Nikon EN-EL3 termék visszahívás

0

Egy korábbi hírben már beszámoltunk a Nikon EN-EL3 akkumulátorait érintő lehetséges problémáról, amely miatt a cég bizonyos sorozatszámú akkumulátorait visszahívta és térítésmentesen kicseréli újabb, kompatibilis típusokra. A hibára elsősorban a töltéskor jelentkező túlmelegedés figyelmeztet, mely ritka esetben az akkumulátor meggyulladásához is vezethet. Ezt a lítium-ion akkumulátort rendszeresítette a cég D100, D70 és D50 digitális fényképezőgépeihez.

A Nikon Magyarország kéri tehát a tulajdonosokat, hogy aki a szervízoldalon található táblázatban közölt sorszámú akku birtokosa, és hibát észlel, küldje vissza akkumulátorát a cég képviseletének címére.

A hibával esetlegesen érintett akkumulátorok sorozatszámai – kiegészítve az újabb sorszámokkal – itt találhatók.

Sajtóközlemény:

Az önkéntes termék-visszahívás legfrissebb változata:

további ellenőrizendő tételszámok a Nikon D50, D70 és D100 kamerák, illetve az EN-EL3 típusú, újratölthető Li-ion akkumulátor felhasználóinak

Amszterdam, 2005. december 6.

Amint már 2005 november 8-án a Nikon cég jelezte, a Nikon Digital SLR kamerákhoz használatos, EN-EL3 típusú, újratölthető Li-ion akkumulátorok közül néhány esetleg elromolhat és újratöltéskor túlmelegedhet. Legrosszabb esetben azt sem tudjuk kizárni, hogy a hiba következtében az akkumulátor meggyullad. Az újratölthető Li-ion EN-EL3 akkumulátorokat a Nikon D100, D70 és D50 digitális tükörreflexes kamerákhoz mellékeljük tartozékként. Külön is megrendelhetők ezekhez a kameramodellekhez és a Nikon D70s kamerában is használhatók.

Kérjük a D100-as, D70-es és D50-es Nikon fényképezőgépek tulajdonosait és az EN-EL3 akkumulátorok használóit, hogy ismét ellenőrizzék akkumulátorukat, mert további tételszámok kerültek a lehetségesen hibás akkumulátorok sorszámai közé.

Az új tételszámokat (51AA, 51AB, 51AC, 51AD, 51AE, 51AF, 51AG, 51AH, 53AA, 53AB, 54AE, 54AF, 54AH) vastag betűvel szedtük az alábbi listában.

Ha az Ön akkumulátorának tételszáma szerepel a felsoroltak között, akkor csere végett vissza kell küldeni a Nikon cégnek, kérjük tehát, hogy keresse fel weblapunkat a www.europe-nikon.com/support címen, és kövesse az on-line regisztrációs eljárást, amely a cseréhez szükséges. Az internetes regisztrációval kapcsolatban segítséget kérhet a Nikon Magyarország telefonszámán: +36-1-232-1371.

A visszaküldött, valóban hibás EN-EL3 akkumulátorokat térítésmentesen kicseréljük EN-EL3a vagy EN-EL3b típusú akkumulátorokra.