Új UltraZoom: Sony DSC-H1

0

A Sony Mavica sorozatában jópár ultrazoom fényképezőgép volt megtalálható. A sorozat kivonása után azonban a Sony nem jelentett be ilyen kategóriájú gépet, eddig.

A Sony a DSC-H1-gyel ismét csatlakozik az ultrazoom fényképezőgépeket készítő gyártók táborához. Az 5 Mpixeles érzékelőre 36-432 mm-nek megfelelő fókusztávolságú, f/2,8-3,7 fényerejű objektív vetíti a képet. Bár ez az objektív nem Carl-Zeiss, azért egy érdekesség itt is akad: a Sony Super SteadyShot képstabilizáló rendszere került beépítésre. Fotózáskor az érzékenységet a gép is beállíthatja automatikusan, de a fotós is kiválaszthatja ISO64/100/200/400 értékek közül választva. A rekesz és zársebesség értéke is megadható, mindkét paramétert előválasztásos módban és kézi módban is beállíthatjuk.
Ultrazoom gépről lévén szó, az optikai kereső helyett elektronikus keresőt kapott a H1-es, méghozzá egy 114e pixelest. A hátsó LCD 2,5″ képátlójú, felbontása 115e képpont.
Videófelvételkor akár 640×480 pixeles felbontást is használhatunk, s így akár a teljes memóriakártya kapacitást is megtölthetjük folyamatos felvétellel. A gép energiaellátását olcsó AA méretű NiMH akkuk biztosítják, a képek áttöltését nagy sebességű Hi-Speed USB2.0 porton keresztül tehetjük meg.

A fényképezőgép részletes adatai adatlapunkon található (link a hír alatt).