Nokia kamerás mobiltelefonok

0

A közelmúltban megrendezett Capital Market Days rendezvény keretében új multimédiás mobiltelefonokat mutatott be a Nokia a 6233 és 6234 modellek személyében.

Mindkét telefon rozsdamentes acélházában – mint az napjainkban lenni szokott – egy 2 megapixeles kamera is helyet kapott, amely mellett 320 x240 képpontos színes kijelző, MP3 lejátszó és sztereó hangszórók is várják a mobil multimédiás élményre vágyókat. A Bluetooth vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően az képek és adatok továbbítása, nyomtatása gyors és egyszerű.

A Nokia 6233 várhatóan 2006 második negyedévétől lesz kapható. A külsejében hasonló Nokia 6234 változatot a Vodafone ügyfeleinek fejlesztette a cég és 2006 első negyedévétől vásárolható meg.



Nokia 6233 Nokia 6234

Sajtóközlemény:

Az üzlet és a szórakozás keveréke: Nokia 6233

A befektetők és pénzügyi elemzők számára évente megrendezett Tőkepiaci Napok (Capital Market Days) keretében a Nokia bemutatta Nokia 6233-as készülékét, egy klasszikus külsejű, az üzlethez és a szórakozáshoz tervezett modelljét.

A 110 grammos, 81 cm3 térfogatú telefonban helyet kapott egy 2 megapixeles kamera, 320×240 QVGA színes kijelző, digitalis zenelejátszó, sztereó hangszórók és egy sor olyan alkalmazás, illetve képesség, melyekkel a felhasználók jobban kihasználhatják a WCDMA mobil szélessávú szolgáltatások előnyeit. A rozsdamentes acél kerettel, illetve a továbbfejlesztett menürendszerrel rendelkező Nokia 6233 várhatóan 2006 második negyedévében lesz elérhető, előreláthatólag 325 eurós áron (helyi adók és támogatások nélkül).

„A Nokia 6233 annak ellenére, hogy jelenleg a legkisebb UMTS készülék, a teljesítmény szintjén jelentős dolgokra képes” – mondta Kai Oistamo, a Nokia Alelnöke, a Mobile Phones üzletág ügyvezető igazgatója. „A Nokia 6233 alapja a Nokia 6230i által népszerűvé tett formula, klasszikus design, gazdag funkciókészlet, egy könnyen kezelhető készülékben. Mivel a 3G egyre inkább tömegpiaci szolgáltatássá válik, biztosak vagyunk abban, hogy a Nokia 6233 is rendkívül népszerű lesz a felhasználók körében.”

A legújabb Nokia telefon további képességei közé tartozik a Series 40 platform harmadik verziója, illetve a könnyű hozzáférés a 3G szolgáltatásokhoz, alkalmazásokhoz. A legújabb üzenetküldési, internetböngészési, zenei és videószabványok támogatása mellett a Nokia 6233 kiváló 320×240 QVGA kijelzővel rendelkezik, illetve az úgynevezett „Active Standby Mode” által a leggyakrabban használt alkalmazásokhoz is azonnal hozzáférhetünk.

A Nokia 6233 készülékkel a mobil iroda még elérhetőbbé válik, hiszen a SyncML által egyszerűen szinkronizálhatunk naptár, telefonkönyv-funkciókat, illetve a teendők listáját, így nem feledkezhetünk meg egyetlen találkozóról sem. A Nokia 6233 Bluetooth vezeték nélküli technológia által egyszerűbbé válik az adattovábítás, illetve a csatlakozás, így könnyebben nyomtathatjuk ki kedvenc fotóinkat, vagy csatlakozhatunk a headsethez.

A készülék emellett kompatibilis a Nokia Mobile Holder CR-56 tartozékkal, mely integrált antennával rendelkezik a fokozott minőségű vételért. A Nokia Mobile Holder CR-56 emellett támogatja a Nokia autóskészletekhez való csatlakozást, illetve a tartóba helyezve feltölti a telefon akkumulátorát.

