Belépőszintű 4 Mpixeles Olympus C-480Z

0

Az új Olympus C-480Z elsősorban a családi fotósoknak készült. Automata működése és zoom optikája erre ideálissá teszi. A 4 Mpixeles felbontás 13×18 cm-es papírképek készítésére is bőven elegendő.



SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Sokoldalú és szemrevaló fényképezőgép, a digitális fotózás világával ismerkedők részére

Az Olympus C-480 ZOOM

Hamburg, 2005. február 17. – Mi az: könnyű használni, attraktív lekerekített formával büszkélkedhet, kiváló fotókat készít, és elképesztő értéket kínál áráért? A C-480 ZOOM az Olympus-tól. Gondtalan használatot, és stílusos belépőt kínál a digitális fotózás világába azoknak, akik a kép minőségét nem akarják a szerencsére bízni. A 4 millió pixeles modellt egy nagy fényerejű 3x-os zoomos objektívvel látták el, valamint tartalmazza a TruePic TURBO processzort, mely biztosítja, hogy a fotózás mindig egy kellemes élmény legyen. Az egyszerű használat érdekében a fényképezőgép 15 expozíció-vezérlési üzemmóddal rendelkezik. A fotók és mozgóképek a 4,6 centiméteres LCD kijelzőn jeleníthetőek meg.

Azok számára, akik el akarják hagyni az analóg fotózás világát, az első digitális fényképezőgép kiválasztása komoly kihívást jelenthet. Nem csak annak vonatkozásában, hogy milyen képminőségre számíthatnak majd, de a működtetés terén is. A C-480 ZOOM-mal az Olympus olyan fényképezőgépet mutat be, amely gyermekjátékká teszi a digitális fényképezést.

A funkciók kombinációjának köszönhetően a képek valóban kiváló minőségűek, élesek és tiszták lesznek. A 4 millió pixeles képérzékelő az elkészült fotóknak megfelelő felbontást biztosít, valamint ezt egészíti ki a precíziós 3x-os zoomos objektív (35 mm-es fényképezőgépre átszámítva 38-114mm-nek felel). A TruePic TURBO processzort alkalmazva, ez a fényképezőgép nem csak gyorsnak bizonyul, de a felvételek kiváló minőségű, élethű képeket eredményeznek.

A készülék használata nem is lehetne egyszerűbb, a C-480 ZOOM „egyszerű” használatra készült. A legtöbb esetben a felhasználó egyszerűen „csak” fényképez, miközben a fényképezőgép meghatározza a legmegfelelőbb expozíciós és fókuszbeállításokat. Választási lehetőségként 15 expozíció-vezérlési üzemmódból – mint portré, éjszakai, vagy tengerparti felvétel – választhatunk, az éppen aktuális helyzetnek megfelelően. Egy speciális súgó funkció támogatja a felhasználókat, mutatva a megfelelő mintaképet. A sokoldalúságot fokozza a szuper makró üzemmód, amely lehetővé teszi, hogy közelképeket készítsünk virágokról, érmékről, ékszerekről akár 2 centiméterről is.

A fotók ellenőrzése is egyszerű. A nagyméretű 4,6 centiméteres LCD kijelző pontosan azt a képet mutatja, ami rögzítésre kerül. Természetesen az LCD használható a felvett fotók és mozgóképek visszanézésére is. A „keretezz és méretezz” szerkesztési funkcióval a fotósok a fényképezőgépben lévő előre elkészített sablonok széles skálájából választhatnak, így például egy születésnapi üdvözlőkártya elkészítése sem okozhat gondot. A PictBridge kompatibilitásnak köszönhetően a képeket közvetlenül kinyomtathatjuk minden olyan, a szabványt támogató nyomtatóval, mint például az Olympus P-10. Ez azt jelenti, hogy a C-480 ZOOM felhasználóinak nincs szüksége számítógépre ahhoz, hogy élvezzék a digitális fotózás előnyeit, és az otthoni nyomtatás kényelmét.

Köszönhetően a beépített 14 MB-os memóriakártyának, a fényképezőgép azonnal készen áll a felvételre, ahogy kivesszük dobozából. Bővítésként rendelkezésre áll egy xD-Picture Cards memóriakártya nyílás, hogy a tárhely bővíthető legyen. Mivel szabványos AA méretű akkumulátorokkal működik, a felhasználók biztosak lehetnek benne, hogy bármikor, bárhol, könnyedén találhatnak energiaforrást ehhez a modellhez.

Szemrevaló kivitele kiváló képminőséggel és könnyű kezelhetőséggel párosul, így a C-480 ZOOM kivételes értéket képvisel áráért, és mindenkinek útlevélként szolgál, aki be akar lépni a digitális fényképezés világába. A fényképezőgép Olympus Master 1.1 szoftverrel kerül forgalomba, 2005 márciusától.

Az Olympus C-480 ZOOM főbb jellemzői:

  • 4 millió pixeles felbontás
  • 3x-os zoomos objektív (35 mm-es fényképezőgépre átszámítva 38-114mm-nek felel meg), 1:2,8-4,9 fényerő
  • 4,6 cm/1,8″ LCD kijelző, 85 000 képponttal
  • 15 expozíció-vezérlési üzemmód (többek között gyertyafény, portré, tengerpart)
  • Szerkesztési funkciók (beleértve a „keretezz és méretezz” funkciókat) Mozgókép felvételi lehetőség
  • Szuper makró felvételi lehetőség 2 centiméterről
  • PictBridge támogatás és TruePic TURBO processzor
  • 14 MB-os beépített memória és xD-Picture Card memóriakártya nyílás
  • AA méretű akkumulátorok
  • Olympus Master 1.1 szoftverrel szállítva