IV. LUMIX Digitális Fotópályázat és Kiállítás

0

Kiállítással egybekötött, nyílt digitális fotópályázatot hirdet a Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága. A Lumix Digitális Fotópályázat és Kiállítás támogatója a Panasonic Magyarország Kft, célja pedig ráirányítani a figyelmet a digitális fotózásban rejlő lehetőségekre, a digitális képalkotás előnyeire, egyúttal teret adni az alkotók egyéni és szakmai kibontakozásának.

A pályázatra nevezni a www.panasonic.hu/fotopalyazat oldalon lehet, 2005. július 1-től 2005. szeptember 15-ig, a nevezési feltételek elfogadása és egy regisztráció után. Ezek után tudja a pályázó feltölteni fotóit a kiválasztott témakör megjelölésével.

A pályázat témakörei:

  • Az ember
  • Lendületben
  • Természet
  • Úton

A pályázók összesen 32 képet küldhetnek be, de kategóriánként maximum 8-at. Sorozat esetében a sorozatban szereplő képek mindegyike külön képnek számít. A pályázaton csak digitális fényképezőgéppel készült, minimum 800 x 600 pixel terjedelmű fényképekkel lehet részt venni olyan képekkel, amelyek a pályázat benyújtásának időpontját megelőzően más fotóversenyen nem értek el eredményt.

A pályázatok értékeléséről és a díjak odaítéléséről neves fotóművészekből és szakemberekből álló zsűri dönt, a legjobb képek pedig október 17. és november 13. között megtekinthetőek lesznek a IV. LUMIX Digitális Fotókiállítás – 2005 keretében, a kiállításnak otthont adó Néprajzi Múzeum középső galériáján.

A pályázat díjai:

  • Lumix díj (1 db) – Az abszolút győztes 1 db 500 000 Ft értékű, szabadon felhasználható ösztöndíjat nyer.
  • Témakör győztes díjak (4 db)- 1-1 db Panasonic Lumix DMC-FZ20-as digitális fényképezőgép.

A pályázat további részletei megtalálhatóak a www.panasonic.hu/fotopalyazat oldalon.