A Nokia 6233 készülékkel azt sem felejtjük el, hogy milyen a szórakozás. Az új 3G szolgáltatásokkal, köztük a streaming multimédiás audio és video tartalmakkal a felhasználók nemcsak a legújabb üzleti híreket tölthetik le, de akár elmulasztott sporteseményeket is. Utazás közben a felhasználók egyszerűen tölthetnek le, illetve fel nagy fájlokat (például játékokat, videókat, mp3-akat vagy AAC csengőhangokat). A zenekedvelőknek csak egy fejhallgatót kell csatlakoztatniuk, és máris végigböngészhetik kedvenc albumukat – mely kapacitást elsősorban a maximum 2 Gbyte-os Nokia 6233 microSD memória kártyájának köszönhetnek. A Visual Radio kliens, illetve a beépített sztereó hangszórók emellett háromdimenziós zenei hatást is biztosítanak.

A Nokia 6233 több mint 4 óra beszélgetési időt tesz lehetővé GSM hálózatokon (többmint 3 óra beszélgetés WCDMA hálózatokon), illetve több mint 2 hétig képesek feltöltés nélkül „standby” állapotban maradni.

A Nokia bemutatja a Vodafone számára készített új 3G készülékét, a Nokia 6234-t

Az évente megrendezésre kerülő Tőkepiaci Napok (Capital Market Days) esemény alkalmából a Nokia bemutatta új, 3G-s készülékét, a Nokia 6234-et, mely 2 megapixeles kamerával, 320×240 QVGA színes kijelzővel, digitális zenelejátszóval, sztereó hangszórókkal és további olyan képességekkel rendelkezik, melyek lehetővé teszik a WCDMA mobil szélessávú szolgáltatások elérését.

A Nokia 6234 kizárólag a Vodafone ügyfelei számára lesz elérhető világszerte. A stílusos és klasszikus Nokia 6234 várhatóan 2006 első negyedévében jelenik meg.

„A Vodafone számára készített Nokia 6234 kiváló példája a Nokia megújult elkötelezettségének aziránt, hogy operátorokra szabott készülékeket nyújtsunk – ez a Nokia stratégiájának egyik fontos építőköve.” – mondta Kai Oistamo, Alelnök és a Nokie Mobile Phones üzletág ügyvezető igazgatója. „A kizárólagosan Vodafone számára készült Nokia 6234 ismerős designt, a Nokia egyszerűen használható menüstruktúráját nyújtja, kiegészítve a Vodafone színeivel, grafikáival és egyszerű hozzáférhetőséggel a Vodafone 3G szolgáltatásaihoz. Ez ideális egyensúlyt jelent.”

A szolgáltató számára kizárólagosan készült külső mellett a Nokia 6234 több Vodafone-specifikus szoftvert is nyújt, köztük a Vodafone grafikái, ikonjai, menüszövegei vagy felhasználói felület témái, melyek által egyedi és egyszerű Nokia menü érhető el a felhasználók számára. Szintén fontos, hogy a Nokia 6234 márkázott hozzáférést biztosít a Vodafone szolgáltatásaihoz. A készülék be-, illetve kikapcsolásakor Vodafone grafikák és hangok jelennek meg, illetve testreszabott háttérképek, képernyővédők és csengőhangok is elérhetőek.

A 3G-t támogató Nokia 6234 emellett nyolcszoros zoom-mal ellátott, 2 megapixeles kamerát is tartalmaz, mely fekvő üzemmódban is használható. Így egyidejűleg lehetséges a képek készítése, illetve a videómegosztás. A QVGA kijelzőn kiváló minőségben és színben élvezhetőek a képek, illetve multimédiás tartalmak, köztük videók vagy weboldalak.

A Nokia 6234 kiváló zeneélményt is biztosít, elsősorban a beépített sztereó hangszóróknak térhangzásnak vagy fejhallgatóknak köszönhetően. A készülék támogatja a microSD memóriakártyát, mely 2 Gbyte-ig bővíthető, így a Nokia 6234 a felhasználó összes kedvenc albumát a zsebében hordhatja. A Visual Radio kliens pedig tovább fokozza ezt a zeneélményt.

A Bluetooth vezeték nélküli technológia által a Nokia 6234-ról egyszerűen küldhetők a képek minden kompatibilis nyomtatóhoz, vagy egyszerűen és problémamentesen kapcsolódhatunk a Bluetooth által elérhető fejhallgatókhoz, vagy autóskészletekhez.

A Nokia 6234 4 óra beszédidőt tesz lehetővé a GSM hálózatokon (3 órát a WCDMA hálózatokon), illetve több mint két hétig képe standby állapotban maradni, feltöltés nélkül.