Lexar hírek

0

A Lexar több újdonsággal is készült a floridai PMA-ra. Egyikük az új, LockTight technológiát támogató CompactFlash kártya, amely lehetővé teszi a képek titkosított rögzítését, így azt csak az illetékes személyek tudják megtekinteni. Az egyelőre még csak a Nikon D2X-szel használható technológia 160 bites SHA-1 titkosítási algoritmust használ. Az így rögzített digitális képek megtekintése csak a fényképezőgépen (megfelelő kód beütésével), vagy megfelelő programmal ellátott számítógépen (felhasználói név és jelszó beírásával) lehetséges.
A LockTight egyelőre csak CompactFlash kártyával alkalmazható, az első ilyen kártyák (amelyek egyébként 80x-os sebességűek) áprilisban kerülnek a boltokba.



Lexar LockTight 512MGB CompactFlash Lexar LockTight 2GB CompactFlash

A cég kibővítette professzionális kártyáinak körét is, a MemoryStick Pro kártyákből 80x-os, a SecureDigital kártyákból 60x-os sebességű is készül. A 60x-os SecureDigital és a 80x-os MemoryStick Pro kártyákból a legnagyobb kapacitású 1GB-os.
Ezzel együtt a WriteAcceleration technológiával ellátott CompactFlash professzionális sorozatának új külsejét is bejelentette a Lexar, amely 40x-es sebességgel maximum 8 GB-os kapacitással, 80x-os sebességgel maximum 4 GB-os kapacitással kerül forgalomba.



Lexar 1GB 60x SecureDigital Lexar 512MB 80x MemoryStick Pro


Lexar 4GB 80x CompactFlash Lexar 8GB 40x CompactFlash