6,5%-os növekedés a Canonnál

0

A Canon Europe Ltd. legfrissebb bejelentése szerint a 2005. év első félében elért értékesítésből származó konszolidált nettó nyereségével mintegy 6,5%-os növekedést ért el az előző év azonos időszakához képest. Az első negyedévekre és félévre vonatkozó jelentés kitér továbbá a cég üzemi, valamint egy részvényre jutó nyereségére, valamint negyedévi jövedelmének alakulására, melyek mind javuló tendenciát mutatnak az elmúlt év referencia időszakához képest.

Sajtóközlemény

A Canon Inc. közzétette a 2005. első félévére vonatkozó pénzügyi jelentését

LONDON – 2005. július 27. – A Canon Europe Ltd., a Canon Inc. leányvállalata (NYSE: CAJ – news), a képalkotási technológiák egyik piacvezető vállalata ma bejelentette, hogy a Canon Inc. 2005. első félévi, értékesítésből származó konszolidált nettó árbevétele 1,755.8 milliárd jen (13.103 milliárd euró) volt, amely 6,5% -os növekedést jelent a 2004-es pénzügyi év első félévéhez képest.

A Canon első félévi nettó nyeresége 175.3 milliárd jen (1,308 millió euró) volt, mely jelentős, 9.0%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest, míg az egy részvényre eső nyereség elérte a 197.61 jent (1.47 euró). Az üzemi nyereség szintén növekedett, 2004. első negyedévéhez képest 6,6 %-kal javult.

A Canon Inc. jelentése szerint a második negyedéves jövedelem 912,5 milliárd yen (6.810 millió euró) volt, amely a 2004-es év második negyedévéhez képest 7,3 %-os növekedést jelent, a nettó bevétel pedig elérte a 82,2 milliárd yent (614 millió euró).

„2005 második negyedévében a nettó forgalom 7,3 %-kal javult. Ennek egyik oka a színes fénymásolók és színes lézernyomtatók forgalmának erőteljes növekedése volt, annak köszönhetően, hogy a színes irodai eszközök iránt megnőtt a kereslet. A digitális fényképezőgépek értékesítésének növekedése továbbra is jelentős, ezen belül a digitális tükörreflexes szegmens ért el legutóbb kiemelkedő eredményeket” -mondta ToshizoTanaka, a Canon Inc. ügyvezető igazgatója, a csoport pénzügyi és számviteli központjának vezetője.

Tanaka úr hozzátette: „Annak ellenére, hogy a komoly árverseny előre láthatólag folytatódni fog, nem számítunk jelentős változásra sem termékeink versenyképességét sem bevételi struktúránkat tekintve. Reményeink szerint mind a nettó forgalmunk mind pedig bevételünk 5 és 6 % közötti növekedést fog elérni a második félévben. Célunk még mindig az, hogy túlszárnyaljuk a tavalyi év minden eddigi legnagyobb hozamát, teljesítve ezzel a hatodik, egymás utáni évben elért folyamatos forgalom- és nyereségnövekedést”.

További részletes információkért és táblázatokért kérjük, tekintse meg az alábbi weboldalon közzétett, 2005. első félévére vonatkozó pénzügyi eredményeket:

http://www.canon.com/finance/index.html

Ez a közlemény tartalmazhat olyan, jövőre vonatkozó, a cég jövőbeni eredményeivel és teljesítményével kapcsolatos kijelentéseket, melyek teljesülése kockázatos és bizonytalan, és amely kijelentések a vezetőségnek a rendelkezésre álló információk alapján kialakított nézeteit és feltételezéseit tükrözik. Jövőre vonatkozó kijelentésnek tekinthető minden olyan kijelentés, amely nem múltbeli tényeket tartalmaz. A jelen közlemény keretei között az olyan kifejezések, mint: „előre láthatóan”, „véleményünk szerint”, „becslések szerint”, „várhatóan”, „szándékaink szerint”, „lehetséges”, „a tervek szerint”, „előrejelzés szerint”, vagy a feltételes mód más hasonló kifejezései, amennyiben azok a Canonnal kapcsolatosak, jövőre vonatkozó kijelentésnek tekintendők. Számos olyan tényező van, melynek hatására a Canon tényleges eredményei és teljesítménye jelentősen eltérhet az ilyen jövőre vonatkozó kijelentésekben megfogalmazott vagy sugallt eredménytől és teljesítménytől ,ilyen többek között az általános gazdasági és üzleti feltételek változása, a valutaárfolyamok és a kamatszint változása, más cégek versenytárs termékeinek megjelenése a piacon, a Canon új termékeinek vagy szolgáltatásainak kedvezőtlen fogadtatása a vásárlói célcsoport körében, a hatékonyságjavító és költségcsökkentési célkitűzésektől való elmaradás, az üzleti stratégia módosítása és egyéb, a jelen közleményben említett és nem említett tényezők. A felsorolt és egyéb kockázati tényezők részletes leírása megtalálható a Canonnak az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottsághoz (SEC) benyújtott éves jelentésében (Form 20-F). Amennyiben ezen kockázati vagy bizonytalansági tényezők bármelyike bekövetkezik, vagy a kiinduló feltételezések tévesnek bizonyulnak, a tényleges eredmények jelentősen eltérhetnek az itt leírtaktól. A Canon nem szándékozik ezen jövőre vonatkozó kijelentéseket aktualizálni, és erre vonatkozóan semmiféle kötelezettséget nem vállal.

(Megjegyzés: A jelen közleményben jenben szereplő összegeket 1 EUR = 134 JPY árfolyamon, a tokiói devizatőzsdén 2005. június 30-án érvényes hozzávetőleges árfolyamon váltottuk euróra, kizárólag az olvasók könnyebb tájékoztatása kedvéért.)

A Canon Europe-ról

A Canon Europe a japán Canon Inc. cég leányvállalata, amely világviszonylatban vezető szerepet tölt be az egyéni felhasználók és vállalatok számára nyújtott képalkotási és információtechnológiai megoldások és az innováció terén.

A Canon Europe tevékenysége két, jól elkülöníthető piaci szegmensre összpontosul: üzleti megoldások (IT termékek, megoldások és szolgáltatások fejlesztése irodai és professzionális nyomdai környezetbe) és lakossági képkezelő eszközök (fotó, videó, tintasugaras nyomtatók, szkennerek, faxkészülékek és multifunkciós eszközök).

A Canon Europe a régió 19 országban 11.000 embert foglalkoztat.

További információk a Canon Europe-ról:www.canon-europe.com