180 fokos látószögű Zuiko Digital 8mm Fisheye

0

Az Olympus 4/3-os rendszerének legújabb tagja egy igazi halszem objektív, amellyel 180 fokos átlós látószöget érhetünk el. A 8 mm-es optika F3,5 fényerejű, a kromatikus aberráció minimalizálására extrém alacsony szórású (ED) lencsetagot is tartalmaz.
Az új obejktív várhatóan 2006 januárjától lesz megvásárolható, ára egyelőre nem ismert.


Zuiko Digital 8mm/F3,5 ED Fisheye
Fókusztávolság 8 mm (x2)
Legszűkebb blende F22
Felépítés 10 lencsetag (köztük 1 ED)
6 csoportban
Rekesz 7 lamellából
Közelpont 13,5 cm
Legnagyobb nagyítás 0,44x 35mm-re átszámítva
Szűrőmenet 74 mm
Méretek (átmérő x hossz) 79×78 mm
Tömeg 455 gramm
Gyári kiegészítő beépített napellenző
SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Az Olympus E-System által nyújtott lehetőségek tovább bővülnek.

ZUIKO DIGITAL ED 8 mm 1:3,5 halszem objektív


Hamburg, 2005. június 30. – The ZUIKO DIGITAL ED 8 mm 1:3,5 halszem objektív a lehetőségek széles tárházát nyitja meg az Olympus E-System számára. A fényképészek jelentős mértékben profitálhatnak a 180 fok diagonális látószögből, amely lehetővé teszi nagyszerű, extrém panoráma felvételek készítését. A kompozíció azonnal megragadja a nézők figyelmét a halszemobjektívekre jellemző markáns leképzéssel, és a kivételesen nagy mélységélesség által az egész kép teljes felületén nyújtott élességgel. Akár 2 cm-es távolságról is készíthetünk makró fotókat. A képminőséget egy ED lencsetag és többszörös tükrözés-gátló bevonat garantálja. Ez a ZUIKO DIGITAL objektív por és fröccsenő víz ellen védett, így jóval több helyzetben alkalmazható a károsodás veszélye nélkül. Teljesen vízálló védelem is elérhető a speciális búvártok segítségével, amely az Olympus E-300 vázzal kombinálva lehetővé teszi, hogy a halszem perspektívából, jóval a vízfelszín alatt is készíthessünk felvételeket.

Olympus fotósok 180 fokos látószöggel készíthetnek képeket köszönhetően a ZUIKO DIGITAL ED 8 mm 1:3,5 halszemobjektívnek. Az eredmény: elragadó panorámák rendkívüli mélységélességgel.

Az objektív optikai minősége minden várakozást felülmúl. A konstruktőrök egy ED lencsetagot alkalmaztak a kromatikus aberráció lehető legalacsonyabb szinten tartásának érdekében. Ezen felül speciális, többszörös tükrözés-gátló bevonat gondoskodik arról, hogy a csökkentse a lencsék szellemképre vagy beégésre való hajlandóságát.

Az új ZUIKO DIGITAL objektív sokoldalú fotózási lehetőségeket biztosít különböző helyzetekben. Például elképesztő panorámák készíthetők már 2 cm távolságról. Köszönhetően por és fröccsenő víz elleni védettségének, az objektív védett marad az olyan nagyobb kihívást jelentő helyzetekben is, mint például egy váratlan nyári záporban való fotózás.

De a 8 mm-es 1:3,5 fényerejű halszem objektív felkészíthető ennél nagyobb környezeti kihívásokra is. Az opcionális PPO-E04 objektív csatlakozóval a vízfelszín alatti különösen nagy látószögű fotók készítése sem ütközik többé akadályokba. Az Olympus E-300 vázhoz készült PT-E01 búvártokkal kiegészítve halszem perspektívájú képek készíthetők 153°-os szögig a NégyHarmad digitális tükörreflexes szabvány által biztosított kiváló minőséggel. További kiegészítők, mint például a vakukhoz készült búvártokok szintén elérhetők, kiterjesztve a víz alatti fényképezés izgalmas lehetőségeit.

Az Olympus E-System széles választékát tovább bővítve a ZUIKO DIGITAL ED 8 mm 1:3,5 halszem objektív 2006 januárjától lesz kapható.

A ZUIKO DIGITAL ED 8 mm 1:3,5 halszem objektív legfőbb jellemzői:

  • Halszem objektív 180 fok átlós látószöggel
  • Fókusztávolság 8 mm (16mm 35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva), 1:3,5
  • Fókuszálási távolság (tárgyérzékelés) 13 cm-es távolságig
  • Minimális tárgytávolság 2 cm az objektívtől makró fotók készítése esetén
  • ED lencsetag minimalizálja a kromatikus aberrációt
  • Többszörös tükröződésgátló bevonat csökkenti a lencséken a szellemképet és a beégést
  • Por és fröccsenő víz ellen való védettség növeli a megbízhatóságot
  • Búvárfotózásra is használható opcionális PPO-E04 objektív csatlakozóval, Olympus E-300 vázzal és PT-E01 búvártokkal