Ultrakompakt frissítés: Sony DSC-W70 és DSC-W100

0

A Sony DSC-W70 és DSC-W100 az ultrakompakt gépek legnagyobb felbontású modelljei. A W70 7 Mpixeles, a W100 pedig 8 Mpixeles képérzékelővel dologzik. Az objektív mindkét gép esetén 3x-os átfogású.
Mint a DSC-H2 és DSC-H5 esetében, e két új modellnél is lehetőségünk van a nagy , akár ISO1000 érzékenységű fotózásra.
További érdekesség, hogy a belső memória méretét jelentősen megnövelték, a W100 esetében kereken duplájára.

A Sony DSC-W70 és W100 főbb jellemzői:

  • CCD:
    W70: 7,2 Mpixel, 1/2,5″
    W100: 8,1 Mpixel, 1/1,8″
  • ISO80-1000 érzékenység
  • Objektív: 3x-os zoomátfogás, 38-114 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-5,2 fényerő
  • átnézeti kereső
  • ultrakompakt kivitel
  • LCD: 2,5″ 85e pixel
  • 640×480 pixeles videórögzítés (30 kép/mp)
  • 5 pontos AF, 7 előre beállított kézileg választható tárgytávolság
  • belső memória:
    W70: 58 MB
    W100: 64 MB
  • Memory Stick Pro Duo kártyahely
  • Li-ion akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációkat adatlapjaink tartalmazzák, melyek linkjei hírünk alatt találhatók.

Sony DSC-W70 Sony DSC-W70
Sony DSC-W70 Sony DSC-W70
Sony DSC-W70 Sony DSC-W70
Sony DSC-W70 Sony DSC-W70
Sony DSC-W100 Sony DSC-W100
Sony DSC-W100 Sony DSC-W100
Sony DSC-W100 Sony DSC-W100
Sony DSC-W100 Sony DSC-W100

Sajtóközlemény:

Berlin, 2006. február 25.
A SONY NAGYOBB FELBONTÁSÚ ÉS NAGYOBB ÉRZÉKENYSÉGŰ MODELLEKKEL BŐVÍTI AZ ÚJ TECHNOLÓGIÁT ALKALMAZÓ W-SOROZATOT

8,1 és 7,2 megapixel valós felbontás, nagy érzékenység, nagyméretű LCD-képernyő, 3-szoros optikai zoommal ellátott ZEISS objektív, keskeny, fém kivitelű ház, és fantasztikusan tartós STAMINA akkumulátor-élettartam

Két új, elegáns fényképezőgép rendkívüli sokoldalúsággal: a Sony Cyber-shot W70-es és W100-as modellek 7,2 megapixel, illetve 8,1 megapixel valós felbontásukkal, nagyfokú érzékenységükkel, beépített képkeresőikkel és divatos, alumíniumból készült házukkal minden tekintetben kiemelkedőt nyújtanak. Igazi tiszteletadás ez a klasszikus fényképezőgép-dizájn előtt!

A csúcskategóriás Cyber-shot W-sorozat készülékeiben háromszoros optikai zoommal gyártott Carl Zeiss Vario-Tessar objektív kapott helyet kombinálva egy nagy érzékenységű (a W100-nál ISO 1250, a W70-nél ISO 1000) technológiával. Így mindkét modell ideális eszköz a mozgó tárgyak fényképezéséhez, valamint vaku nélküli, természetes fényhatású képek, beltéri fotók készítéséhez. A gépek lelkét képező két új, Sony fejlesztésű HAD CCD minden alkalommal éles és életteli eredményt szül. Méretét tekintve a W100 CCD-je 1/1,8″-os és 8,1 megapixel valós felbontású, míg a W70-es 1/2,5″, valós felbontása 7,2 megapixel. Ezenkívül mindkét modell hatszoros precíziós digitális, a W70 tizennégy-, a W100 tizenötszörös VGA Smart Zoommal rendelkezik, melyek mind a távoli, mind a közeli tárgyak megörökítését megkönnyítik.

A tartozék LÍTIUM-ION akkumulátorok STAMINA technológiája akár 360* fotó elkészítéséhez elegendő energiát biztosít a Sony gazdaságos Real Imaging Processor-ának, így nagyban hozzájárul a fotózás sikerélményéhez, éles, színhű képeket és rendkívül gyors működést biztosítva.

