Casio EX-Z750 antracitszürkében is

0

Szándékai szerint még vonzóbbá tette a Casio első hét megapixeles gépét, az Exilim sorozet Z750-es tagját, amely mostantól antracit szürke burkolattal is kapható. A modell többi paramétere változatlan maradt: a készülék 3x-os optikai zoomot, 2,5″-es TFT kijelzőt és pontosan 7,2 megapixeles felbontást kínál, 0,9 másodperc alatt bekapcsolódik, és mind az álló-, mind a mozgóképek készítését gyári BESTSHOT módok segítik.



Sajtóbejelentés

„EXILIM EX-Z750”
ANTRACIT

Budapest, 2005. augusztus 25. – Aki egyszer a kézbe veszi, többé nem akar megválni tőle! Így volt ez már az első, hagyományos ezüstszínű burkolattal rendelkező EX-Z750-es esetében is. Ám szeptembertől ez a nagyszerű modell, ha lehet talán még vonzóbb lesz. Megjelenik ugyanis a gép elegáns és egyben megalkuvás nélküli igényességet sugárzó ANTRACIT szürke burkolattal szerelt változata! 7.2 megapixel, 3 X optikai zoom, 2,5″ TFT színes kijelző és átnézeti kereső. Az ANTRACIT EXILIM EX-Z750-ben rejlő innovatív technológia és kiemelkedő teljesítmény borzongást vált ki az elektronikai „csodák” rajongóiban. Ez a modell valóban különleges élménnyé varázsolja a fotózást!

A matt/fényes kivitelű, elegáns fém burkolat a haladó EXILIM technológia legújabb gyöngyszemét foglalja magában. Ennél a modellcsaládnál szinte már elvárás és alapkövetelmény a gyorsaság gyakorlatilag minden tekintetben. Nos a szeptemberben megjelenő Z750-es verzió 0.9 másodperces (kikapcsolt vaku és belső memória használata esetén) bekapcsolási ideje és a már teljességgel elhanyagolható 0.007 mp-nyi kioldó késedelme (élességállítást követően, vaku kikapcsolva) valóban villámgyorsnak mondható. Ha Ön is készen áll az EX-Z750 megnyitja Ön előtt a kreatív fotózás és filmezés kapuit.

Készíthet gyors sorozatfelvételeket, fotózhat teljesen manuális beállításokkal és mindemellett az élet forgatagának megörökítéséhez rendelkezésére áll az MPEG-4 formátumú videózás lehetősége is, melynek hosszát csak az aktuálisan rendelkezésre álló tároló kapacitás nagysága korlátozza. A készülék által kínált felhasználási módok váltását a funkció választó tárcsa teszi egyszerűen és gyorsan elvégezhetővé.

Energiában sincs hiány. A tartozék nagy kapacitású Li-ion SUPER LIFE BATTERY egyszeri feltöltésével akár 325 (CIPA standard szerint) felvétel is készíthető, normál körülmények között. Ugyanakkor, folyamatos fényképezés esetén ez az érték elérheti még a 740 képes, ámulatba ejtő határt is. Mozgófelvételi módban sem kell tartanunk attól, hogy az akku idő előtt lemerülne. Egy feltöltéssel ugyanis 2 óra 50 percnyi videó rögzítésére ad módot ez a csodaszép apróság.

Az alapvető fotográfiai beállítások gyorsan és könnyen végrehajthatók a külön erre a célra kialakított EX gomb megnyomásával. Persze a manuális beállítások elvégzése nem feltétlenül szükséges, illetve célszerű minden helyzetben. A Casio gépekre jellemzően az ANTRACIT Z750-es is széles választékát kínálja az előre rögzített profi beállításoknak. Az úgynevezett BESTSHOT motívumprogramok közül pár mozdulattal előhívható az aktuális szituációhoz leginkább hasonlatos látványminta és a készülék máris az optimális értékekre áll át, biztosítva ezzel a kiváló képminőséget szinte minden helyzetben. Újdonság a Z750-es modell „Art Shot” elnevezésű látványmintája, mely művészi hatású, festményhez hasonló képek készítésére hivatott. Alapvetően üzleti felhasználásra szánt program a szintén új „ID Shot” a BESTSHOT minták között. Ezzel a látványmintával hivatalos dokumentumokhoz felhasználható igazolványképek készíthetők, egy mozdulattal.

Ha az még nem volna elég, az állóképek esetében használható motívumprogramokhoz hasonlatosan immár a mozgófelvételek készítését is BESTSHOT minták segítik (Movie BESTSHOT).

További újítás a „Continuous Zoom Shooting” és az „Autofocus light assist” funkció is. Az előbbi a zoom használata nélkül teszi lehetővé az eltérő ráközelítéssel történő fényképezést egyetlen exponálással. Ebben a módban az elsütő billentyű egyszeri megnyomásával két kép készül a témáról egyidejűleg; egy távoli és egy közeli. Az autofókusz fény asszisztens pedig az élességállítást hivatott még pontosabbá tenni gyenge megvilágítás esetén.

A tervezők több további újítással igyekeztek a videofelvételek készítését tökéletesíteni. Ezek közé tartozik az úgynevezett „Past Movie Function” is. Ezt az üzemmódot aktiválva a gép gyakorlatilag folyamatosan rögzíti mindazt, ami az objektív előtt zajlik. Majd a felvétel kioldó gombbal történő elindításától számított 5 másodperc filmanyagát visszamenőlegesen hozzá teszi az elkészülő mozgófelvételhez. Így az esetlegesen későn kezdett filmfelvétel nem fogja nélkülözni a történet szempontjából fontos előzményeket sem. Ugyanez az 5 másodperces felvétel a videó kioldó gombbal történő leállítása után is letárolásra kerülhet, amennyiben szeretnénk. Ha esetleg a felvétel abbahagyása után mégis valami váratlan fordulat következne, jó eséllyel ez az okos kis szerkezet még azt is rögzíti nekünk.

Ezeken az üzemmódokon felül a Z750 rövid, max. 8 másodperces klippek készítésére is alkalmas. Az így készült rövid filmek például egy városi barangolás során jó összegzést nyújtanak majd a látottakról.

Közvetlenül a fényképezőgépről, igény szerint kinyomtathatók a mozgófelvételek egyes képkockái illetve lehetőség van egy véletlenszerű, nyolc képből álló képsorozat kiválasztására és nyomtatására is bármely letárolt videofájlból.

A tartozék dokkoló egység segítségével gyorsan (USB 2.0) és könnyedén letölthetők a gépen tárolt felvételek, valamint mind a fényképek, mind a mozgófelvételek levetíthetők TV készüléken a dokkoló AV csatlakozási lehetőségének köszönhetően. Igény szerint – számos további kiegészítő mellett -, opcionálisan megvásárolható a készülékhez közvetlen video kábel is, így lehetővé válik a képek megtekintése TV-n is a dokkoló egység közbeiktatása nélkül is.