Stabilizált ultrakompakt a Canonnál is: IXUS 800 IS

0
0

Ultrakompakt gépek között is különlegesnek számít az új Canon Digital IXUS 800 IS, hiszen optikája nem a megszokott 3x-os átfogású, hanem 4x-es. Ezen túl azonban még egy remek tulajdonság: az objektívbe optikai stabilizátort is építettek.
A Canon új ultrakompakt zászlóshajója is támogatja az új modelleknél megismert ISO800 érzékenységet, valamint a 16:9 oldalarányú képek készítését.

A Canon Digital IXUS 800 IS főbb jellemzői:

 • CCD: 6 Mpixel, 1/2,5″
 • ISO80-800 érzékenység
 • Objektív: 4x-es zoomátfogás, 35-140 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-5,5 fényerő, 2 cm makró
 • átnézeti kereső
 • fém burkolat
 • LCD: 2,5″ 173e pixel
 • 640×480 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. 1 GB-ig
 • 9 pontos AiAF automatikus élességállítás
 • SD kártyahely
 • új Li-ion akkumulátor (240 kép kapacitás)
 • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

Digital IXUS 800 IS
A népszerű IXUS sorozat új tagja

Amstelveen, Hollandia, 2006 február 21.: A Canon ma jelentette be az új Digital IXUS modell, a 6.0 megapixeles Digital IXUS 800 IS forgalomba hozatalát. Az IXUS sorozat új zászlóshajója újradefiniálja a kompakt fényképezőgépek megjelenésének és tudásának határait. 4-szeres optikai zoom objektívvel és képstabilizátor funkcióval rendelkezik, és mindez egy hihetetlenül karcsú géptesttel párosul.

A különleges “Ívek és áramvonalak” stílusú formatervezéssel készült fényképezőgép olyan új tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek a fotózni vágyók legtöbb igényét messzemenően kielégítik. Többek között:

 • ISO 800 érzékenység és optikai IS a vaku nélküli beltéri fényképezés megkönnyítésére
 • DIGIC II képfeldolgozó processzor, iSAPS és 9-pontos AiAF
 • Nagyméretű, 2.5 inches LCD kijelző
 • 16 fényképezési mód
 • “Saját színek” fotóeffektek
 • Szélesvásznú (16:9) fényképek rögzítése
 • 30 képkocka/mp-es VGA videók rögzítése

“Az IXUS márkanév megkülönböztetett stílust és vezető technológiát is jelent egyben,” mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. “A Digital IXUS 800 IS új dimenziót ad a termékcsoporthoz, olyan magas szintű funkcionalitással, amely a fotózásért rajongóknak élményt jelent majd.”

4-szeres optikai zoom képstabilizátor funkcióval
A kisebb és könnyebb géptestek esetén gyakrabban fordul elő a beremegés, főleg kézben tartott gép és gyenge megvilágítás esetén. A Digital IXUS 800 IS a Canon profi gépeihez hasonlóan optikai képstabilizátort (IS-t) használ a beremegés okozta elmosódás csökkentésére. Az IS segítségével a felhasználó vaku nélkül is készíthet éles képeket és használhat hosszú záridőket. Stabilabb felvételek készíthetők a 2 cm-es makró funkció segítségével is. A technológia ilyen kis méretekben való alkalmazása érdekében a Canon mérnökei új IS processzor chip-et fejlesztettek ki. Az új áramkör precízen irányítja a lencsetagok mozgását, és gyors, pontos korrekciót biztosít – 4000 bejövő jel/mp-es feldolgozási sebességgel – továbbá hozzájárul az alacsony energiafogyasztáshoz is.

A 4-szeres optikai zoom objektív egy nagyon magas törésmutatójú aszférikus lencsetagot (UA) tartalmaz, amellyel 35 – 140 mm-es fókusztartomány (35mm-es gépnek megfelelően) érhető el. A gép kompakt mérete ellenére valós képű optikai keresővel rendelkezik, így a felhasználó az LCD monitor nélkül is készíthet felvételeket, amivel még az amúgy is kiemelkedő 240 kép/feltöltés akkumulátorkapacitást is bővíti.

