Ansmann hírek

0

Az Ansmann a CeBit megnyitása előtt (Hannover, 2005. március 10-16.) több bejelentést is tett.


Ansmann 2600mAh max. akkuk

Az első egy nagyobb kapacitású AA (ceruza-elem) méretű, NiMH akkumulátor, amelyet 2600 mAh-nak feliratoztak (érdemes figyelni a kapacitás jelzés végén lévő „max.” jelzésre). Jelenleg ez az Ansmann legnagyobb kapacitású AA akkuja, amelyet digitális fényképezőgépekbe és vakukba ajánl a cég. Az új akkumulátort 2-es, vagy 4-es kiszerelésben forgalmazzák majd.

A nagy kapacitású akkuk feltöltéséhez fontos a jó és gyors töltő is. Az Ansmann ilyet is kínál. A DigiSpeed 4 Ultra töltőhöz most 4 db 2400 mAh-s akkut is adnak. Az Ultra változat az igen nagy sebességű töltésre utal. Segítségével AA vagy AAA akkukat tölthetünk fel, akár 10 perc alatt. A töltő 4 külön áramkörrel rendelkezik, a deltaV alapú mikroprocesszoros vezérlés mindegyik akku feszültségét külön figyeli, valamint a biztonságos töltés érdekében hőmérsékletméréssel is rendelkezik a töltő.

Ezeken kívül az Ansmann több digitális fényképezőgéphez készít Li-ion akkumulátorokat, amelyek a gyári változatnál olcsóbbak, esetenként nagyobb kapacitásúak.



Ansmann DigiSpeed 4 Ultra töltő Ansmann Li-ion akkuk