Ajándék ötletek fotósok számára

0

Nem, ez most nem egy újabb fényképezőgép/objektív ajánló. Ezekkel ugyanis a fotósok általában már rendelkeznek. De akkor mit lehet nekik venni? Nem kell kétségbe esni, segítünk! Vannak ugyanis olyan ajándékok, amelyeknek a már jó felszereléssel rendelkező haladó fotósok is örülhetnek.

bad gift
fotó: Vladimeer Floyd/ThinkStock

Nincs nagyobb marhaság, mint egy főzőversenyen fakanalat kiosztani fődíjnak, vagy egy fotópályázaton fényképezőgépet. Ja de, van! Fotósnak fotós felszerelést ajándékozni előzetes egyeztetés nélkül!

Egy haladó vagy profi fotós ugyanis nagyon jól tudja, hogy milyen a felszerelése, mi hiányzik még belőle, mire vágyik. Természetesen ha előzetesen egyeztetünk a fotózást űző családtagunkkal, rokonunkkal, hogy mit is szeretne karácsonyra kapni, milyen fotós cuccot, akkor jó esélyünk van rá, hogy valóban hasznos fotós kiegészítőre kapunk tippet. De arra is nagy esély van, hogy a kiszemelt „fotós cucc” könnyen átcsúszhat a lélektani százezer Forintos határon.

Furcsa dolog persze minderről egy fotósoknak szóló oldalon írni, de hátha az Olvasóink között olyan is akad, akinek párja (is) fotós és mégis valami fotózással kapcsolatos dologgal szeretné meglepni. De akkor mégis mit ajándékozzunk egy haladó fotósnak, aminek valami köze azért van a fotózáshoz? Nos, pl. ezeket:

Fotós oktatás, vagy workshop

Ha még nem kőprofi a célszemély, biztosan örül egy őt érdeklő témában tartott tanfolyamon vagy workshopon való részvételnek. Fontos azonban, hogy jó előre tudjuk, hogy az oktatás időpontjában ne legyen elfoglalt az ajándékozott. Jó ötlet lehet egy képzésre beváltható bónt vagy ajándékutalványt vásárolni, így a fotós ismerősünk döntheti el, hogy milyen területtel foglalkozó workshopra megy el.

Fotónyomtatás

Egyik kedvenc képének kinyomtatott, bekeretezett változatával is meglephetjük fotós ismerősünket, vagy itt is választhatunk ajándékutalványos megoldást. Ez utóbbi esetben még abba sem kell energiát ölnünk, hogy valahogy megszerezzük a kinyomtatni kívánt képet.
Ha nem vagyunk tisztában a nyomtatásra szánt kép felbontásával, illetve a nyomtatási mérethez szükséges felbontással, kérjük a nyomtatást végző cég segítségét!

Fotós könyvek

Nem kifejezetten a „hogyan fotózzunk” kategóriájú könyvekre kell csak és kizárólag gondolni. Aki fotózik, azt érdekli más fotós munkája is, így nyugodtan válasszunk egy szép fotóalbumot, amelyből akár ötlet is meríthet.

Utazás

Nem olcsó ajándék, de közeli hozzátartozók esetén biztosan nyerő és kivitelezhető egy közös kirándulás, vagy utazás, ahol fotózás iránt elhivatott ismerősünk kiélheti vágyait.

Saját készítésű ajándék

Figyeljük meg, milyen eszközhöz nincs tok, vagy hordtáska. Tipikusan ilyen lehet a fotós állvány, amelyhez nem minden esetben mellékelnek gyárilag hordtáskát. Magunk is készíthetünk ilyet, ha kellő kézügyességgel rendelkezünk (esetleg varrógéppel), de varrónőt is felkérhetünk egy ilyen elkkészítésére. Tuti személyes ajándék dobható így össze, főleg ha még a fotós monogramját/címerét is a tatyóra varázsoljuk.
Az objektívek biztonságos szállítására is jó szolgálatot tehet egy nem szöszölő anyagból készült puha tok.

Fotókiállítás

Félős fotósoknak nagy kitartással rendelkező feleségtől/barátnőtől kedves ajándék lehet egy előre leszervezett fotókiállítás is, ahová már csak a képeket kell kiválasztani. Vannak olyan felkapott helyek, ahol egy-egy fotókiállításra az időpontot akár 1 évvel előbb le kell foglalni. Ha egy leegyeztetett fotókiállítási lehetőséget adunk ajándékba, biztosak lehetünk benne, hogy a fotózást űző szerelmünk oda és vissza lesz az örömtől. Neki már csak az lesz a dolga, hogy felkészüljön az eseményre, a szervezést pedig átvállalhatjuk. Hogy ezt hogyan csomagoljuk be és tegyük a fa alá? Például úgy, hogy készítünk egy valódinak tűnő meghívót, rajta fotós szerelmünk nevével és a kitűzött időponttal, a meghívó alján apró betűvel: főszervező ÉN (ahová saját nevünket írhatjuk).
Tuti siker!

További ötleteket hozzászólásban várunk!