HP a digitális képalkotásért

0

A digitális fényképezőgépek egyre nagyobb terjedésével a HP szükségesnek érezte egy olyan oldal megnyitását, ahol a kezdők is eligazodhatnak a fotózás alapjaiban, a kép készítéstől egészen a nyomtatásig, sőt hölgyek számára már saját készítésű ajándék ötletekkel, lakásdíszítési tippekel is szolgál a cég új oldala.

Sajtóközlemény:

HP a digitális képalkotásért

Budapest, 2005. december 12. – Fényképezni gyerekjáték. Professzionálisan fényképezni azonban már nem az. A HP digitális fényképezőgépei, számítógépei és nyomtatói minden fotózást kedvelőnek idáig is megadta a kellő hátteret a kiváló minőségű fényképek elkészítéséhez, most azonban gyakorlati tanácsokkal is segíti azokat, akik ellátogatnak a most frissített „Digitális képalkotás” oldalára.

Karácsony táján megsokszorozódik a fényképezési kedvünk. Ha valaki szeretné megtudni, hogyan készítse el, szerkessze és nyomtassa ki a legjobb fényképeket, akkor nincs más dolga, mint hogy fellépjen a HP http://www.hp.hu/digitalis-kepalkotas/ oldalára. Ez a weboldal ugyanis végigköveti a digitális fényképezés és nyomtatás minden területét, a fényképek kompozíciójának megszerkesztésétől kezdve a megvilágításon át a kivágásig.

A hobbi fotósok biztosan nagy érdeklődéssel böngészik majd a digitális fényképezéshez szolgáló hasznos tanácsokat és ötleteket, melyeket képzett, elismert fotósok tettek közkinccsé.

Bár a HP termékek inkább a férfiak szívét dobogtatják meg, mostantól azonban már a hölgyeknek is megvan az okuk arra, hogy ellátogassanak az oldalra, hiszen a „Legyünk kreatívak” elnevezésű fejezetet a HP azoknak indította, akik nem félnek saját kezűleg ajándékokat készíteni. Olcsó, könnyen elkészíthető ajándék ötleteket találhatunk itt, melyek nem mindegyikéhez szükségeltetik HP termék. Az itt fellelhető ötletek ismerősek lehetnek azok számára, akik rendszeresen forgatják a Praktika c. magazint, a lapban ugyanis már bemutatták a lampionok és bordűrök, valamint esküvői meghívók készítését, melyhez HP nyomtatókat használtak („Nyomtatott lampionok”, „Nyomtatott bordűrök”, „Digitális freskó”, „Különleges technika textilre”, ) stb). A közelgő ünnephez kedves ajándék lehet a saját fotókból készített falinaptár is melynek elkészítését lépésről-lépésre követhetjük nyomon az oldalon. A naptár elkészítéséhez nem kell más csak egy Excel és egy képnézegető program, valamint egy nyomtató. Ha mindez megvan, már neki is kezdhetünk az egyedi naptárak készítéséhez.

A HP nemrég felújított „Digitális képalkotás” oldalán mindenki talál érdekes információt;

  • aki még csak most gondolkodik fényképezőgép-vásárláson, azonban tanácstalanul áll a temérdek készülékfajta előtt, annak szól a „Vásárlási segédlet” c. fejezet,
  • a kissé gyakorlottabb felhasználók szabadon böngészhetnek az oldal leglátogatottabb részén, az ingyenesen letölthető képalkotó szoftverek között,
  • akik már eljutottak odáig, hogy nem csak vaktában, hanem kissé körültekintőbben szeretnének fotózni, de sem kedvük, sem pénzük, sem energiájuk nincs egy komoly fotós tanfolyam elvégzésére. Nekik az oldal valódi iskolaként szolgál, hasznos gyakorlati tanácsokkal úgy, mint hogy kell ködben, esőben vagy verőfényes napsütésben fotózni. A digitális képalkotás oldal szolgáltatásai között található az egyszeri, ingyenes regisztrációval elérhető elektronikus tananyag, mely a maga nemében egyedülálló, hisz ez az első on-line digitális képalkotási kurzus Magyarországon. Az oldal készítői elkövettek mindent, hogy a lehető legegyszerűbben magyarázzák meg a dolgokat, de kellő figyelmet fordítottak arra is, hogy az esetlegesen felmerülő külföldi szakszavakhoz szótárat és magyarázatot biztosítsanak. Így senki nem érezheti magát tudatlannak.
  • akik minden tapasztalat nélkül, önállóan akarnak belekezdeni az otthoni nyomtató(k) kiválasztásába. Ők olyan információcsokorhoz juthatnak, melynek ismerete elengedhetetlen lehet számukra.

Érdekesség, hogy az ingyenesen letölthető szoftverek mellett a második legnézettebb al-oldal a mai napig az, ahol a HP egyedi akciójának köszönhetően az első 1000 beküldőnek ingyenesen kinyomtatta és elpostázta A4-es méretben a kívánt képeket. Bár az 1000 beküldő már 3 hét alatt összegyűlt a HP későbbi, hasonló akcióira azóta is itt lehet regisztrálni.

Sokak számára elengedhetetlen, hogy a termékeket élőben lássák, kipróbálhassák vagy csak kézbe vegyék. Rájuk való tekintettel született meg az „Élő-termék bemutatóink” c. alfejezet, ahol napra, termékre és helyszínre lebontva keresgélhetünk a termékbemutatók között.