Digitális szögkereső DSLR-ekhez

0

A kompakt digitális fényképezőgépek egyik előnye az SLR-ekkel szemben, hogy a képérzékelőre érkező fényt folyamatosan fel lehet dolgozni, ezáltal a hátsó LCD-n élőképet lehet megjeleníteni. Ha egy gép még ráadásul kihajtható és elforgatható megjelenítővel készül, akkor nincs olyan helyzet, ahol ne tudnánk jól komponálni, akár fej fölül, akár fűből, akár kitekert helyzetből.
Az tükörreflexes fényképezőgépet használók között hasonló esetekre a szögkeresőket alkalmazzák, amelyek lehetővé teszik a felülről történő betekintést is (illetve a kép nagyítását, amelynek során könnyebbé és pontosabbá válik a kézi élességállítás).

Ezt a kettőt kombinálta a SecuLine, amikor megalkotta a ZigView keresőt. Bár az LCD ez esetben nem elrofdítható, a talaj szintjéről való fotózást mindenképpen megkönnyíti, hiszen erre az esertre még a szögkereső sem ideális megoldás. Az eszközön belül 1,3 Mpixeles CMOS érzékelő dolgozik, amely által felfogott képet egy 1,9″-os LCD megjelenítőre küldik. A tervek között szerepel egy olyan modell készítése is, amelynek LCD-je forgatható.
Az LCD-n látható képbe akár bele is nagyíthatunk, igaz túl sokat nem várhatunk el akészüléktől, hiszen mindössze 1 Mpixeles képet ad.
A digitális szögkereső energiaellátását Li-polimer akkumulátor biztosítja. Felszerelése többféle gépre lehetséges, adapterek segítségével Canon EOS-300D EOS-350D, EOS-20D, Nikon D70, D50, D70s, Pentax *ist D, *ist DS, KonicaMinolta Dynax 7D modellekkel is használható.

A ZigView-t egyelőre Ázsiában forgalmazzák csak, ára Japánban 17.600 jen (kb. 32-35e Ft).