Ulead PhotoImpact 11

0

Immár 11. verziójához érkezett a nagymultú PhotoImpact program. A képszerkesztésben járatos felhasználók között jól csengő nevű alkalmazás számos újdonsággal, professzionális funkciói tömegével és alacsony árával igyekszik maga mellé állítani a vásárlókat.

A PhotoImpact 11 olyan új lehetőségeket kínál, mint a My Workplace funkció, mely nevéhez híven a munkafelület széles körű testreszabhatóságát biztosítja. Bővült a kijelölő eszközök köre is. Az új Object Extraction Wizard könnyebbé és gyorsabbá teszi akár egy bonyolult objektum kijelölését és kivágását is. A SmartCurves technológiával szinte gyerekjáték egy fotó megfelelő fényviszonyainak helyes beállítása, hiszen működése többnyire automatikus. Szintén automatizmusával segít az egyedülálló SmartRemove Scene Compositor. Használata olyan esetekben indokolt, amikor oda nem illő, elmozduló objektumokat szeretnénk kivágni egy képből. Ilyen zavaró elemek lehetnek például egy panorámasorozat mozgó emberalakjai. Azonos témáról készült több fotó analizálása után a SmartRemove Scene Compositor eltávolítja a képről az elmozdult alakzatokat.

A Ulead PhotoImpact másik nagy előnye az olcsó ára. A gyártótól 90 dollár alatti nyitóáron vásárolható meg a szoftver, de az érdeklődők a Ulead hivatalos honlapjáról már letölthetik az új verzió 30 napos próbaverzióját.