A gyors és egyszerű működtetést szolgáló automatikus üzemmódokon kívül a Cyber-shot W100 manuális expozíciós beállításokat is kínál, hogy a kreatív elképzelések is megvalósulhassanak. Kifejezetten olyanoknak ajánlható, akik elegáns, kompakt, de a klasszikus fényképezőgépekre emlékeztető, kiváló képminőséget és rugalmas fotózást biztosító készüléket szeretnének.

Egy új technológia – a tiszta képért
A Cyber-shot W100 és W70 nagy érzékenységű technológiájának köszönhetően még kedvezőtlen körülmények, például gyenge megvilágítás mellett is biztosak lehetünk abban, hogy az akaratlan kézremegés nem fogja tönkretenni a képeinket. Ezenkívül lehetővé teszi a mozgó tárgyak elmosódásmentes fotózását is, valamint azt, hogy mozgó járműből (például autóból menet közben) fényképezzünk le álló tárgyakat, ami az egyszarű képstabilizáló technológia alkalmazásával nem lenne lehetséges. A nagyfokú érzékenység a vaku nélküli, s éppen ezért sokkal természetesebb hatású, mégis borotvaéles képek alkotásában játszik jelentős szerepet.

Bár az érzékenység növelése önmagában a képzaj növekedését is maga után vonná, a Sony által kifejlesztett Clear RAW NR zajcsökkentőnek köszönhetően látványos javulást sikerült elérnünk a jel-zaj arány tekintetében. Ez az eredeti Sony algoritmusrendszer csökkenti a szín- és fényességzajt, lehetővé téve a jelentősen nagyobb érzékenységű (a Cyber-shot W100-zal akár ISO 1250-es, a W70-nel akár ISO 1000-es) fényképezést. Így a kép kevesebb zajjal és finomabb részletekkel rögzíthető, ami különösen akkor előnyös, ha rossz fényviszonyok között kell fényképeznünk. A 2 másodperces önkioldó üzemmód további segítséget jelent a kioldó gomb megnyomásakor általában jelentkező beremegés kiküszöbölésében. A gondoknak tehát vége: korlátlan fotózási lehetőségek, és minden alkalommal szemet gyönyörködtető eredmény vár Önre.

Képnézegetés – stílusosan
A finom vonalvezetésű, keskeny, és teljesen alumíniumból készült házakban a minőség és az elegancia egyaránt helyet kapott. A W100-as modellnél ráadásul mindehhez különleges, csiszolt felületkezelés járul, ami egyedülálló a Cyber-shot sorozatban. Mindkét készülék hátulján nagyméretű és fényes, 2,5″-os LCD-képernyő található, 100%-os látószöggel, amely nemcsak a képkeresést, hanem a megjelenítést és visszajátszást is kellemesebbé teszi. Ahhoz pedig, hogy menühasználat nélkül is elvégezhesse a képernyő fényerejének beállítását, egy új, közvetlen fényerőszabályzó áll rendelkezésre. Ráadásul a fotók nemcsak az LCD-n, hanem a csatlakoztatott televízió képernyőjén is megjeleníthetők, s a 16:9-es felvételi üzemmód segítségével szélesképernyős felvételek is készíthetők az ilyen képarányú tévékészüléken történő lejátszáshoz.

A felvételek természetesen az opcionális Memory Stick Duo vagy Memory Stick PRO Duo kártyán is tárolhatók, melyről akár számítógépre, akár nyomtatóra egyszerűen átvihetők. Ezenkívül mindkét készülékben belső memória (a W100-ban 64 MB, a W70-ben 58 MB) gondoskodik arról, hogy helyhiány miatt soha többé ne kelljen elszalasztania egyetlen jó fotózási lehetőséget sem! További vonzó tulajdonságként a készülékek rendelkeznek nagysebességű, 2.0-ás USB-átviteli, valamint PictBridge technológiát alkalmazó közvetlen nyomtatási lehetőséggel is, melyhez például a Sony DPP-FP50 vagy más PictBridge-kompatibilis fotónyomtató használható.

