Olympus IR-300 és DVD-felvevő

0
1

Sajtóközlemény:

Stílusos és teljesen számítógép mentes, sokoldalú digitális fotó rendszer

Az IR-300 digitális fényképezőgép és az S-DVD-100 DVD felvevő bővíti az Olympus Easy Imaging System választékát


Hamburg, 2005 Február 17. – A 2004-es Photokina-n bemutatott Easy Imaging System-mel az Olympus a fotózásnak, nyomtatásnak, archiválásnak és a fotók megjelenítésének egy olyan új módszerét mutatta be, amely teljes mértékben feleslegessé teszi a számítógépet. Most egy második fényképezőgép és DVD felvevő csatlakozik a választékhoz, hogy a digitális fényképezést még könnyebbé, még stílusosabbá és élvezhetővé tegye. Az 5 millió pixeles IR-300 fényképezőgépen első pillantásra szembe tűnik a letisztult formatervezés. Precíziós 3x-os zoomos objektív ékesíti a készülék elejét, a hátulját pedig, egy 5,1 centiméteres napfény LCD kijelző, amely biztosítja a fotók megfelelő beállítását, ellenőrzését és egyszerű visszanézését. A sokoldalúságot garantálják továbbá az olyan lehetőségek, mint a közelfotó (makró) vagy a mozgókép felvételi lehetőség hanggal. Az új S-DVD-100 DVD felvevő egyszerre könnyíti meg a képek megosztását barátainkkal és családtagjainkkal, és a hosszú távú archiválás problémáját. Az olyan Easy Imaging System rendszerben dolgozó fényképezőgépek, mint az IR-300 egy dokkoló állomáson keresztül kapcsolódnak a felvevőhöz, és a lemez írása ezzel csaknem teljesen kész is. Mindkét termék kitűnik minimalista kivitelével, amely a teljes Easy Imaging System jellemzője. Bárhol is tűnjenek fel, megragadják a figyelmet.

Okos megoldás képkészítéshez
Feltűnő kivitele mellett az IR-300 bővelkedik olyan fotográfiai jellemzőkkel, amelyek egyszerűsítik a képek elkészítését, és javítják azok minőségét. Lehetővé teszi a felhasználóknak éles, 5 millió pixel felbontású fotók készítését. A 3x-os zoomos objektív (35 mm-es fényképezőgépekre átszámítva 38-114 mm-nek felel meg, gyújtótávolság, 1:3.3-4.0 fényerő) bármelyik témát közelebb hozza, ugyanakkor a készülék mérete mégis kompakt maradt. Az optikailag “összehajtogatott” fényvezetés segítségével megoldódott, hogy minden lencseállítás a fényképezőgépen belül történjen. Így az IR-300 kis mérete által nyújtott előnyét tovább fokozza azzal, hogy az objektív nem áll ki a készülék vázából.

17 expozíció-vezérlési üzemmód áll rendelkezésünkre, többek között olyanok, mint a portré, tájkép vagy gyertyafény, így gond nélkül fotózhatunk eltérő körülmények között, stílusok széles választékát alkalmazva. A természet rajongóinak fontos adomány a szuper makró üzemmód, amely lehetővé teszi fotók készítését akár 5 centiméter távolságról. Hang és mozgókép felvételi lehetőség is rendelkezésünkre áll, ráadásként, a speciális digitális képstabilizátornak köszönhetően a kapkodó, rángatózó képsorok sem okozhatnak többé gondot. A mozgókép felvétel hosszát csak a rendelkezésre álló memóriakártya kapacitása befolyásolja, de tekintve, hogy a gép akár 1 GB-os xD-Picture Card memóriakártyát is fogad, ez sem jelenthet problémát.

Az eredmény megtekintésére 5,1 centiméteres napfény LCD technológiával készült kijelző szolgál, amely lehetővé teszi a világos napfényben való használatot is. Alkalmazható a képek diavetítésszerű megtekintésére, naptárnak vagy albumként is. A fényképezőgéphez tartozó dokkoló egység állványként is szolgál, amennyiben bemutatót szeretnénk tartani családtagjainknak vagy ismerőseinknek, valamint közben a dokkoló egység feltölti az akkumulátort is. Az olyan speciális funkciók, mint a képméretezés vagy a vörösszem-effektus csökkentés, közvetlenül a fényképezőgépen is elvégezhető.