Még nagyobb ISO érzékenységek
A Digital IXUS 800 IS képes az ISO 800 érzékenységű felvételkészítésre, így a felhasználó készíthet beltéri fényképeket olyan helyen, ahol a vaku használata nem ajánlott vagy hatástalan, például templomban vagy koncerten. Az új High ISO Auto funkció automatikusan állítja be az expozíciót nagyobb ISO érzékenységek és rövid záridők használatával, így csökkentve az elmosódás valószínűségét.

Új megjelenés
A Digital IXUS 800 IS “új zászlóshajó” minőségéhez illően speciális formákkal rendelkezik, amelyek megkülönböztetik elődjeitől. A Digital IXUS 750-on megjelent folyamatos görbületű formának továbbfejlesztéseként az elegáns kontúrokat szembeszökő megjelenésű háromszínű burkolattal hangsúlyozták ki – ‘jég’ ezüst illetve ‘holdfény’ ezüst szatén és fényes kivitelben, az LCD-t körülölelő ébenfekete felülettel kiegészítve. A tervező, Kosei Takahashi “Ívek és áramvonalak”-nak hívja új koncepcióját, amellyel a színes szegmensek elliptikus görbéire, és a szegmensek találkozásánál húzódó áramvonalakra céloz.

A nagyméretű, 2.5 inches LCD kijelző széles látószögekből látható, így könnyű csoportosan visszanézni fényképeket. A külön bekapcsolható segédháló a komponálásnál segít, míg az Éjszakai Megjelenítés funkció a sötétben javítja a kijelző láthatóságát. A módválasztó tárcsát beljebb süllyesztették a géptestbe, így a hüvelykujjnak több hely jut, és ezért könnyebb tartani a fényképezőgépet.

Felvételi módok és különleges effektusok
A Saját színek fotóeffekteket már alkalmazhatjuk a fényképezés előtt és után is, így a felhasználó több lehetőséget kap a különleges hatások kipróbálására számítógép használata nélkül is. A Digital IXUS 800 IS összesen 16 fényképezési módot kínál, többek között a manuális módot. A gyári témaautomatika módok különleges témák esetén segítenek a paraméterek beállításában, például a Víz alatti módban az opcionális időjárás- és vízálló álló tok használatával víz alatt is fényképezhet a felhasználó. A Színkiemelés és a Színcsere funkciók segítségével pedig drámai színeffektek alkalmazhatók az állóképekre és a filmekre egyaránt.

Az új szélesvásznú (2816 x 1584 képpont) fényképezési módban 16:9 képarányú fotók készíthetők, ezek később az új szélesvásznú televíziókon tekinthetők meg legjobb minőségben, illetve 10 x 20 cm-es formátumban ki is nyomtathatók a SELPHY CP sorozatú kompakt fotónyomtatókkal .

A videó funkció segítségével 30 képkocka/mp-es VGA filmek rögzíthetők, akár 1GB méretig . A 60 képkocka/mp-es QVGA mód gyorsan mozgó témák rögzítéséhez ideális, amelyeket utána lelassítva elemezni lehet, a Kompakt mód pedig akár 3 percnyi kisfelbontású videót rögzít, amelyet utána azonnal el lehet küldeni e-mailben.

Nyomtatás és más új funkciók
Az új, könnyen elérhető Print menü segítségével egyszerűbbé válik a sok kép egyidejű nyomtatása. A PictBridge támogatással a felhasználó közvetlenül nyomtathat PictBridge-kompatibilis nyomtatóra számítógép használata nélkül. SELPHY CP kompakt fotónyomtatón kinyomtathatók a fényképezőgép igazolványkép funkciójával készült képeket, illetve videó képkockák is nyomtathatók. A Print/Share gomb segítségével gombnyomásra nyomtathatók illetve tölthetők át PC-re vagy Macintosh-ra a képek.

A menürendszer már az arab nyelvet is támogatja, így az összes támogatott nyelvek száma 23-ra nőtt.