympus a 2004-es Photokina-n először mutatta be µ-mini szériáját, azonnal feltűnést keltett, és még mindig divatos beszédtéma a digitális fotózás témakörében – különösen azok számára, akik olyan jellegzetes fényképezőgépet szeretnének, amely megfelel egyéni stílusuknak. A µ-mini DIGITAL S modellekkel az Olympus tovább növeli a felbontást, többféle színben kapható modelleket kínál, és az új termékeknek csillogó, porcelánszerű külsőt kölcsönöz. Az új fémvázas, időjárásálló* modell 5 millió pixeles felbontást biztosít az élethű képek számára. A színek megragadó választéka – lagúna-kék, lakk-fekete, és fénylő-bézs – teszi a µ-mini DIGITAL S széria figyelemfelkeltő, fényes felületét valóban szembetűnővé.

Díjnyertes, avantgárd design
A µ-mini DIGITAL S modellek osztoznak a µ-mini DIGITAL széria lélegzetelállító kivitelében, amely nemrégiben a DIWA Design Award megnyitóján díjat nyert, így irigykedő pillantásokat vonzanak, akárhol is használják őket. A fényképezőgépek vázát egyetlen fémlemezből alakítják ki egy olyan munkafolyamat során, amelyet kifejezetten ehhez a fényképezőgép szériához fejlesztettek ki. Az eredmény egy olyan külső, amely szakít a múlt hagyományaival, és helyette egy teljesen elkülönülő egyedi formát nyújt. Az egyedülálló színek szokatlanul fényesek mégis lágy hatást nyújtanak, és a lakk-feketétől a fénylő-bézsen keresztül egészen a lagúna-kékig terjednek. A fotósok így kiválaszthatják azt a modellt, amely legjobban tükrözi személyiségüket, bemutatja stílusjegyeiket.

Egy elegáns visszahúzható lencsevédő óvja az objektívet. Ez biztosítja a µ-mini DIGITAL S modellek számára a „teljesen sík” formát, amely mentes minden kidomborodástól. Nem csak a szem számára jelent ez örömet, de lényegesen könnyebben vihetjük magunkkal bárhová, tekintve, hogy könnyedén elhelyezhető gyakorlatilag bármilyen zsebben. Bekapcsolásnál az objektívvédő visszahúzódik a vázba, miközben a zoomos objektív kinyúlik a géptestből.

Képminőség és a fotózás sokoldalúsága
Biztosítva, hogy a lehető legkisebb részletek is rákerüljenek minden felvett képre, a µ-mini DIGITAL S széria 5 millió pixeles felbontással rendelkezik. A kiemelkedő képminőséget garantálja továbbá a TruePic TURBO processzor, amely a fényképezőgép gyors bekapcsolását és rövid reakcióidejét is biztosítja.

A precíziós zoomos objektív három aszférikus lencsetaggal torzításmentes képeket biztosít, amelyek önmagukért beszélnek tisztaságukkal. A legtöbb helyzethez jól illeszkedő 14 előre programozott expozíciós üzemmód lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy optimális beállítással fényképezzék le mindazt, amit csak szeretnének. Mindegy, hogy szabadságunkat töltjük a hómezőkön, vagy egy romantikus, gyertyafényes vacsora nyújtotta örömöket élvezzük, esetleg egy tájkép által keltett érzéseket akarunk megörökíteni, mindig találunk a hangulathoz illeszkedő üzemmódot.

Egyes funkciókat – többek között az ISO érzékenységet és a fehéregyensúlyt – akár manuálisan is beállíthatunk, sőt, a képélesség és az expozíciós beállítások szpot mérésére is van lehetőség, és ezzel a fotósoknak nagyobb tere nyílik kreativitásuk megvalósítására. Egészen közeli fotók készítéséhez a szuper makró üzemmód lehetővé teszi a fényképezést akár 8 centiméter távolságról is.

