Adobe-Macromedia egyesülés

0

Az Adobe idén áprilisban vásárolta fel a Macromedia teljes részvénycsomagját, melynek értelmében megkezdődhetett a két cég végleges összeolvadását megelőző hatósági vizsgálatok köre. Ez a folyamat hivatalosan 2005. december 3-án zárulhatott le, így a két cég hamarosan egyesítheti erőit.

Sajtóközlemény:

Zöld utat kapott az Adobe és a Macromedia egyesülése

Befejeződött az utóbbi időszak egyik legnagyobb akvizíciójának hivatalos átvilágítása. 2005. december 3-ától az Adobe és Macromedia egyesülésének most már nincs akadálya. Az integrációs folyamat így kezdetét veheti.

Az Adobe Systems Incorporated és a Macromedia, Inc. bejelentették, hogy semmi sem akadályozza meg, hogy az összes szükséges hatósági vizsgálatot követően a két cég hivatalosan is befejezhesse az egyesülési folyamatot. A tranzakció hivatalosan 2005. december 3-án fejeződött be.

A bejelentés előzménye az Adobe 2005. április 18-i bejelentése a Macromedia teljes részvénycsomagjának felvásárlásáról. Az akvizíciós szerződés értelmében a Macromedia részvényesek 1,38 részvényt kapnak minden egyes Macromedia részvényükért az akvizíciós folyamat lezárulásának időpontjában.

Az ügyvezetők az Adobe új üzleti stratégiájáról New Yorkban, 2006. január 31-én, az Adobe éves gazdasági elemzői konferenciáján tartanak tájékoztatót.

www.szoftver.hu