Nagy formátumú Canon nyomtatók

0

Akár A1 fölötti nyomtatási mérettel is dolgozhatunk a Canon legújabb professzionális nyomtatóival. Az imagePROGRAF W8400(D) és W6400(D) modelleknek mindössze 2,2 perc szükségeltetik a legnagyobb méretű nyomat elkészítéséhez. A 25,4mm széles, nagy felbontású nyomtatófej, 4 pikoliteres tintacseppekkel, és folyadék-bázisú, ún. dye-based technológiával dolgozik. A W8400(D) modell nyomtatási szélessége maximálisan 1118mm, míg a W6400(D)-t maximum 61cm széles (A1+) nyomatok előállítására használhatjuk.

Megjelenésük az elkövetkező hetekben várható.



Canon imagePROGRAF W6400(D) Canon imagePROGRAF W8400(D)

Sajtóközlemény:

Nagyformátumú nyomtatás professzionális minőségben, folyadék-bázisú tintákkal

AMSTELVEEN, 2005 augusztus 25. – A Canon Europe – a digitális képalkotási technológiák piacvezető vállalata – bejelentette nagyformátumú nyomtató-portfoliójának legújabb tagjait, a folyadék-bázisú tintákkal működő imagePROGRAF W8400(D) és W6400(D) készülékeket. A két nyomtatóújdonság a teljesítmény-növekedés mellett megfizethető áron biztosít kiváló színminőséget.

A folyadék-bázisú színezéket tartalmazó (dye-based) tintákkal dolgozó új modellekben a Canon 25,4 mm (1 inch) szélességű, nagyfelbontású nyomtatófeje működik. Az imagePROGRAF W8400(D) és a W6400(D) rendkívül nagy sebességgel dolgozik: mindössze 2,2 percre van szüksége egy kitűnő minőségű A0-ás nyomat előállításához, az A1-es méretű oldalt pedig mindkét berendezés 1,3 percen belül készíti el. A mindössze 4 pikoliteres tintacseppecskéknek köszönhetően az új modellek kitűnő minőségű, élénk és valósághű színeket megjelenítő szemcsementes nyomatok előállítására képesek, a készülékek új színkeverési eljárással és megnövelt nyomtatási teljesítménnyel is dicsekedhetnek.

A nyomdai előkészítéssel foglalkozó cégeknek, grafikai stúdióknak, reklámügynökségeknek, nyomtató-szalonoknak ajánlott imagePROGRAF W8400(D)/W6400(D) termékek azoknak a vállalkozásoknak is átfogó megoldást nyújtanak, akik olyan professzionális nagyformátumú nyomtatót keresnek, amely az átlagnál nagyobb sebességgel képes kiemelkedő minőségű nyomatok előállítására. Ideális választás azon felhasználóknak is, akik nagy térben – például kiállításokon, bevásárló-központokban, sportcsarnokokban – szeretnének nagyméretű, figyelemfelkeltő és igényes megjelenésű óriásnyomatokat elhelyezni.

Ezek az új funkciók számos iparágban alkalmazhatók, ilyenek például a CAD (Computer Aided Design), GIS (Geographic Information System) és AEC (Architectural Engineering and Construction) szegmensek. Az új berendezések további előnye a kis helyigény, valamint az a tény, hogy egyaránt támogatják a Macintosh- és PC-platformokat, ami egyben azt is jelenti, hogy a már meglévő irodai megoldások kiegészítéseként is alkalmazhatók.

Paul Hinkins, a Canon Europe termék- és marketingmenedzsere a bejelentéskor elmondta: „Az új termékek a reklámügynökségek, grafikai stúdiók, CAD-irodák számára kínálnak kiváló minőségű szolgáltatásokat. Ezekkel a gyors és minőségi teljesítményű termékekkel ismét hangsúlyozni kívánjuk a Canon nagyformátumú nyomtatópiac iránti elkötelezettségét, minden igényt kielégítő teljesebb választékkal, elérhető áron.”

Az új termékek adottságainak tökéletes kihasználását két új szoftver-alkalmazással is segíti a Canon. A Digital Photo Print Pro és a PosterArtist abban segíti a felhasználókat, hogy mindig a leginkább megfelelő szolgáltatásokat, funkciókat használhassák. A Digital Photo Print Pro nagymennyiségű fotó gyors képfeldolgozását kínálja: ez a szoftver ugyanis azt teszi lehetővé, hogy a fotóalapú nyomatok elkészítése külön képfeldolgozó szoftver nélkül is tökéletes minőségben valósulhasson meg, akár nagyítva is. A Poster Artist sablon- és képkatalógussal rendelkezik, ezzel az egyénileg tervezett poszterek gyors és egyszerű kivitelezését biztosítja, a felhasználó így a korábban készült képállományokat is beillesztheti a nyomtatásra szánt grafikai elemek mellé.

A Canon imagePROGRAF W8400(D) és az imagePROGRAF W6400(D) minden elterjedt szoftver-alkalmazással együttműködik, a készülékekhez HDI-meghajtókat mellékelnek az AutoCAD és az AutoCAD LT tervező-programokhoz.

Az 1118 mm (44 inch) széles alapanyagra dolgozó imagePROGRAF W8400 (D) és az A1+ 24″ szélességű hordozókat is fogadni képes imagePROGRAF W6400 (D) a következő hetekben jelenik meg az európai piacon.