Canon Digital IXUS Wireless

0

A Digital IXUS Wireless a Canon első vezetéknélküli, beépített LAN kapcsolattal ellátott digitális fényképezőgépe. A géppel készült 5 megapixeles képállományok, ily módon alig 6 másodperc alatt továbbíthatók. Egy megfelelő PictBridge nyomtatóhoz kapcsolt WA-1E vezetéknélküli adapterrel, elkészült fotóink közvetlenül is kinyomtathatók. Ez az adapter egyébként alaptartozék a fényképezőgép mellé.

Természetesen a kapcsolat megoldható a fényképezőgép és számítógépünk között is, így a képek a számítógép ilyen közbeiktatásával is nyomtathatók, vagy tárolhatók. Ezen felül érdekes és hasznos felhasználási lehetőséget tartogat a képek fotózás utáni azonnali megjelenítése és szerkesztése is. A vezetéknélküli kapcsolat az IEEE802.11b szabványt támogatja, mely 11 Mbit/s sebességű adatkapcsolatot tesz lehetővé. A kapcsolat hatótávolsága ideális esetben kb. 30 méter.

Alapvető, belső tulajdonságait tekintve az IXUS sokban hasonlít a nemrég megjelent IXUS 55-re. A fényképezőgép maximális felbontása 5 megapixel, melyhez 3x optikai zoom (35-105mm ekvivalens) társul, F2,8-4,9 fényerővel. Az autofókusz működését gyengébb fényviszonyok között segédfény támogatja. Persze ebből a modellből sem hiányozhat a Canon legújabb fejlesztésű DiGIC II. képfeldolgozó processzora, mely a képek minőségéért és a gép működési sebességéért is felelős. A fényképezőgép működését tekintve jórészt automata, de néhány kézi funkciót is kapunk. Ilyen például a manuális fehéregyensúly szabályozás, vagy a lassabb záridők választhatósága. Az IXUS 55-höz hasonlóan 640 x 480 pixeles videókat is rögzíthetünk vele, 30 fps sebességgel és hanggal. A hátsó LCD monitor mérete 2″, 118000 pixel felbontással. Az IXUS Wirelesshez – elődeihez hasonlóan – saját lítium-ion akkumulátor és töltő/adapter is jár. A gép SD, illetve MMC memóriakártyákat támogat, előbbit akár 2 GB méretig. A csomag része egy 16 MB-os SD memória.

A Digital IXUS Wireless megjelenését december elejére ígéri a Canon.





Canon Digital Ixus Wireless a Canon Expon Párizsban Canon WA-1E adapter: akkor még csak sejtettük, hogy közel a kész termék