6×6: Canon PowerShot A700

0

A Canon egy vadonatúj fényképezőgépet is készített a korábbi gépeinek frissítése mellett. A PowerShot A700 a cég eddigi első kompakt, nagy zoomos gépe, amely nem mintr ultrazoom próbálja meghódítani a vevőket, hanem mint kis méretű, bárhova magunkkal vihető kompakt fényképezőgép.
A gép nagy érzékenységű automata módot is kínál, kevés fényben vaku nélkül történő fotózáshoz, emellett természetesen kézi beállítási lehetőségek is rendelkezésünkre állnak. A gép egyik érdekessége, hogy a nagy zoomátfogás ellenére nem elektronikus, hanem átnézeti keresőt kapott, az LCD-n kívül.

A Canon PowerShot A700 főbb jellemzői:

  • CCD: 6 Mpixel, 1/2,5″
  • ISO80-800 érzékenység
  • Objektív: 6x-es zoomátfogás, 35-210 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-4,8 fényerő, 1 cm-es makró
  • átnézeti kereső (!)
  • LCD: 2,5″ 115e pixel
  • 640×480 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. 1 GB-ig
  • 9 pontos AiAF FlexiZone automatikus élességállítás, kézi élességállítás
  • SD kártyahely
  • két AA méretű akkumulátorralagy ceruzaelemről működtethető
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

PowerShot A700, A540
A Canon két új modellel bővíti az A-sorozatot

Amstelveen, Hollandia, 2006 február 21.: A Canon ma forgalomba hozza két új PowerShot fényképezőgépét, a PowerShot A700-at és a PowerShot A540-et. Mindkét gépre igaz, hogy könnyű használni, ugyanakkor kreatív rugalmasságot biztosít. A 6,0 megapixeles A700 új szintre emeli az A-sorozatú gépek teljesítményét a 6-szoros optikai zoom objektívjével és az optikai keresőjével. Az A540 szintén 6,0 megapixeles felbontással rendelkezik, és 4-szeres optikai zoommal. Mindkét gépen megtalálható a fényképezési módok széles skálája, és konverziós előtétlencsék is felhelyezhetők rájuk szükség esetén.

A PowerShot A700 és a PowerShot A540 tulajdonságai:

  • DIGIC II képfeldolgozó processzor, iSAPS technológiával
  • Precíz fókuszálás a Flexizone AF/AE (PowerShot A700) és a 9-pontos AiAF segítségével
  • ISO 800 érzékenység
  • Szélesvásznú (16:9) fényképek készítése
  • 30 képkocka/mp-es VGA videók rögzítése
  • 2.5 inches LCD Éjszakai Megjelenítéssel és Pozícionáló hálóval

A magas optikai teljesítményével és tulajdonságaival a PowerShot A700 fényképezőgép az A-sorozat új zászlóshajója. A sokoldalú PowerShot A540 pedig a népszerű PowerShot A520 utódja.

„A PowerShot A-sorozat modelljei mind magas teljesítményűek, emellett könnyű a használatuk és elérhető áron kaphatók,” mondja Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. „A most útjukra indított új gépekkel a Canon a hétköznapi ember kezébe adja a profi fényképezés lehetőségét.”

Az optika
A PowerShot A700 6-szoros optikai zoom-mal rendelkező objektívje (35 – 210 mm, 35 mm-es gépre vetítve), illetve a PowerShot A540 4-szeres optikai zoom-mal rendelkező objektívje (35 – 140mm, 35 mm-es gépre vetítve) minőségi, tiszta képet hoz létre, kihasználva a 6,0 megapixeles felbontást. Az A700-on valós képű optikai kereső található, elsőként a 6-szoros zoom-mal rendelkező gépek közül, így precíz kézi élességállítás is lehetséges az LCD monitor használata nélkül.

Mindkét géphez kapható nagylátószögű (0.7x) és teleobjektív (1.75x) a fókusztartomány bővítésére, így az A700 esetén 15-szörös, míg az A540 esetén 10-szeres optikai zoom az eredmény. Kapható ezenkívül makró felvételek készítéséhez használható objektív is.

Fényképezési módok a kreativitásért
Az A700-as 19 fényképezési módja és az A540-es 20 fényképezési módja kiváló művészi lehetőségeket biztosít a felhasználó számára. Mindkét gépen található Manuális mód, Záridő-előválasztás és Blende-előválasztás. A különleges téma módok – például az Éjszakai pillanatfelvétel és a Hó – speciális megvilágítási körülmények esetén segítenek, míg a Színkiemelés és a Színcsere módok drámai hatások létrehozását teszik lehetővé a fényképek és videók esetén is. 30 képkocka/mp-es VGA videók rögzíthetők 1GB méretig mono hanggal, illetve rögzíthető 60 képkocka/mp-es QVGA videó is lassított visszajátszáshoz. A Kompakt módban kisfelbontású videók rögzíthetők akár 3 perc hosszig, amelyek közvetlenül elküldhetők e-mailben. A Saját színek effektus bekapcsolható már a rögzítés előtt is.

Mindkét gépen rögzíthetők szélesvásznú (2816 x 1584 pixeles) képek is 16:9 formátumban, amelyeket utána szélesvásznú televízión is meg lehet tekinteni, illetve ki lehet nyomtatni SELPHY kompakt fotónyomtató segítségével .

Fényképezés gyenge fényviszonyok között
Az ISO 800 érzékenység lehetőséget ad a beltéri fényképezéshez gyenge megvilágítás mellett is. A segítségével rövid záridőkkel is lehet felvételeket készíteni, így stabil kép kapható maximális zoom mellett is, és elkerülhető az elmosódás. A PowerShot A700 High ISO Auto módban automatikusan a nagyobb ISO érzékenységekhez állítja be az expozíciót, a DIGIC II processzor pedig minimalizálja a képzajt.

Azonnali fotónyomtatás
Mindkét fényképezőgép PictBridge kompatibilis, így azonnal nyomtathatók a képek a Canon SELPHY CP kompakt fotónyomtatókon illetve a legtöbb Canon PIXMA nyomtatón. A SELPHY CP nyomtatókkal akár igazolványképek és videóból kivágott állóképek is nyomtathatóak.

A Print/Share gomb segítségével gombnyomásra nyomtathatók illetve tölthetők át PC-re vagy Macintosh-ra a képek. Az új Print menü még könnyebbé teszi a nyomtatások kezelését közvetlenül a fényképezőgépről.

A menürendszer már az arab nyelvet is támogatja, így az összes támogatott nyelvek száma 23-ra nőtt.