Nagyobb kapacitású Panasonic memóriakártyák

0

2 GB tárolókapacitású SD memóriakártyával bővíti termékcsaládját a Panasonic. A kártya a HIGH SPEED szériát erősíti majd és októberben kerül forgalomba, sebessége pedig várhatóan 5 MB/s lesz.

A mobiltelefonok felhasználóira is gondolt a cég, hiszen miniSD sorozatát is megújította. Az eddigi legnagyobb, 1 GB-os modell szintén 5 MB/s sebességre képes, így szériájában a leggyorsabb miniSD kártya

Sajtóközlemény:

Több tárolókapacitás a mobil felhasználók számára

2 GB-os HIGH SPEED SD memóriakártya 2005 októberétől

Az 1 GB-os határ a miniSD™ családra is vonatkozik 2005 őszétől

Miután a Panasonic, a Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. vezető márkája, 2005 augusztusában különféle alkalmazások számára kifejlesztett új modellekkel egészítette ki SD memóriakártyái kínálatát, most a termékcsalád újabb bővítését jelenti be. A nagy adatátviteli sebességű HIGH SPEED kártyák „kék sorozata”, amelyet többek között a belépő szintű digitális fényképezőgépek, audio lejátszók, PDA-k és MPEG4 videofelvétel számára alakítottak ki, most új 2 GB-os zászlóshajóval bővül. A Panasonic az 1 GB-os határt augusztusban érte el. 2005 októberére tervezett bevezetésével a „kék sorozat” tárolókapacitás tekintetében egyenértékű lesz az arany PRO HIGH SPEED sorozattal. Továbbá az akár 5 MB/másodperc adatátviteli sebesség elérésére képes 1 GB-os SD kártya válik a Panasonic miniSD™ család csúcsmodelljévé.

Az új 2 GB-os memóriakártya bevezetésével az árérzékeny vásárlók 128 MB-tól 2 GB-ig válogathatnak a Panasonic HIGH SPEED kártyái közül. A 2 GB-os modell a 2005 augusztusában bevezetett 1 GB-os kártyával azonos, vagyis akár 5 MB/másodperces adatátviteli teljesítményre képes. Ez a cserélhető memória ezért ideális a belépő szintű digitális fényképezőgépek, audio lejátszók, PDA-k és MPEG4 videofelvétel számára.

A beépített nagy felbontású fényképezőgép funkcióval rendelkező mobiltelefonok gyors elterjedése, valamint a digitális audiolejátszóval felszerelt mobiltelefonok számának várhatóan gyors növekedése fokozódó keresletet jelent a nagy tárolókapacitású miniSD™ kártyák iránt. Ebből kifolyólag az 512 MB-os miniSD™ kártya után a Panasonic 2005 késő őszén bemutat egy akár 5 MB/másodperc adatátviteli sebességre is képes, 1 GB-os modellt. A Panasonic miniSD™ termékskála így a 64 MB-tól 1 GB-ig terjedő memóriakapacitást fedi le. A modell ajánlott fogyasztói ára még nem ismert.

Az olyan különösen nagy teljesítmény-igényű feladatokra, mint például a digitális high-end fényképezőgépekkel végzett sorozatfelvétel készítés és a kamkorderekkel készített MPEG2 felvételek, a Panasonic az arany PRO HIGH SPEED sorozatot javasolja. Itt a Panasonic augusztus óta már kínál egy vonzó 2 GB-os memóriakártyát. Az akár 20 MB/másodperc kimagasló adatátviteli sebességével lehetővé teszi a felhasználók számára az adatok gyors és gondtalan mentését, amikor adatokat visznek át egy PC-re.

Az SD memóriakártya műszaki adatai:
Méretek (Szé × Ma × Mé) 24 × 32 × 2,1 mm
Tömeg körülbelül 2 g
Érintkezők száma 9 (mint a többi forgalomban lévő SD memóriakártyánál)

A miniSD kártya műszaki adatai:
Méretek (Szé × Ma × Mé) 20 × 21,5 × 1,4 mm
Tömeg körülbelül 1 g
Érintkezők száma 11 (beleértve 2 érintkezőt jövőbeni felhasználás céljaira)

Panasonic SD memóriakártyák:
Sorozat

Adatátviteli sebesség

Elérhető tárolókapacitás

PRO HIGH SPEED

Legfeljebb 20 MB/s

512 MB, 1 GB, 2 GB (2005 augusztus óta)
SUPER HIGH SPEED

Legfeljebb 10 MB/s

256 MB
HIGH SPEED

Legfeljebb 2 MB/s
Legfeljebb 5 MB/s

128 MB, 256 MB, 512 MB
1GB (2005 augusztus óta), 2 GB (új)
miniSD™ kártya

Legfeljebb 2 MB/s

Legfeljebb 5 MB/s

64 MB, 128 MB, 256 MB,
512 MB (2005 augusztus óta),
1 GB (új)

A Panasonicról

A leginkább Panasonic márkaneve révén ismert Matsushita Electric Industrial Co. Ltd. világszerte élen jár a széleskörű fogyasztói, üzleti és ipari szükségleteket kielégítő elektronikus termékek fejlesztésében és gyártásában. A japán (osakai) székhelyű vállalat éves konszolidált nettó eladásai 2005. március 31-re elérték a 81,44 milliárd USD-t. A cég részvényeit Tokyo, Osaka, Nagoya, New York (NYSE:MC), az Euronext, Amsterdam és Frankfurt tőzsdéin jegyzik.

A vállalatról és a Panasonic márkáról bővebb információ a cég weblapján található a http://panasonic.co.jp/global/index.html címen.

A Matsushita Electric 1994-ben alapította meg a Panasonic Magyarországot, amely elsősorban szórakoztatóelektronikai termékeket, telekommunikációs és irodatechnikai eszközöket, illetve professzionális berendezéseket forgalmaz hazánkban. A 2004-es év legfontosabb újdonságai a Viera név alatt bevezetett plazma- és LCD televíziók voltak, de fontos szerep jutott a korábban útjukra indított Lumix digitális fényképezőgépeknek és Diga DVD felvevőknek is. A 47 munkatárssal dolgozó, termékeit viszonteladókon keresztül forgalmazó Panasonic Magyarország több szegmensben is piacvezető, egyebek mellett a plazma képernyők és DVD-felvevők területén. A 2005 márciusában lezárt pénzügyi év forgalma meghaladta a 15 milliárd forintot.