Szintén mindkét gépnek tartozéka az új Cyber-shot Viewer képnézegető szoftver, mellyel gyorsan és egyszerűen importálhatja képeit PC-re, keresheti és nézegetheti őket az új és egyedülálló naptár funkcióval, sőt akár egyszerűbb szerkesztési műveleteket, például átméretezést vagy vágást is végezhet vele.

Kreatív vezérlés
A meglévő standard, monokróm és szépia (antik) színüzemmódok mellett mindkét készüléken két további kreatív színeffektus, a természetes és az élénk is elérhető. A „természetes” üzemmód olyan helyzetekben ideális, amikor finom színárnyalatokat kell fényképeznünk, míg az „élénk” beállítás az elsődleges színeket hangsúlyozza ki részletesebben, élénkebben és nagyobb mélységgel.

Ugyancsak a nagyszerűen kihasználható jellemzők közé tartozik a helyszínválasztási üzemmód lehetőség, amely az adott pillanat hangulatának legmegfelelőbb megragadását szolgálja. Alkonyati, Alkonyati portré, Tájkép, Lágy pillanatkép, Tengerpart (plusz a W70-en még Havas) vagy Nagy érzékenységű felvétel készítéséhez csak céloznia kell: a gép a kiválasztott programnak megfelelően minden beállítást automatikusan elvégez, és kiváló minőségű fotókkal ajándékozza meg Önt. Amennyiben nem tudja eldönteni, hogy melyik programot kellene használnia az adott fényképezési helyzetben, a súgó az egyes üzemmódokra vonatkozó rövid magyarázattal siet segítségére.

Ha egyéni elképzeléseket szeretne megvalósítani a fotózásban, a több különböző fénymérési opció, a hisztogramkijelző, a különös vakuzást igénylő vagy sorozatkép-készítési üzemmódok mind rendelkezésére állnak, a W100 esetében manuális expozícióvezérléssel kiegészítve.

Kifinomult funkciók – egyszerű használat

Az új üzemmód- és ikonsúgó a kezdő felhasználókat is érthetően kalauzolja végig az olyan jellemzők használatán, mint a vaku, a közelképkészítés vagy az önkioldó beállítása a készülék LCD-képernyőjén.

Ehhez járul még az új képfényerő-szabályzó, mellyel közvetlenül, könnyen és gyorsan beállíthatja az expozíciós értéket, anélkül hogy bonyolult műveleteket kellene elvégeznie a menükben. Különösen akkor hasznos ez, ha nappal szemben vagy felhős időben kell fényképeznie, s főként, ha a képernyőn megjelenő hisztogram kijelzést is használnia kell. Az OSD-kijelző még a ‘Sötétebb’ vagy ‘Világosabb’ beállítást is jelzi, így még a digitális fotózásban kevésbé járatosak is könnyen elvégezhetik a megfelelő igazításokat. A felhasználóbarát elrendezésnek és a külön ‘Lejátszás’ gombnak köszönhetően a képek megtekintése bonyolult menürendszer kezelése nélkül is megvalósítható.

Végül, a képméret kiválasztásánál az új menükalauz segít megtalálni a nyomtatópapír optimális méretét, vagy éppen megmutatja a fennmaradó memóriaterületre felvehető képek számát.

Még több lehetőség
A két új modellhez rendkívül sokféle kiegészítő vásárolható, beleértve például a tartós, fekete bőrből készült hordtokot (LCS-CSG), a G típusú, lítium-ion tartalék akkumulátort (NP-BG1), a készülékekhez illő szűrők és lencsék számos változatát, valamint a W70-hez használható praktikus sporttokot (SPK-WA), mellyel akár 3 méteres vízmélységig is fényképezhetünk.

Saját nyelv
Az egyszerű működtetést nagymértékben megkönnyíti a készülékekben rendelkezésre álló széles nyelvválaszték, amely 15-féle nyelven teszi elérhetővé a menüket. A választható nyelvek az angol, a cseh, dán, finn, francia, holland, lengyel, magyar, német, norvég, olasz, orosz, portugál, spanyol és svéd.

Európában a Cyber-shot W100 április közepétől, a W70 pedig 2006. május elejétől kerül a boltokba.