Silverfast SE szoftver Canon lapolvasókhoz

0

A Canon CanoScan 9950F és CanoScan 8400F asztali lapolvasók vásárlói november közepétől az eddigi programcsomag mellett új szoftvert, a LaserSoft Imaging AG Silverfast SE képkorrekciós programját is megkapják szkennerük mellé. A Silverfast SE elsősorban a beolvasott fotók színjavítására és élesítésre, valamint a képen lévő esetleges sérülések, szemcsézettség és zaj eltüntetésére használható.

A kibővült szoftverkinálat nem jellent pluszköltséget a vásárlók számára, hiszen az említett lapolvasók továbbra is a megszokott áron vásárolhatók meg.

Sajtóközlemény

CanoScan 9950F és CanoScan 8400F

Csúcskategóriás lapolvasók SilverFast SE szoftverrel

A Canon – a fotográfiai és képalkotási technológiák vezető vállalata – 2005. november közepétől a LaserSoft Imaging AG SilverFast SE beolvasó szoftverét mellékeli a csúcskategóriás CanoScan 9950F és CanoScan 8400F asztali lapolvasóihoz.

A SilverFast SE annak a SliverFast Ai szoftververziónak az adaptált változata, amelyet profik és haladó amatőrök egyaránt a piac egyik legjobb képességű szoftvercsomagjának minősítettek. A program kiterjedt beolvasó-funkciókkal rendelkezik, képes a legfontosabb műveletek automatikus elvégzésére, segítségével már az előnézeti képen is erőteljesen kontrollálhatóak a színek.

A CanoScan 9950F és CanoScan 8400F lapolvasókkal a SilverFast SE már a szkennelés során is több beavatkozást tesz lehetővé az igényes fotószakértők számára, így ritkábban van szükség utólagos képkorrekcióra.

A SilverFast SE legfontosabb jellemzői:

A fejlett kezelőfelület az árnyalatgörbékkel és a hisztogramokkal jobb beállítási lehetőséget biztosít a felhasználónak a tónus és a színintenzitás hangolásához, a valósidejű előnézeti panel pedig azonnali visszacsatolást nyújt.

A szelektív színkorrekcióval a hangolás egy kiválasztott színre korlátozható, így a beavatkozás nincs hatással a kép többi színére – sőt, akár maszkok és rétegek is használhatók.

A globális színkorrekcióban egyszerű szín-megfeleltetések alkalmazhatók.

A NegaFix fejlett, intelligens opciókat kínál filmnegatívról történő beolvasás során; beállítható a film típusa, az ISO érzékenység és expozíciós szint is.

Integrált QuickTime oktatómodul segíti a felhasználót abban, hogy gyorsan, könnyen megérthesse és hasznosíthassa a SilverFast SE minden funkcióját.

A program általános jellemzői:

  • Adaptív színhelyreállítás (ACR)
  • Sérülések intelligens eltávolítása (SRD) 1
  • Valósidejű korrekció
  • GANE – szemcsézettség- és zaj-kiküszöbölés
  • Többszörös mintavételezés (Multi-Sampling)
  • Élességjavítás (USM – Unsharp Masking)
  • Egyszerű színkezelés (CMS)
  • Nyomdai minta automatikus eltávolítása

Önálló alkalmazásként, és PhotoShop bedolgozó-modulként egyaránt használható a Silverfast SE, és később bármikor továbbfejleszthető a SilverFast Ai változatára.

A SilverFast SE-t azért fejlesztették ki, hogy a különféle felhasználók gyors, briliáns eredményekhez jussanak.

A szoftver a Windows XP, a Windows 2000, Windows ME és a Windows98 operációs rendszerekkel kompatibilis, telepítéskor legalább 128 MB és 50 MB szabad merevlemez területet igényel.

MacOS X alatti telepítéskor legalább 64 MB RAM-ot és 50 MB merevlemez területet kíván.

A SilverFast SE futtatható önmagában, az Adobe PhotoShop 5.5 (vagy újabb) bedolgozó-moduljaként, vagy TWAIN meghajtóként is.

(További termékleírást és vásárlási információk a www.SilverFast.com weboldalon találhatók.)

A CanoScan 9950F A4-es síkágyas lapolvasó

A 9950F a CanoScan termékcsalád zászlóshajója 4800×9600 dpi felbontással és 48 bit színmélységgel dicsekedhet, 35 milliméteres filmcsíkok esetében 30 képkockányi férőhelyével páratlan beolvasási kapacitást biztosít. A 9950F optikája egy aszférikus lencsetagot is magában foglal, ami páratlan tisztaságot, kontrasztot és képminőséget eredményez.

A gyors beolvasó-motor, a mozgó háttér-világítású film adapter, a rendkívül hatékony fényérzékelő rendszer és az USB 2.0 / IEEE 1394 csatlakozás kombinációja eredményezi a szupergyors, 3,6 másodperces előnézetet és a kivételesen gyors beolvasást.

A CanoScan 8400F A4-es síkágyas lapolvasó

A 8400F nagykapacitású film-adapter egysége (FAU) 3200×6400 dpi felbontással dolgozik. A készüléket a maximális termelékenység érdekében szupergyors beolvasó-egységgel építették. A film-adapterben alkalmazott mozgó fényforrás és az USB 2.0 csatlakozás jelentősen megnövelt beolvasási sebességet biztosít.

A CanoScan 8400F 12 darab 35 milliméteres filmet, vagy 4 keretezett diát, vagy 120-as roll filmet (egészen 6×22 centiméterig) olvashat be egyetlen menetben.

Mindkét lapolvasó árában benne foglaltatik az Adobe PhotoShop Elements 2.0 (díjnyertes, a professzionális Adobe PhotoShop-ra alapuló szoftver) és a ScanSoft OmniPage SE (optikai karakterfelismerő program).

A 84000F és a 9950F kompatibilis az elterjedt Windows és Mac OS operációs rendszerekkel.