HP nyomatok az idei Magyar Sajtófotó Kiállításon

0

A HP az idei Magyar Sajtófotó Kiállítás technikai főtámogatója több havi előkészület után 87 órányi munkával, 6 színes technológia felhasználásával állította elő az április 21-től május 25-ig a Művészetek palotájában idén ingyenesen megtekinthető rangos kiállítás anyagait. A három tárlat mellett a helyszínen megtekinthetők a HP legújabb professzinális fotónyomtatói, az A3-as Photosmart 8750-es, és az a2-es Designjet 90-es is.

Sajtóközlemény

HP nyomtatási eszközökkel készültek a XXIII. Magyar Sajtófotó Kiállítás képei
A vállalat a kiállítás technikai főtámogatójaként összesen 700 négyzetméternyi képanyagot nyomtatott ki.

Budapest, 2005. április 22. – A tegnapi napon ünnepélyes keretek között megnyílt a XXIII. Magyar Sajtófotó Kiállítás a Művészetek Palotájában. A tárlat tablói, amelyeket május 25-ig idén először ingyenesen tekinthetnek meg a látogatók, ebben az évben 1×2,3 méter méretben kerültek kinyomtatásra. A reprezentatív helyszínen mintegy 1500 négyzetméteren mutatják be a magyar sajtófotó pályázat anyagát, és az ahhoz kapcsolódó három tárlat (Párbeszéd 2004 Fotókiállítás, Pálfai Gábor Emlékkiállítás, National Geographic Kiállítás) képeit.

A sajtófotó kiállítás technikai főtámogatójaként a HP Magyarország vállalata a kiállítandó képek professzionális nyomtatását. Bár a teljes képanyag kinyomtatása mindössze 87 órát vett igénybe, de a nyomtatást rengeteg előkészítő munka előzte meg, a munkálatok február elejétől egészen április 19-ig tartottak. A 237, egyenként 1×2,3 méteres kiállított tabló, amely 1500 képet tartalmaz, összesen több, mint 700 négyzetméternyi felületet ad ki. Ehhez a hatalmas mennyiségű nyomat előállításához 12,24 liternyi festékre és összesen 24 tekercsnyi, közel 1 kilométer hosszú papírra volt szükség, a kiálltási anyagot készítő szakemberek EFI BestProof Rip szoftverrel és hatfestékes HP Designjet 5500-as nyomtatóval állították elő a képeket.

A kiállításon a látogatók megtekinthetik a HP legújabb professzionális fotónyomtató családját: itt kerül bemutatásra a Photosmart 8750-es A3-as, és a Designjet 90-es A2-es nyomtató.