Az Olympus IR-300 tartozékai között megtalálható az Olympus Master szoftver, amely sokoldalú, mégis könnyen kezelhető eszköz azoknak, akik számítógépen akarják rendezni és szerkeszteni fotóikat, vagy videofelvételeiket.A képek megosztásának stílusos és gyors módszere
A fotókat tartalmazó CD-k vagy DVD-k előállítása nem jelent többé külön fáradságot. Az új S-DVD-100 DVD felvevő magára vállalja a munka oroszlánrészét. Mindegy, hogy barátainkkal és családunkkal akarjuk megosztani, vagy egyszerűen csak archiválni szeretnénk képeinket, a felvevő könnyedén és gyorsan elvégzi gyakorlatilag bármilyen DVD vagy CD írásának feladatát (8x-os és 24x-es felvételi sebességgel). Az olyan Easy Imaging System-be tartozó fényképezőgépeket, mint az IR-300, egyszerűen csak rá kell csatlakoztatni a DVD felvevőre a dokkoló egységén keresztül, és máris indulhat a lemez írása. Mint bármelyik más Easy Imaging System komponenst, a letisztult kivitel, a leegyszerűsített, számítógép nélküli működés, a kompakt méret jellemez, így ez a karcsú DVD felvevőt ideálissá teszi például partikon való használatra. Köszönhetően az USB 2.0 nagysebességű kapcsolatnak, a felvevő könnyedén összekapcsolható számítógéppel is, és így stílusos külső meghajtóként is funkcionálhat.

A megtestesült egyszerűség: az Easy Imaging System
A készülékek tökéletes együttesének megvalósításával az Easy Imaging System a felhasználóknak a problémamentes fényképezés, nyomtatás, archiválás és képmegosztás előnyét nyújtja. Az új fényképezőgéphez és DVD felvevőhöz a rendszerben használható a már korábban megjelent 4 millió pixeles IR-500 digitális fényképezőgép – melynek LCD kijelzője 360°-ban elforgatható, a P-S100 hőszublimációs nyomtató és az S-HD-100 merevlemez meghajtó. Ez utóbbi 40 GB tárhellyel rendelkezik, amely 30.000 darab 5 millió pixeles fényképhez elegendő, és egy ügyes összehasonlító funkció segítségével felszerelve, automatikusan ellenőrzi és törli a nem kívánatos ismétlődő fájlokat.

A kompakt és rendkívül stílusos Olympus Easy Imaging System mindig tettre kész, és pont annyira rugalmas, mint amennyit használója elvár tőle. Az IR-300 digitális fényképezőgép és az S-DVD-100 2005 tavaszától kapható.

Az Olympus Easy Imaging System komponenseinek főbb jellemzői:
IR-300 digitális fényképezőgép

 • 5 millió pixeles felbontás
 • 3x-os optikai zoom (35 mm-es fényképezőgépre átszámítva 38-114 mm-nek felel meg) 1:3,3-4,0 fényerő) és 4x-es digitális zoom
 • 5,1cm / 2,0″ napfény LCD kijelző (206 000 képpont)
 • 17 előre programozott expozíciós üzemmód
 • Mozgókép felvételi lehetőség hanggal,
 • Szuper makró felvétel, akár 5 centiméter távolságról
 • 15MB-os belső memória, valamint xD-Picture memóriakártya foglalat
 • Többnyelvű menü (kiegészítő nyelvek letölthetők az internetről)
 • PictBridge kompatibilitás (kapcsolat a nyomtatóhoz a készülékkel együtt szállított dokkoló állomáson keresztül)
 • Automatikus USB kapcsolat és AV kimenet a készülékkel együtt szállított dokkoló állomáson keresztül
 • Olympus Master 1.2 szoftver a készülékhez mellékelve

Új! S-DVD-100 DVD felvevő

 • Csaknem bármilyen DVD vagy CD formátum felvételére alkalmas a dokkoló állomáson keresztül, közvetlenül az Easy Imaging System fényképezőgépekről
 • Maximálisan 24x-es CD-/ 8x-os DVD írási sebesség
 • Számítógépek külső DVD meghajtójaként is használható nagysebességű USB 2.0 csatlakozón keresztül

IR-500 digitális fényképezőgép

 • 4 millió pixel felbontás
 • 6,4 cm / 2,5″ 360 fokban elforgatható napfény LCD kijelző
 • 2,8x-es optikai zoom (35 mm-es fényképezőgépekre átszámítva 40-112 mm-nek felel meg, 1:2,9-4,8 fényerő)

P-S100 nyomtató

 • Kiemelkedő minőségű 306 dpi felbontású hőszublimációs nyomtató
 • 16,77 millió színű, védőfóliával ellátott nyomatok
 • Szegély nélküli 148 x 100 mm-es nyomatok
 • 1 lap nyomtatása körülbelül 85 másodperc
 • 50 lap tárolóhely
 • PictBridge kompatibilitás
 • Számítógép összekötetés USB csatlakozóval

S-HD-100 merevlemezes tároló

 • 40 GB tárolóhely
 • Felesleges, többször előforduló képfájlok kezelése
 • Számítógép összekötetés USB 2.0 nagysebességű csatlakozóval