Sigma objektívek, nagyobb kompatibilitás

0

Az eddig csak Sigma, Canon és Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgépeken használható, DC és DG jelölésű objektívei kompatibilitását bővítette a Sigma.

A DG jelölésű objektívek korábbi, kisfilmes gépekre fejlesztett optikák új, digitális fényképezőgépekhez optimalizált változatai. Közös jellemzőjük, hogy mind kisfilmes, mind digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépeken használhatók. Ezek közül a közelmúltban a Sigma 70-300mm F4-5,6 DG APO Macro Konica Minolta bajonettre csatlakoztatható változatát jelentette be a cég.


A DC jelölésű objektíveket kizárólag a mostani DSLR gépek többségét kitevő APS-C méretű érzékelőhöz fejlesztették. Így APS-H (1,3x szorzófaktorú, pl. Canon EOS 1D mark II.), illetve full frame érzékelős digitális és kisfilmes fényképezőgépekhez nem használhatók.

A Sigma 18-200mm F3,5-6,3 DC modell az eddigi gépek mellett Konica Minolta csatlakozós változatban is elérhető lesz. A Sigma legfrissebb bejelentése szerint 10-20mm F4-5,6 EX DC objektívjét Konica Minolta és Pentax csatlakozószabvánnyal is gyártja majd.