Adobe CS2 szótár

0

A Szoftver.hu új szolgáltatása az Adobe Photoshop CS2 angol szakszavait magyarosító szótár, mely mindkét nyelvpár verzióban ingyenesen letölthető a cég weboldaláról. Segítségével könnyedén fordíthatjuk az angol és magyar nyelvű szoftverváltozatok menüpontjait, eszközneveit és kifejezéseit.

Sajtóközlemény:

Adobe Creative Suite 2 angol-magyar szótár

Elkészült az a speciális szakszótár, amelyben a CS2 csomagban használt angol szavakat, és azok – a Winsoft magyarítási munkája során lefordított – magyar megfelelőit találhatjuk meg.

Az Adobe Creative Suite 2 szoftvercsomaggal használható segédeszköz nem egy hagyományos értelemben vett szótár, hiszen egy angol szónak nem feltétlenül a valós jelentése került bele, hanem ahogyan az a szó fordítva lett. Jó példa erre az opacity szó, amelyet – programtól függően – 4-féle változatban fordítottak le, aszerint, hogy milyen funkciót takar. Mindez azt is jelenti, hogy nem fogjuk benne megtalálni az összes létező angol kifejezést, csak azokat, amelyekkel találkozhatunk a CS2 szoftverek használata során. Az angol-magyar mellett letölthető a magyar-angol változat is.

A szótárak a Winsoft és a Trans-Europe Kft. szellemi termékei és tulajdonai. PDF formátumban szabadon letölthetőek a szoftver.hu infoportálról, a linkek – hivatkozással – kitehetőek weboldalakra, egyéb terjesztés pedig a fenti cégek engedélyével lehetséges.

A letölthető szótárak PDF formátumban:

Adobe Creative Suite 2 angol-magyar szótár: http://www.szoftver.hu/download/adobe/pdf/cs2_szotar_en-hu.pdf

Adobe Creative Suite 2 magyar-angol szótár: http://www.szoftver.hu/download/adobe/pdf/cs2_szotar_hu-en.pdf