Adobe Photoshop Elements 4.0

0

A professzionális felhasználóknak szánt képszerkesztő szoftver, az Adobe Photoshop mellett az amerikai cég időről időre elérhető alternatívát kínál az Elements alkalmazás megújításával, mely szolgáltatásaiban csaknem felnő a nagytestvérhez, árát tekintve viszont csak töredéke annak. A közeljövőben a program 4.0 verzióját vehetjük kézbe, amely újabb funkciókkal teszi könnyebbé fotóink számítógépes utómunkáját.

A 4.0 verzió főbb újdonságai:

  • Elkészült fotóinkból egyedi slideshowt készíthetünk, mely alá zenét, hangalámondást, feliratot és különféle effekteket menthetünk.
  • Az új kijelölőeszközöknek köszönhetően még könnyebb lesz egy adott objektum kivágása.
  • Az előző verzió újítása volt a vörös szem eltüntető ecset, mely funkció továbbfejlesztésre került. A program mostantól felismeri az emberi arcokat, majd teljesen automatikusan távolítja el a zavaró piros szemeket.
  • Fotóinkat könnyedén feltölthetjük saját on-line fotóalbumunkba, így megosztva azokat családtagjainkkal, barátainkkal, vagy ismerőseinkkel.
  • A Skin Tone Adjustment funkció segítségével valósághű bőrszínt varázsolhatunk a színtelen, vagy nem megfelelő színű arcokra.
  • Gyors módszerrel különíthetünk el egy fotórészletet a háttértől, legyen az akár komplex objektum.
  • A szoftver arcfelismerő algoritmusának köszönhetően, könnyedén rendszerezhetjük portréképeinket.
  • On-line nyomtatási parancsot adhatunk ki egyetlen gombnyomással.
  • A TV kapcsolat funkció segítségével, behívott fotóinkat vagy slideshowinkat TV-n is visszanézhetjük.
  • A Folder View mód segít a képekkel teli mappák közti gyorsabb eligazodásban, rendszerezésben.
  • Az Element szerkesztő szekciója gyorsabban betöltődik.

A program futtatásához legalább 800Mhz-es processzort, Windows XP rendszert (Service Pack 2-vel), 256MB RAM-ot és 900MB tárhelyet ajánl a gyártó. A Macintosh változat a későbbiekben kerül kiadásra. Az Adobe Photoshop Elements bevezető ára 99,99 dollár lesz.



Sajtóközlemény:

Megjelent a Photoshop Elements 4.0

Míg a profi fotósok az Photoshopra esküsznek, a kedvtelésből fényképezők számára elsőre sok lehet a képszerkesztő program számtalan funkciója. Ilyenkor a Photoshop Elements jelent megoldást, jó kezelhetőségével és könnyű használhatóságával.

A szoftver új módszerek széles választékát biztosítja ahhoz, hogy a felhasználók a fényképeket egyszerűen szerkeszthessék, ötletes és szórakoztató módon bemutathassák, és mindig kéznél tarthassák. – „A Photoshop Elements 4.0 innovatív jellemzői tovább szélesítik a lehetőségek határait, és átfogó eszközt nyújtanak a digitális fényképezés rajongóinak” – mondta Bryan Lamkin, az Adobe digitális képalkotó és digitális videó termékeinek alelnöke. – „Megnyitja a lehetőséget, hogy a felhasználók, digitális fényképeikben örömüket leljék akkor is, ha azokat a mobiltelefonjukkal, egy „célozz és kattints” vagy egy komoly, digitális tükörreflexes fényképezőgéppel készítették.”

Ördöngős szerkesztés

A felhasználók kedvenc szerkesztő eszközeinek sorát az „Auto Red Eye Removal”, a „Magic Selection Brush”, a „Skin Tone Adjustment” és a „Magic Extractor” funkciók gyarapítják, amelyek orvosolják a leggyakoribb fényképészeti problémákat és kiszélesítik a kreatív kezelhetőséget. A javított „Red Eye Removal” most automatikusan eltávolítja a vörösszemeket, amint a fényképeket a fényképezőgépről letöltik. Az új „Magic Selection Brush” a szín, a fény és a kontraszt egyszerű beállításához a fényképeken adott részeket jelöl ki. Az új „Skin Tone Adjustment” segítségével a felhasználók pillanatok alatt valósághűbb bőrszíneket érhetnek el. Az új „Magic Extractor” az albumba vagy montázsokba szánt fényképekről egyszerűen eltünteti a tárgyakat azok széleit professzionálisan elsimítva, így barátunkat a hegy tetejére állíthatjuk, családi arcképeinket kiegészíthetjük az ősökkel, vagy egyéb szórakoztató összeállításokat készíthetünk.

Szenzációs szervezés

Az egyszerű kereső és címkézési lehetőségekkel a Photoshop Elements 4.0 verzióban egyszerűen lehet a fényképeket megtalálni és megtekinteni. A „Date View” dátum szerint automatikusan elrendezi a fényképeket. A speciális „Folder View” segítségével a felhasználók fájlokat és mappákat mozgathatnak, hozhatnak létre vagy törölhetnek. Az új „Face Tagging” segítségével a felhasználók arcokat találhatnak meg automatikusan a fényképeiken, így most egyszerűen megcímkézhetik, később pedig gyorsan megtalálhatják azokat.

Fényképek megtekintése és megosztása

Az új megosztási lehetőségek közé tartoznak a svenkekkel és nagyításokkal tarkított, másodpercek alatt elkészíthető multimédiás diabemutatók, az egyszerűbb hangalámondásos felvételek, a több mint 80 áttűnési lehetőség, a clip artok, és más effektusok. Az új egykattintásos nyomtatással könnyen igénybe vehető, integrált internetes szolgáltatásokon keresztül egyszerűen lehet professzionális minőségű Kodak nyomatokat és gyönyörű, kemény borítású fényképes könyveket megrendelni.
A Photoshop Elements 4.0 a Photoshop termékek komplett családjába tartozik, amely a digitális fényképészek széles táborának minden igényét kielégíti: az ingyenes Photoshop Album Starter Edition a kezdő digitális fényképezőgép felhasználókét, a Photoshop Elements a digitális fényképészet szerelmeseiét, a Photoshop CS2 pedig a professzionális vagy a legigényesebb amatőr fényképészekét. Mindegyik termék nagyobb fejlődést és kreatív kezelhetőséget kínál a felhasználóknak, digitális fényképeikhez díjnyertes technológiák és bonyolultabb szerkesztési lehetőségek elérését, szervezési és megosztási lehetőségeket biztosítva számukra.

Árak és beszerzési lehetőségek

Az Adobe digitális képalkotó és digitális videotermékeit 2005 októberétől lehet megvásárolni a Trans-Europe Kft. országos viszonteladói hálózatán keresztül.