Canon Digital IXUS 60 és 65: 6 Mpixelen

0

A Canon zsebrevágható, fémborítású ultrakompakt sorozata, a Digital IXUS is felfrissült, az IXUS 55 után itt a két nagyobb felbontású modell. A Digital IXUS 60 és 65 felbontása 6 millió pixel, jóllehet nem ezek a legnagyobb felbontású IXUS-ok, de mindenképpen kitöltik azt a rést amely az IXUS 55 5 Mpixele és az IXUS 750 7 Mpixele között volt.
A motívumprogramokkal ellátott fényképezőgépek is kiterjesztett érzékenységűek, így ezekben a modellekben is elérhető az ISO800 érzékenység. Az IXUS 60 további újdonság még a nagyobb felbontású LCD (IXUS 55-höz képest), melynek mérete maradt az IXUS 55-ben használt 2,5″ képátlójú, illetve az IXUS 65 3″-os LCD-je.

A Canon Digital IXUS 60 és 65 főbb jellemzői:

  • CCD: 6 Mpixel, 1/2,5″
  • ISO80-800 érzékenység
  • Objektív: 3x-es zoomátfogású, 35-105 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-4,9 fényerő, 30 cm makró
  • átnézeti kereső
  • kis méretű, fém borítású
  • LCD:
    IXUS 60: 2,5″ 173e pixel
    IXUS 65: 3″ 173e pixel
  • 640×480 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. 1 GB-ig
  • 9 pontos AiAF automatikus élességállítás
  • SD kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (160 kép kapacitás)
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Canon Digital IXUS 60 Canon Digital IXUS 65

Sajtóközlemény:

Digital IXUS 60, Digital IXUS 65
A Canon két új Digital IXUS fényképezőgépe

Amstelveen, Hollandia, 2006 február 21.: A Canon ma jelentette be legújabb Digital IXUS modelljeinek forgalomba hozatalát. A Digital IXUS 60 és a Digital IXUS 65 esetében a Canon folytatja az IXUS hagyományokat abban az értelemben, hogy a legmodernebb technológiát ötvözi a kiváló minőségű összeszereléssel, valamint a stílusos formatervezéssel.

Az acélházban elhelyezett Digital IXUS 60 alakja az eredeti IXUS formatervező, Yasushi Shiotani „négyszög és kör” koncepcióját követi, és klasszikus eleganciát sugároz. Az LCD monitora 2,5 inches. Az innovatív Digital IXUS 65 LCD monitora nagyobb: 3 inches; egyéni, érintésre működő módválasztó gombbal rendelkezik, és ezüst-ébenfekete színben kapható. Mindkét gép a legmodernebb technológiát alkalmazza az ultravékony acélházban:

  • 6.0 megapixeles felbontás
  • 3x optikai zoom 35-105 mm (35mm-es gépnek megfelelően) UA objektívvel
  • DIGIC II processzor, iSAPS és 9-pontos AiAF a gyors, éles eredményekért
  • 16 fényképezési mód
  • „Saját színek” fotóeffektusok
  • 30 képkocka/mp-es VGA videófilm rögzítés, hanggal
  • High ISO Auto és ISO 800 érzékenységek a vaku nélküli beltéri fényképezéshez
  • Szélesvásznú (16:9) formátumú képek rögzítése

A Digital IXUS 60 és a Digital IXUS 65 már a Digital IXUS 55 felett helyezkedik el az IXUS sorozatban, és azoknak a stílus-orientált vásárlóknak ajánlott, akik kedvelik a nagy kijelzőt, a sok különálló funkciót és a kiváló képminőséget egy kompakt és elegáns fényképezőgépben.

„A Digital IXUS sorozat új tagjai tökéletes példáját nyújtják annak, mit is jelent az IXUS márkanév – legújabb formatervezés, innovatív technológiák és kiváló teljesítmény,” mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője.

A nagyméretű kijelző
A Digital IXUS 60 fényképezőgép 2,5 inches LCD monitora lehetővé teszi a pislogás és fáradtság nélküli kompozíciót. A monitor széles látószöge miatt könnyen oszthatjuk meg képeinket barátainkkal. A hangszórót és a módválasztó kapcsolót áthelyezték a szilárdabb megfogás érdekében, és a módválasztó kapcsoló alapja a hüvelykujj pihentetésére is szolgál.