Vízi és szabadtéri sportok rajongóinak ideális az opcionális védőtok, amely úgy biztosít védelmet három méternek megfelelő vízmélységgel szemben, hogy közben megmarad minden fényképezési funkció teljes vezérlésének lehetősége. Így biztosítja a gondtalan fotózást még olyan extrém helyzetekben is, mint a szörfölés, szabadtüdős búvárkodás, vagy akár snowbordozás a mély porhóban.

A mozgókép felvételi lehetőség hanggal, egy újabb dimenziót ad emlékeink megörökítéséhez. A felvétel hosszát, csak az xD-Picture Card memóriakártyán rendelkezésre álló, hely korlátozza.

A látás hitele
Bár kétségtelen, hogy a µ-mini DIGITAL S a fotózást magát is teljes élménnyé teszi, a nap végén mégis inkább az eredmény fog számítani. A képek és videofelvételek a 4,6 centiméteres HyperCrystal LCD kijelzőn nézhetőek vissza. A HyperCrystal LCD technológiának köszönhetően a kijelző ideális bemutatók tartására még napfényes körülmények között is. Bámulatos módon minden irányban 160 fokos látószöget biztosít, és ezzel az emberek kisebb csoportja számára, egyszerre biztosítja a tiszta látványt a képernyőn. A fotószerkesztési funkciók egész választéka, mint a képlágyítás vagy a halszem effektus a fényképezőgépen is elvégezhető, és visszanézhető az LCD kijelzőn.

Amikor itt az ideje, hogy a kívánt fotókat kinyomtassuk, rendelkezésünkre áll a PictBridge szabvány, amely lehetővé teszi, hogy kompatibilis nyomatókkal – mint például az Olympus P-10 – közvetlenül nyomtathassunk anélkül, hogy számítógépre lenne szükség.

A stílusos, színes és egyéni µ-mini DIGITAL S a fotózást magasabb szintre emeli. Az időjárásálló* 5 millió pixeles modell most folytatja a µ-mini DIGITAL rendkívüli sikerét, a figyelemfelkeltő kivitelt funkcionalitással és a teljesítmény jellegzetes tulajdonságaival párosítva.

A 2005 tavaszától kapható µ-mini DIGITAL S 16 MB-os xD-Picture Card memóriakártyával, lítium-ion akkumulátorokkal (Li-30B), töltővel, USB/AV kábellel és Olympus Master1.1 szoftverrel kerül forgalomba.

Az Olympus µ-mini DIGITAL S főbb jellemzői:

  • Új modell a forradalmi µ-mini DIGITAL formatervezéssel
  • Egyedi módon tervezett 5 millió pixeles fényképezőgép
  • Sima fém váz, automatikusan visszahúzódó lencsevédővel
  • Három ragyogó színvariációban készülő váz (laguna-kék, lakk-fekete, fényes-bézs)
  • Időjárásálló* fémváz
  • 2x-es optikai zoom (35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva 35-70mm-nek felel meg, 1:3,5-4,9 fényerővel) és 4x-es digitális zoom a kombinált 8x-os nagyítás eléréshez
  • 4,6 cm/1,8″ HyperCrystal LCD (134 000 képpont) 160 fokos nézőszöggel mind vízszintes, mind függőleges irányban
  • 14 expozíció-vezérlési üzemmód, többek között: portré, tengerpart és hó, naplemente,
  • Állókép szerkesztési funkció beleértve a halszem-effektust és a képlágyító üzemmódot
  • Mozgókép felvételi lehetőség hanggal
  • Szuper makró üzemmód 8 cm-es távolságig
  • Állítható ISO érték (64, 100, 200 és 400)
  • PictBridge támogatás, TruePic TURBO processor
  • 16 MB-os xD-Picture Card memóriakártyával, lítium-ion akkumulátorral (Li-30B), töltővel, USB/AV kábellel és Olympus Master1.1 szoftverrel kerül forgalomba
  • Külön megvásárolható, illeszkedő formájú kameratáska (fekete vagy vörös fél-kemény bőrből, sötétkék, bézs vagy narancsszínű lágy PVC-ből).
*Az időjárásálló tulajdonság megfelel az IEC 529 IPX4 szabványnak.