6 Mpixeles stabilizált ultrazoom: Canon PowerShot S3 IS

0

A Canon több fényképezőgépét frissítette, ezek között a népszerű stabilizált ultrazoom gépét is. Az új PowerShot S3 IS azon túl, hogy nagyobb felbontású, 6 Mpixeles CCD-t kapott, kivülről is megváltozott kissé. Az LCD képátlója 1,5″-ról 2″-ra nőtt, a külső fekete színű borítás pedig professzionálisabb külsőt kölcsönöz az új modellnek. A főbb paraméterek azonban nem változtak, a részletes adatokat adatlapunk tartalmazza, melynek linkje a hírünk alján található.

Sajtóközlemény:

PowerShot S3 IS
A Canon új, 12-szeres zoom-mal rendelkező PowerShot fényképezőgépe

Amstelveen, Hollandia, 2006 február 21.: A Canon ma jelentette be a 12-szeres optikai zoom-mal rendelkező PowerShot S3 IS fényképezőgépének forgalomba helyezését. A gép a népszerű PowerShot S2 IS utódja, és az S-sorozatú gépek legújabb darabja. 6,0 megapixeles CCD szenzora van, a Canon saját képstabilizátor technológiáját használja, és olyan videórögzítési lehetőségei vannak, amelyek versenyre kelnek a videókamerákéval. Megjelenését tekintve új: szürkésfekete fémszínű házban van elhelyezve, és a gyakorlott fotósok követelményeinek tesz eleget az új funkcióival: megnövelt ISO 80-800 érzékenység-tartomány, nagyméretű, változtatható szögű 2,0 inches LCD monitor, szélesvásznú (16:9) fényképezés, új videó funkciók és Sport fényképezési mód.

A PowerShot S3 IS tulajdonságai:

  • 12-szeres optikai zoom-mal rendelkező objektív, USM-mel és egy UD lencsetaggal
  • Optikai képstabilizátor
  • 6,0 megapixeles CCD
  • 2,0 inches változtatható szögű LCD monitor
  • 30 képkocka/mp-es VGA videók sztereó hanggal és Fotó a Filmben funkcióval
  • DIGIC II, iSAPS és Flexizone AF/AE , továbbá 2.3 képkocka/mp-es sorozatfelvételek
  • 20 fényképezési mód és Saját színek fotóeffektek
  • High ISO Auto és ISO 800 érzékenységek a gyengén megvilágított környezetben való fényképezéshez
  • Szélesvásznú (16:9) fényképezés

A PowerShot S3 IS-t a fotózásért komolyan rajongóknak szánták, akik még nagyobb zoom-arányokat kívántak, és teljeskörű filmrögzítési lehetőségeket egy kompakt fényképezőgépen belül.

Optika
A 12-szeres optikai zoom-mal (36 – 432mm, f/2.7-f.3.5) a PowerShot S3 IS objektívje ugyanazokat a legújabb megoldásokat alkalmazza, amiket a profi Canon EF objektívek is. A zoom-ot egy gyors és majdnem teljesen csendes ultraszonikus motor (USM) hajtja; a nagyon kis diszperziójú lencse (UD) jelentősen csökkenti a kromatikus hibákat a telefotózásnál; a Canon optikai képstabilizátor funkciója (IS) ellensúlyozza a fényképezőgép mozgását, így csökkentve az elmosódás valószínűségét nagy gyújtótávolság esetén, kézi fotózásnál. Az IS lehetővé teszi a hosszú záridőkkel való fényképezést is, a vaku nélküli fotózás érdekében gyengén megvilágított környezetben.

A 12-szeres optikai zoom kombinálva a digitális zoom-mal összesen 48-szoros nagyítást tesz lehetővé. Külön tartozékként kapható nagylátószögű és teleobjektív is, amelyek kibővítik a fókusztartományt 27-648 mm-re, és 24-szeres optikai zoom-ra. A Szuper Makró móddal a fókusztávolság 0 cm, az opcionális 500D (58mm) Makró objektívvel pedig részletes makró felvételek készíthetők.

Nagyobb ISO érzékenység
A képstabilizátor funkción kívül a High ISO Auto és az ISO 800 érzékenységek tovább bővítik a gyenge fényviszonyok közötti fényképezési lehetőségeket. A High ISO Auto automatikusan a nagyobb érzékenységekhez állítja be az expozíciót, így hosszabb záridők is használhatók, valamint stabilabbá teszi a képet a telefotók esetén. Külön ISO gombbal válthatók az érzékenységi beállítások.

Videó funkciók
A PowerShot S3 IS videórögzítési lehetőségei miatt a gép több, mint egy nagyteljesítményű digitális fényképezőgép. Külön videó gombbal azonnal elindíthatjuk a videófelvételt, így nem kell külön átkapcsolnunk videó módba, ha hirtelen rögzíteni szeretnénk egy eseményt. 30 képkocka/mp-es VGA film rögzíthető 1GB méretig, sztereó hanggal, illetve rögzíthető 60 képkocka/mp-es QVGA film is a lassú visszajátszáshoz. A videó módban a felhasználó előre választhat expozíciót és fehér egyensúlyt, valamint előre beállíthatja a zoom-ot, majd a felvétel alatt manuálisan állíthatja a fókuszt. A Fotó a Filmben funkció segítségével videózás közben is rögzíthetők fényképek.

Fényképezési módok a kreativitásért
A PowerShot S3 IS 20 fényképezési móddal rendelkezik, többek között a Manuális, Záridő-előválasztás és Blende-előválasztás módokkal. A 2,3 képkocka/mp-es sorozatfelvételi móddal, valamint az új, rövid záridős Sport móddal, és a megnövelt autófókusz pontossággal kiválóan rögzíthetők sportesemények. A különleges téma módok – például az Éjszakai pillanatfelvétel vagy a Hó – speciális megvilágítási körülmények esetén segítenek, míg a Színkiemelés és a Színcsere módok drámai hatások létrehozását teszik lehetővé a fényképek és videók esetén is. A Saját színek fotóeffektusok használatát átdolgozták ebben a modellben, így az effekteket fényképezés előtt vagy után is alkalmazni lehet.

Az új géppel rögzíthetők szélesvásznú (2816 x 1584 pixeles) képek is 16:9 formátumban, amelyeket utána szélesvásznú televízión is meg lehet tekinteni, illetve ki lehet nyomtatni 10 x 20 cm méretben SELPHY kompakt fotónyomtató segítségével .

Közvetlen nyomtatási lehetőségek
Az új Print menü még könnyebbé teszi a több kép egyidejű nyomtatását. A PictBridge támogatás segítségével azonnal nyomtathatók a képek bármilyen PictBridge nyomtatón számítógép használata nélkül. Az új PictBridge funkciók segítségével fényképezési adatok is nyomtathatók, valamint optimalizálni lehet a portréfelvételeket Canon PIXMA nyomtató használatakor. A SELPHY CP nyomtatókkal akár igazolványképek és videóból kivágott állóképek is nyomtathatóak. A Print/Share gomb segítségével gombnyomásra nyomtathatók illetve tölthetők át PC-re vagy Macintosh-ra a képek.

A menürendszer már az arab nyelvet is támogatja, így az összes támogatott nyelvek száma 23-ra nőtt.