Fujifilm FinePix F460

0

Egy éve jelentette be a Fujifilm FinePix F455 típusú ultrakompakt digitális fényképezőgépét. Úgy tűnik elérkezett a nyugdíjazás ideje, hiszen itt az utód a FinePix F460 személyében.

Az új gép az előd 5 megapixeles felbontását örökölte és adatait tekintve nincs sok változás a 3x zoomátfogású optikában sem. Karcsúsodott viszont az eddig is vékony fémház, mely mostantól 19,7mm vastag, a gép LCD monitora pedig 2,5″ képátlójúra nőtt. A monitor élőképe 60 fps frissítésű lesz.

Fejlődött a mozgóképfelvétel is. Az eddigi 320×240-es felbontás helyett, az F460-al VGA (640×480) méretű videókat is rögzíthetünk, hanggal, 30 fps sebességgel.

Az automata funkciókat 10 témaprogram egészíti ki, melyek a különféle fotószituációkban nyújthatnak segítséget. A programmódok a következők: Portrait (portré), Landscape (tájkép), Sport, Night (éjszakai), Beach&Snow (tengerpart-havas táj), Sunset (naplemente), Museum (múzeum), Party (rendezvény), Flower Closeup (virág közeli), Text (szöveg).

Fotóink tárolására alapvetően a 13MB-os belső memória szolgál majd, amelyre normál tömörítéssel kb. 11 db 5 megapixeles fotó fér, így érdemes lesz xD kártyával kiegészítenünk. A géphez saját lítium-ion akkumulátor és töltő is jár.

A FujiFilm FinePix F460 megjelenése október végére várható.