5 Mpixeles Olympus C-315 Zoom

0

Az idén februárban bejelentett C-310Z nagyobb felbontású változatát jelentette meg az Olympus. Az új változat a korábbi 3 Mpixellel szemben immár 5 Mpixeles felbontású. Az új gépbe új objektív is került: a 2,8x-es átfogású zoomobjektív 38-106 mm-nek megfelelő fókusztávolságú, fényereje f/3,0-5,0. Az automata működésű fényképezőgépet várhatóan alacsony áron kerül forgalomba, de a pontos értékét még nem ismerjük.





SAJTÓKÖZLEMÉNY:

5,1 millió képpont vonzó áron

Az Olympus C-315ZOOM

Hamburg, 2005. július 1. – Az új Olympus C-315ZOOM stílusos, könnyen kezelhető és kedvező ár/érték arányú digitális fényképezőgép. Tavaly júniusban elődje a C-310ZOOM a nagy megbecsülésnek örvendő TIPA díj büszke tulajdonosa volt. Az Olympus bestsellere a „legjobb belépőszintű kompakt digitális fényképezőgép” megtisztelő címet kapta a szervezettől, amely a fényképezőgépek piacának legmagasabb minőségű termékeit jutalmazza. Az új Olympus C-315ZOOM a kivitelnek, teljesítménynek, kezelhetőségnek és kedvező ár/érték aránynak alapvetően ugyanazzal a speciális keverékével büszkélkedhet, miközben a felbontás 5,1 millió képpontra növekedett, kiváló képminőséget biztosítva ezzel. Ami nem változott: nagyszerű digitális fényképezőgépet kapunk a pénzünkért.

A C-315ZOOM arra készült, hogy a digitális fényképezést hozzáférhetővé és vonzóvá tegye az igényes kezdők számára. Elődjének felhasználóbarát funkciót és kiváló minőségét most megkoronázza az 5,1 millió képpontos felbontás. A fotósok szabadsága megnő azáltal, hogy nagyobb méretű képeket nyomtathatnak, vagy nyugodtan megvághatják azokat anélkül, hogy a minőség láthatóan csökkenne. Ez a magasabb felbontás társul most olyan funkciókkal, mint a ragyogó közelképek készítését lehetővé tevő nagy fényerejű 2,8x optikai zoom objektív, és a kényelmet és rugalmasságot biztosító ötféle expozíció-vezérlési program. Ráadásként a C-315ZOOM szuper makró üzemmódot is biztosít, amely lehetővé teszi éles felvételek készítését akár 2 centiméter távolságból. Akik még ennél is nagyobb sokoldalúságra vágynak, rendelkezésre áll mozgókép felvétel lehetősége is. Az eredmény azonnal visszanézhető és értékelhető a fényképezőgép 4,6 cm-es LCD-kijelzőjén.

Ahogyan az elvárható egy olyan modelltől, amely továbbfejlesztett felhasználóbarát kezelhetőséget és egyszerűséget kínál, a C-315ZOOM PictBridge kompatibilis, amely azt jelenti, hogy PC használata nélkül, közvetlenül a fényképezőgépről nyomtathatunk képeket. Fényes, kiváló minőségű nyomatok készítéséhez mindössze egy olyan kompatibilis nyomtató szükséges, mint például az Olympus P-10. Az „egygombos” nyomtatás alternatívájaként használhatunk ImageLink rendszerű printereket is.

A képeket xD-Picture Cards memóriakártyára menti a fényképezőgép, a készülékhez alapként egy 16MB-os változat jár. Ezek a kicsi, gyors, és tartós kártyák egészen 1 GB-os kapacitásig kaphatóak, és ha nincs nyomtatónk, vagy útközben lenne szükségünk egy papírképre, a napjainkban egyre több helyen található digitális laborok ezen is képesek fogadni fotóinkat.

Az Olympus C-315ZOOM kiváló megoldás azoknak, akik életük első digitális fényképezőgépét szeretnék megvásárolni, és azoknak is, akik kedvező árú megoldást keresnek, de igénylik az átlag feletti felbontást.

Az Olympus C-315ZOOM legfőbb jellemzői:

  • 5,1 millió képpontos felbontás
  • 2,8x optikai zoom (38-106 mm 35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva), 1:3,0-5,0 fényerő
  • Szuper makró üzemmód: fotózási lehetőség akár 2 cm-es távolságról
  • 5 expozíció vezérlési üzemmód (Portré, önarckép, éjszaki felvétel, tájkép, tájkép portréval)
  • Mozgókép felvételi lehetőség
  • TruePic TURBO processzor
  • PictBridge és ImageLink támogatás
  • 4,6 cm / 1,8 collos LCD-kijelző többnyelvű menürendszerrel
  • Olympus Master szoftver biztosítja a fájlok egyszerű kezelését és szerkesztését