A hatalmas, 3,0 inches szélesvásznú LCD monitor – amely a Canon fényképezőgépeken eddig a legnagyobb – csak egy a Digital IXUS 65 újdonságai közül. Új, érintésre működő módválasztó tárcsa került a régi módválasztó helyére. A tárcsa megérintésére megjelenik a mód ikon az LCD monitoron, ahol könnyen és gyorsan választhatunk működési módot. Ez különösen sötétben hasznos funkció. A tárcsa segítségével lapozhatunk is a képek között visszajátszáskor. Az új Képvizsgáló funkció, kihasználva a nagy LCD monitort, fényképezéskor megjeleníti a kép mellett annak nagyított változatát is, így rögtön láthatjuk a részleteket, mielőtt továbblépünk. A nagyított rész középpontja eltolható az AF pontokra vagy egyéb más pontokra a képen.

Még nagyobb ISO érzékenységek
A formatervezett kompakt fényképezőgépeket legtöbbször beltéri fényképezésre használják; partikon és más, kevéssé megvilágított helyszíneken, ahol a vaku használata nem mindig igazolt.
A Digital IXUS 60 és a Digital IXUS 65 képes ISO 800 érzékenységgel való fényképezésre, így vaku nélkül is lehet velük beltéri fotókat készíteni, valamint a minimálisra csökkenteni a beremegés valószínűségét. Az új High ISO Auto funkció automatikusan állítja be az expozíciót nagyobb ISO érzékenységek és rövid záridők használatával, így csökkentve az elmosódás valószínűségét. A fényképezőgépen elhelyezett külön ISO gombok segítségével azonnal válthatunk érzékenységet szükség esetén.

Felvételi módok és különleges effektusok
A Saját színek fotóeffekteket már alkalmazhatjuk a fényképezés előtt és után is, így a felhasználó több lehetőséget kap a különleges hatások kipróbálására számítógép használata nélkül is. A Digital IXUS 60 és a Digital IXUS 65 összesen 16 fényképezési módot kínál, többek között a Manuális módot, amelyben kézzel állítható be az érzékenység, a fehér-egyensúly és más expozíciós beállítások. A gyári témaautomatika módok különleges témák esetén segítenek a paraméterek beállításában, például a Víz alatti módban az opcionális időjárás- és vízálló álló tok használatával víz alatt is fényképezhet a felhasználó. A Színkiemelés és a Színcsere funkciók segítségével pedig drámai színeffektek alkalmazhatók az állóképekre és a filmekre egyaránt, számítógépes képszerkesztő program használata nélkül.

Az új szélesvásznú (2816 x 1584 képpont) fényképezési módban 16:9 képarányú fotók készíthetők, ezek később az új szélesvásznú televíziókon tekinthetők meg legjobb minőségben, illetve 10 x 20 cm-es formátumban ki is nyomtathatók a SELPHY CP sorozatú kompakt fotónyomtatókkal .

A videó funkció segítségével 30 képkocka/mp-es VGA filmek rögzíthetők, akár 1GB méretig . A 60 képkocka/mp-es QVGA mód gyorsan mozgó témák rögzítéséhez ideális, amelyeket utána lelassítva elemezni lehet, a Kompakt mód pedig akár 3 percnyi kisfelbontású videót rögzít, amelyet utána azonnal el lehet küldeni e-mailben.

Nyomtatás és más új funkciók
Az új, könnyen elérhető Print menü segítségével egyszerűbbé válik a sok kép egyidejű nyomtatása. A PictBridge támogatással a felhasználó közvetlenül nyomtathat PictBridge-kompatibilis nyomtatóra számítógép használata nélkül. SELPHY CP kompakt fotónyomtatón kinyomtathatók a fényképezőgép igazolványkép funkciójával készült képeket, illetve videó képkockák is nyomtathatók. A Print/Share gomb segítségével

gombnyomásra nyomtathatók illetve tölthetők át PC-re vagy Macintosh-ra a képek. A menürendszer már az arab nyelvet is támogatja, így az összes támogatott nyelvek száma 23-ra nőtt.