Drótnélküli kompaktok a Nikontól

0

A világon először rendelkezik beépített Wi-Fi funkcióval a Nikon két új kompaktja, a Coolpix P1 és P2. A 8 és 5,1 megapixeles gépek a már meglevő vezeték nélküli hálózattal kommunikálva mind képfeltöltésre, mind nyomtatásra képesek bármilyen kábel csatlakoztatása nélkül. Mindkét modellt 3,5-szörös optikai zoomos Zoom-Nikkor objektívvel és 6,35 cm-es LCD-vel szerelték fel. A gépek rekesz-előválasztásos automata módot is kínálnak, és elérhetőek a Nikon megszokott képjavító funkciói – az alulexponált részeket világosító D-Lighting, az arcokra élesítő Arc-prioritásos AF és az utólagos vörösszemhatás-korrekció – is. A P1 és a P2 is képes 30 kép/másodperc sebességű, 640×480-as felbontású videót rögzíteni, sorozatfényképezés esetén másodpercenként a P1 2,3, a P2 2,5 képet készít.














Sajtóközlemény

Nikon COOLPIX vezeték nélkül:
COOLPIX P1 és P2

Amszterdam, 2005. szeptember 1. A Nikon ismét megerősítette piacvezető pozícióját a COOLPIX P1 és P2 kompakt digitális fényképezőgépek bemutatásával, amelyek – a világon elsőként – beépített Wi-Fi funkcióval rendelkeznek.

Vezeték nélküli fényképezés, amire mindenki vágyik. A fekete és ezüst színben kapható COOLPIX P1, valamint a P2 tulajdonosai az elkészített fényképeket vezeték nélkül számítógépre vihetik vagy kinyomtathatják – bárhol, bármikor, stílusosan és hihetetlen sebességgel.

A Nikon díjnyertes COOLPIX termékcsaládjának új tagjait azok számára fejlesztették ki, akik a fényképezőgépekre is szeretnék kiterjeszteni az otthonukban használt vezeték nélküli szolgáltatásokat. A COOLPIX P1 és P2 jól illeszkedik az otthoni Wi-Fi hálózatba, kompromisszumok nélküli, egyszerű képátvitelt és nyomtatást biztosít.

A COOLPIX P1 8 megapixeles felbontással büszkélkedik – a P2 felbontása 5,1 megapixeles – továbbá 3,5x-es optikai zoomos Zoom-Nikkor objektívvel és nagy méretű, könnyen áttekinthető, 6,35 centiméteres LCD-monitorral rendelkezik. Mindkét modell gyorsan indítható, legfeljebb 2,5 kép/másodperc sebességű sorozatfelvételre képes, valamint 30 kép/másodperc sebességű VGA videót tud rögzíteni elektronikus rázkódáscsökkentéssel és színhű megjelenítéssel. Az új fényképezőgépek 2005 szeptemberétől kaphatók.

Az új Wi-Fi funkció izgalmas lehetőségein felül a COOLPIX P1 és P2 Rekesz-előválasztásos automata móddal is rendelkezik, amelynek használatával még pontosabban szabályozhatók a megfelelő képek elkészítéséhez szükséges beállítások. A Rekesz-előválasztás jóvoltából a fotós kiemelheti a mélységélesség hatásait; például olyan képet készíthet, amelyen a főtéma vagy a portré alanya élesen látszik, míg a háttér elmosódik. Emellett beépített egyedi szolgáltatások sora biztosítja a képminőség további javítását. Ezek közé tartozik az Arc-prioritásos AF, a D-Lighting és a Vörösszemhatás-korrekció.

A D-Lighting funkció az alulexponált részek kompenzálásával optimálisan kiemeli a kép részleteit és kontrasztját, miközben változatlanul hagyja a megfelelően exponált területeket.

Az arcok megtalálása: az intelligens Arc-prioritásos AF funkció fejlett technológia alkalmazásával automatikusan felismeri a képen lévő emberi arcot, és megfelelően beállítja az élességet, ezért minden portré éles és gyönyörű.

A beépített vörösszemhatás-korrekció automatikusan kijavítja a vakuval készített képeken néha megjelenő, zavaró vörösszem-hatást, így a fénykép szép, természetes hatású lesz.

A mindkét modellhez tartozékként mellékelt EN-EL8 újratölthető lítium-ion akkumulátorral a COOLPIX P1 körülbelül 180, a P2 190 felvételt tud készíteni.

Martina Beckmann, a Nikon Europe kommunikációs és marketingmenedzsere a következőket mondta: „Mindinkább vezeték nélküli világban élünk, és büszkék vagyunk arra, hogy a digitális fényképezőgépek területén az úttörő COOLPIX P1 és P2 modellek révén mi vezetjük a Wi-Fi forradalmát.”